sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tottista, esineitä ja jälki

Aamulla Ekan kanssa käytiin pikaisesti ulkona jossa samalla otettiin eteenlähetystä, neljä palkallista ja yksi palkaton.
Eka lähti tosi hyvin eteen vaikkei nähnyt palkkoja kunnolla, palkattomalle lähti parhaiten mutta maahan meno oli vähän hidas.

Metsässä otettiin samalla esineruutua, 50m syvyyteen kaksi suoraa esinettä, esineenä lastenlelu.
Ensimmäinen meni niin että vein esineen, käytiin remmissä saamassa haju esineestä ja lähdettiin lähetyspaikalle.
Eka lähti hyvin mutta keskellä ruutua pohdiskeli mihin mennä, ei paineistunut vaan jatko töitä iloisesti upoten, muttei täydessä vauhdissa, sitten esine löytyikin ja palautettiin täysillä.
Toinen esine lähelle edellistä mutta niin että heiluttelen ja lähetän, Eka lähti suuper hienosti uppoomaan, nopeasti ja varmasti, sitten se jo bongasi esineen ja toi täysillä.
Illalla mentiin vielä Ciran & Jessican kanssa HSKHlle, käytiin ensin tallomassa jälki josta mentiinkin tottistelemaan.

Me aloitettiin yhdellä seuruupätkällä, Eka lähti hyvin mukaan perusasennosta, oli kivan näköisesti mukana, otettiin käännös vasemmalle missä pylly ei ollut täysin mukana mutta ihan kiva. Liikkeestä seis oli kiva mutta aika isoilla avuilla, jatkoin matkaa mistä otettiin luoksari, Eka tuli ihan tositosi hyvin, tiiviisti ja suorassa eteen. Muutama sivulletulo otettiin myös, Eka oli alkuun vähän pihalla kun se hokas että toisella kentällä treenaa kaveri, sitten se skarppas ja toimi, tuli kivasti mukana, suorassa mutta pari tuli aika eteen, kontaktikin oli kiva.
Ciran treenatessa seuruuta ja leikkiä niin Eka oli paikkamakuussa, itse kauempana selkä koiraa kohti. Pari kertaa se nous kun Jessica kehu Ciraa kuin mä Ekaa niin se oli varma että mä sanoin, kaks palautusta ja sitten se pysyi reilu minuutin palkatta, jes.

Tauon jälkeen otettiin noutoa, taas oli lauta apuna. Eka oli ihan pihalla alkuun mitä me tehdään mikä oli outoa! Se haisteli ja etti että mitä pitäis hakea, sitten se merkkas kapulaa jne. Otettiin sitten lennosta noutoa ja innostusta niin johan onnistu kivasti haku, vauhti ei ollut nopein mutta laukalla pysyi. Kapulan eteen tuonti otettiin myös, Eka toi hyvin eteen heti ekalla kerralla, piti hyvin ja irrotti hienosti. Hyppyä otettiin myös neljä kertaa, laudan korkeemmalla kuin viimeksi. Eka yritti ekalla kerralla kiertää, komento josta uusiksi eikä toiste yrittänyt. Hienosti loikkasi joka kerta, kerran polvet vähän osui esteeseen.

Vikan tauon jälkeen me otettiinkin ihan reilu minuutin leikki, Eka leikki ihan tosi innoissaan ja kiihkeesti, repi tosi hyvin pientä ärinää pitäen.
Tottisten jälkeen käytiin ajamassa jälki.
Jäljellä oli pituutta vaivaset 40m, koska sade ja namit loppu. Namit oli niin että kolmella askeleella nami ja kuusi askelta tyhjänä, vanhentua sai semmosen tunnin.
Eka lähti jäljelle häntä heiluen, lähti suorittamaan oikein hienosti jälkeä, eteni hyvällä vauhdilla, erittäin tarkasti, pää ei noussut kertaakaan. Ihan tosi hyvä jälki!
Näin hyvin jäljellä nähtiin!

4 kommenttia:

  1. En tiiä, onko kukaan maininnut sulle aikasemmin (epäaktiivinen lukijanne kun olen), mutta vinkkinä: seuruussa kiinnitä huomiota kävelyn tahdittamiseen. :) Varsinkin noissa käännöksissä, tuossa videopätkässä kävelet aika reippaasti Ekan "päälle", joten kannattaa hieman valmistella käännöstä tiivistämällä askeleita (vauhti ei hidastu! :) ja sitten vasta kääntymällä. Meillä on Kaken kanssa on pitänyt huomioida enemmän liikkeelle lähtöjä ja pysähtymisiä, niissä on minun pitänyt valmistella: liikkeelle lähtiessä ensin hieman pienempi ensimmäinen askel ja pysähtyessä tiivistän askeleita, ennen kuin pysähdyn kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota oonkin pohtinut mutten oo keksiny miten joten nyt tiiän. Tänks! :')

      Poista
  2. Pitkästä aikaa tulin katteleen tänne. Te oottekin olleet superaktiivisa reenailemaan! :)

    Käännöksiä kannattaa ihan kuivaharjoitella ja pohtia, miten ne tekee. Mää käännän päätä ihan todella pienesti ennen käännöstä (vasempaan etenkin) ja sitten teen käännöksen siten, että käännän vasemman jalan ensin 90 astetta. Se on riittänyt omilleni ennakoivaksi. Mää en tee lyhyempiä askeleita, paitsi täykkäriin opettelen ennakoivaksi merkiksi (en oo käyttänyt ja nyt Raikun kanssa sitä tarvii, kun se on semmonen tahmaisempi käännöksissä).

    Sulla on oma kroppa tosi hankalasti koiraan päin (katse eteenpäin, opit kyllä näkemään koiran sivusilmällä ilman voimakasta vartalonkääntöä tai edes pään kääntymistä) ja Ekakin on inan auki / edessä (huomaa palkansuunta, palkkaat eteen, joka ruokkii koiraa aukeamaan/edistämään). Hyvä draivi teidän tekemisessä on ja se on tosi hienoa!

    Reeni-iloa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kokeilla tuotakin, kuivana mä oon jotenkin tehnyt mut sitten ne unohtuu koirankaa tai sit en vaa tee niitäkään kunnolla :D

      Ja tosiaan multa unohtuu AINA ellen oo alleviivannut sitä kunnolla treeniohjelmaan että pidän pään esim suoraan alaspäin, joskus muistan mutta harvoin. Tuo palkkauskin unohtuu aina, siis niin harvoin muistan palkata sivulle tai taakse, yleensä se muistuu joskus sillä tokalla kerralla, joskus tajuun et oho, taas palkkasin tästä. Pitää vaan takoa ne päähän ni ehkä ne sit pysyy kokoajan, huoh pitää saada joku aina muistuttelemaan :D
      Kiitoskiitos! :)

      Poista