sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä epikset

Mitä muutakaan sitä tekisi ystävänpäivänä kuin aksaisi? Käytiin tänään juoksemassa epiksissä 2.luokan jäljiltä olevaa rataa.

Ensimmäinen rata oli aaaivan katastrofi. Eka oli aivan kierroksilla ettei oikein keskittynyt muuhun kuin lujaa juoksemiseen. Sujahti renkaan ali, kepit uusittiin pari kertaa kun jätti vauhdin huumassa vikat välit menemättä, kun uusittiin keppejä niin Ekan mielestä oli hauskempi tulla mun luokse puomin kautta, 9 ja 12 esteiden ohi mentiin, 11.esteeltä tippui rima. Mitähän vielä? Luovutin 12.esteen kohdalla joten juostii  putkien ja puomin kautta pois radalta.

Toinen rata oli jo paljon parempi. Me vaan satutaan olemaan ammattilaisia mokaamaan kepeillä ja jälleen kerran otti väärän välin. A-este meinasi mennä ohi mutta Eka korjasi näppärästi tilanteen.

Oon Ekan asenteesta kuitenkin tosi tyytyväinen. Mua valehtelematta ketutti ekan radan pelleily mutta Ekan asenne ei muuttunut mihinkään sen takia tai monien toistojen myötä. Aina alkoi räksytys kun mamma kutsui takaisin ja keskittymään. :)

Kuvat (c)Tuulia Aherikko
Mokkapalaa mussuttaessa meidät kutsuttiin palkintojen jakoon. Siis MITÄ!? Siellä me sitten kökötettiin 2.sijalla ja kummallakin puolella myös collieita. Oikeeta collie poweria tänään! Nooh kotona sitten kurkkasin tuloslistaa ja tajusin että siellä oli virhe. Meille piti tulla 5v kepeiltä mutta taululla 0. Noh eipä ole mun moka. :D

5 kommenttia:

  1. Hämmentävää nähdä, että teillä päin on noin paljon osallistujia möllikisoissakin. Ehkä sijainti tekee paljon, täällä on ehkä max. 10-20.

    VastaaPoista
  2. Muistelen, että joskus kirjoitit teillä olevan 2on2off-kontaktit? Kannattaa ehdottomasti pitää kontaktikriteereistä kiinni joka ikinen kerta kun kontaktiesteitä tekee, videolla ainakin näyttäisi että koira juoksee konktaktipinnat. Kontakteista on mahdollista tehdä suuri ongelma, itsellä oli aiemmin sama juttu, että kriteerit pettivät välillä radalla ja lopulta koira alkoi loikkia kontaktit aivan miten sattuu. Nyt ollaan tehty todella paljon hommia, että 2on2off alkanut toimia uudelleen. Viime startissa ekaa kertaa koira taas selkeästi kuunteli mitä piti tehdä, mutta korjausten tie tähän on ollut erittäin pitkä. Se startti oli varmasti yksi meidän hitaimmista kun seisottelin koiraa kontakteilla, mutta olin ihan äärettömän onnellinen koiran suorituksesta radan jälkeen, tuloksella ei mitään väliä. Ymmärrettävää, että kisoissa tekee mieli vain juosta täysiä ja saavuttaa mahdollisimman hyvä aika, mikä aiheuttaa helposti myös kriteereistä lipsumista. Pää kylmänä ja kriteerit kirkkaina mielessä. Tsemppiä kisoihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ollut just mietinnän aiheena jonkun aikaa. Ollaan juteltu kaverin kanssa jonka koira tekee kisoissa perjaatteessa juoksarit ja treeneissä 2o2o. Hankala tilanne.
      Eka on kuitenkin sen verta hidas ettei se pärjää etenkään jos pysäyttelen kontakteille. Se hidastelee pysäytyksiä odotellessa ja siitä kiihtyminen vie aikaa. Pysäytyksiä ei olla nyt päästy treenaamaan aikoihin kun talvella ei ole mahdollista rampata hallilla. Mikä näkyy kisoissa. Treenataan 2o2o kotona mutta ne pitäisi siirtää oikeille esteille taas. Tarkoitus on siis kokeilla Leena Inkilän tyyliä ja opettaa Eka menemään täysillä ja pysähtymään varmasti mutta katsotaan sitä tarkemmin kesällä kun pääsee kentälle millon lystää.

      Poista
    2. Mä vaadin treeneissä ja nykyään myös mölleissä, että sinne pysähdytään kunnolla. Kisoissa vapautan, mutta sieltä ei tulla ilman lupaa läpi. Viime kisoissa tosin mun kroppa kerto, että tule vain, vaikka annoinki käskyn pysyä siellä, mitä en normisti käytä. Luultavasi häly vaikutti sen verran, mutta en sitte paluuttanu takasi.

      Poista
  3. Suosittelen juoksukontakteja lämpimästi varsinkin isomman koiran kanssa varsinkaan, jos koiran vahvuus ei ole nopeudessa. Älyttömän paljon ergonomisempaa koiralle kun ei tarvitse täydestä vauhdista pysähtyä seinään, mutta ei tarvitse myöskään hidastaa ennen pysäytystä, missä taas kuluu sitä aikaa. Jokseenkin työläät opettaa hyviksi (itse tällä odysseialla parhaillaan parin kaverin kanssa), mutta suosin silti (:

    VastaaPoista