lauantai 12. joulukuuta 2015

Tämän viikon treenit on ollut ihan pyllystä vaikka perjaatteessa kaikki on onnistunut mutta se on se oma fiilis mikä pilaa jo heti alkuun kaiken.

Tiistain tokotreeni oli kamala. Kaukoissa alkanut ennakoimaan vaikka vaihtelen aina liikkeiden järjestystä. Kun otin pitkän hengityksen Eka nousi istumaan. Ruutuun ei meinannut löytää millään kun matkalla oli kapuloita joiden luokse lähti kokoajan, vaikka kävin näyttämässä ruudussa olevaa lelua. Noudossa näkyi mun kaukovitutus niin epäröi, tsemppasin ja paransi seuraavalla. Metskunouto oli hyvä.  

Torstaina käytiin Pielan ja Legon seurassa kentällä. Eka aloitti ruudulla mihin lähti hyvin, vaikeensin joka kerralla (laitoin kapuloita ympärille joita aina laitoin lähemmäs) ja tällä kertaan ei reagoinut kapuloihin kuin nopeasti vilkaisemalle. Seuruut oli ihan ok. Mä en vaan tykkää Ekan seuruusta ollenkaan. Haluisin sille oikean paikan, korrektin ja varman seuruun mutta miten niin se on eri asia.


Lauantaina käytiin Jessican ja Ciran kanssa tokoilemassa Ojangossa. Ekan kanssa kokeiltiin EVL:n uutta liikettä eli hyppynoutoa. Alkuun ihan merkinkiertoa koska ensin kapuloiden ohittaminen oli vaikeaa ja sen jälkeen oli vaikea tulla mun luokse normaalisti. Pari stoppiakin kokeiltiin ja tosi täpäkästi jäi seisomaan heti käskyn saatua! Mutta niitä ei viitsitty kauheasti tehdä koska Eka alkaa kuitenkin herkästi ennakoimaan enkä halua että alkaa tuommoista vaihtoehtoa tarjota merkin kierrossa. Kapulat haki tosi hienosti niin oikealta kuin vasemmalta. Videolla lähes kokonainen suoritus. Älkää ihmetelkö Ekan luonnotonta juoksua, maa oli ikävästi jäätynyt kovaksi niin töpötti menemään. Ruutu oli ihan ok. Löysi paikalleen kyllä mutta kamalan laiskasti. Seuruussa saatiin pari tosi kivaa pätkää, yritetään nyt tosissaan saada se paikka kondikseen. 
Perjantaina treffattiin Lyyliä jolla oli mukana Cera ja Riemu tolleritytöt. Mulla taasen oli Eka ja Cira. Lähdettiin koko porukalla Ojankoon aksaamaan mikä oli kyllä täydellistä sähläämistä kun porukasta vain kaksi koiraa osasi käyttäytyä.

Ekan kanssa pitää treenata takaakiertoja joten Lyyli väkersi meille radan josta niitä löytyi. Sanotaanko että meidän aino ongelma oli mun joka paikkaan heiluvat kädet, ohjaamatta jättäminen ja turhaan hihkuminen mikä häiritsi Ekan työskentelyä selkeästi. Lopussa kokeiltiin ohjaamista ilman käsiä mikä onnistui ihan hyvin kunnes tuolla 10-11 esteillä Eka keksi oman reitin ja unohdin myös itse missä tulee mikäkin takaakierto mutta ei se mitään! Eka teki ihan kivasti, vähän laiskasti mutta haki takaakierrot tosi hyvin. Kepit onnistui radalla hyvin mutta erikseen treenatessa Eka teki piiiiiitkästä aikaa virheitä, jätti monta kertaa kaksi viimeistä väliä menemättä mutta saatiin sekin lopulta onnistumaan.

Oli pikkusen eri meininki kun ohjasi Ciraa joka vaatii kaiken ohjauksen täydellisenä tai hän ei tee. Ei mikään helpoin ohjattava :D

2 kommenttia:

  1. Meidän se eilinen tokokouluttaja sanoi seuruusta yleisesti sen verran, että hän opettaa koiralle aina vain sen paikan. Ennenkuin se koira pysyy siinä oikeassa paikassa pyörien jokasuuntaan, ei edes liikuta eteenpäin. Ja sittenkun liikutaan niin se seuruu on tyyliin kaks askelta eteen käännös kolme askelta eteen peruutus-tyylillä. Sanoi myös sen että jos koira osaa seurata, ei sitä kaaviota tarvitse hinkata, vaan tekee mielummin pieniä ja yllätyksellisiä seuruupätkiä. Voi kun se kuulostaa niin helpolle mutta heti kun ite alkaa vääntämään niin eiiii :D

    VastaaPoista
  2. Voi sua, oli jo niin pirteetä menoa ennen kisoja! :/

    Kannattaa tota vatitreeniä harkita, meillä käytössä ollu vuoden verran. Tekniikkaa saa sillä opetettua ja koira hakee aktiivisesti oikealle seuruupaikalle ja saa siitä kamalasti naksuja ja palkkaa.

    Kestohan teillä seuruussa on parantunu huimasti! Tulee kiva seuruu kun saa viel tekniikan kohilleen, sitä on helpompi tehdä tosiaan tollasissa hemmetin pienissä osissa, niinkuin ylläoleva kommentoinutkin :)

    VastaaPoista