sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vuoden tavoite tsekkaus

Aloitetaan taas 2015 tavotteilla ja katsotaan kuinka paljon ollaan saatu aikaan.

Niin kuin jokaisen vuoden lopussa katsotaan tälle vuodelle asetetut tavoitteet ja laaditaan uudet ensi vuodelle. Aloitetaan taas niistä vuoden 2015 tavoitteista, saatiinko mitään toivetta täytettyä.


BH koe
-Vähän rimaa hipoen suoritettiin koe mutta läpi meni mikä oli se pääasia. Ei kuitenkaan mikään paha suoritus 1.5vuotiaalta neidiltä. 

ALO luokan korkkaus
-Korkattiin ALO luokassa jo maaliskuussa, pari epäonnistunutta koetta mutta kyllä sieltä se TK1 tuli kesän lopulla. AVOkin kerettiin korkata hyvällä kakkostuloksella. 

Jälkien pidentämistä (jos sais ainakin siihen 500m?), metsään panostaminen ja janatyöskentelyä
-Jäljestäminen parani vuodessa hurrjasti. Vielä vuoden alussa opeteltiin keppien merkkaamista, jäljellä oli nameja ja matkat oli lyhyitä. Nyt kaikki on takana päin ja Eka olisi muuten koekunnossa mutta janaa tuli säälittävän vähän harjoteltua.

Viestin treenausta ahkerasti, nopeampaa vauhtia, pidempiä matkoja (jos saisi 1-luokan matkan juostua) ja haastavampia treenejä
-Joo ei päästy tavoitteen lähellekkään :D Matkat junnasi edelleen siinä 500metrin paikkeilla. Kesällä taidettiin treenata huimat kaksi kertaa. Jos olisi toinen sitoutunut ohjaaja niin ehdottomasti jatkettaisiin, Eka kun rakastaa koko hommaa yli kaiken. 

Esineruutu kuntoon
-Paineistumisesta päästiin eroon ja esineiden etsimisestä on tullut Ekan mielestä siiistiä. Palkattomuudessa, vaikeissa esineissä ja isoissa ruuduissa ei mitään ongelmaa joten onnistuttiin!

Tottis kuntoon (esteille korkeutta, eteenmenossa etenemistä, liikkeestä jäävät toimimaan millä äänensävyllä vain, koiraan kestävämpää virettä ja aktiivisuutta)
-Tottis saatiin koe kuntoon pitkälti. Hypyillä oli pientä ongelmaa kun saattoi tulla vinoesteeltä hypyn kautta takaisin mutta sekin oli aika harvinaista. Eteenmeno on se the juttu eli tykittää suoraan ja täysiiii. Jäävät onnistuvat ännensävystä riippumatta, kestää häiriöt niin kuin aina ennenkin, kestää palkattomuutta hyvin mutta ohjaaja ei. Paineistumista ollaan päästy eroon. Eka on nykyään tottista tehdessä kokoajan aktiivinen ja valmis tekemään lisää ja lisää. Ollaan harpattu siis isoja askelia eteenpäin. 

Tapahtumissa käymistä (luento, kurssi, leiri?)
-Käytiin viidellä luennolla ja monissa koulutuksissa, leirille ei päästy vieläkään kun oli joko huono ajankohta, hinnat oli taivaissa tai paikka ihan toisella puolella suomea. 

Näyttelyssä käyminen 
-Käytiin kolmessa lähinäyttelyssä, tuloksina kaksi ERIä ja yksi EH. 


Remmirähjäyksestä eroon

-Rähjäyksestä päästiin lähes kokonaan eroon! Sanotaanko että enään maksimissaan 1/10 ohituksessa Eka saattaa kerran sanoa "vuh vuh". Karvat kyllä nousee yhä pystyyn ja jännittyy mutta pitää turpansa kiinni. 

Lisäksi pidettiin niitä treenittömiä päiviä paljon enemmän kuin koskaan, ennen treenaaminen oli joka päiväistä niin nykyään sen pari kertaa viikko jos sitäkään. Eka selvisi ilman mitään ylimääräisiä eläinlääkärikäyntejä, jalkansa loukkasi vuoden lopussa ja sen myötä saikkuili. Uusia tuttavuuksiakin saatiin lenkeille. Arki on siis sujunut mainiosti.

Koko vuosi oli ihan mieletön. Kummatkin korkkasimme ensimmäiset kisat ja ollaan niissä keretty kierrelläkkin. Kuusi rallytokokoetta, kuusi tokokoetta, kuusi agilitykisaa, pari näyttelyä ja BH koe takana. Käytiin me muutamissa mölleissäkin. Osasta tuli tuloksia ja osasta vain ketutus, semmoista se on. Ihan uusien lajienkin parissa tuli painittua, kuten rallytokossa ja agilityssä. Menestyttiin niissäkin minimaalisella kokemuksella mikä oli aika mieletöntä. Eka vaan on♡
2016 Tavoitteet
  • TK2
  • Voittajan korkkaus
  • Rotumestaruudet? Toko sm? 
  • JK1
  • Agilityssä 3.luokkaan nousu
  • Parissa näyttelyssä pyörähdys
  • AD?
  • Luonnetestissä ja MH kuvauksessa käynti
  • Lisää oppimista eli luentoja ja koulutuksia
  • Terveenä pysyminen, se kaikista olennaisin

Odotan ihan järjettömän innolla ensi vuotta, toivottavasti se olisi edes yhtä hyvä kuin tämä vuosi! 2016 vuoden tavotteissa on taas kovasti tekemistä mutta eiköhän me selviydytä kunnialla!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei siihen mitään erityistä syytä ole, mielenkiintoista nähdä miten Eka kestää suorituksen jne. Oon halunnut suorittaa sen jo vuosi sitten muttakyysit peruuntui. Saa nähdä tuleeko kuitenkaan lähimaille AD koetta vai ei, riippuu siis siitä päästäänkö edes suorittamaan.

      Poista
  2. Hienosti teidän vuosi on mennyt! Nyt yrität kaivaa jostain toisen ohjaajan viestille ja sitten kokeisiin vaan. :)

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea että teidän tavoitteet ovat täyttyneet! Tsemppiä seuraavalle vuodelle, suunta näyttää hyvältä :) /Ona&riisenit Edi&Iines

    VastaaPoista