perjantai 15. tammikuuta 2016

Naksuttimia, kosketuskeppejä ja alustoja

HSKHn rally-porukka järkkäsi koulutuksen jossa harjoiteltiin naksuttimen, kosketuskepin ja kosketusalustan käyttöä. Kouluttajina Anita Lampinen ja Tuuli Koivumäki. Osallistuttiin ihan sen takia etten ole vieläkään sisäistänyt naksuttimen käyttöä mutta sitä kiinnostaisi käyttää Ekalla koska se ei kuule mun äänensävystä onnistuiko se vai ei ja pystyisin muutenkin olemaan eleettömämpi, voisi auttaa paineistumisongelmiin.

Ekan kanssa aloitettiin naksuttimen ehdollistamisella eli ihan perus naks - palkka mutta tyyppi tajusi jutun juonen nopeasti niin kuin ajattelinkin, meidän naks on ollut perjaatteessa kokoajan sana zip. Pikku hiljaa odotin että Eka tarjoaa jotain (peruutus, maahan, istu, katsekontakti, pyöriminen, kurre...) josta naks ja palkka. Päästiin nopeasti kokeilemaan myös kosketuskeppiä ja alustaa. Kosketuskepissä ei mennyt kuin hetki ja Eka seurasi sitä onneissaan mihin ikinä sitä liikuttelinkaan, erilaisissa kiemuroissakaan ei ollut mitään ongelmaa. Voiko se muistaa parin vuoden takaiset pentutreenit vai onko joku kouluttanut sitä salaa vai onko se vaan niin fiksu?? Kosketusalustallakaan ei ollut mitään vaikeuksia, Eka heti ensimmäisellä kokeilulla tarjosi tassujen laittoa läpyskän päälle ja sillä linjalla jatkettii koko lyhyen treenisession ajan. Mulla vaan oli kamalan vaikeeta palkata heittämällä namia lähelle, joko se lensi kilometrin päähän tai tyrkkäsin sen suoraan naamaan.
En ole ennen edes tajunnut kuinka nopeasti toi tyyppi oikeesti hoksaa ja tarjoaa asioita. Pitäisi vain muistaa harjoitella enemmän!

3 kommenttia:

  1. Mäkin aloin nyt käyttämään naksutinta, naks ja palkka. Se taitaa vähän vaikuttaa kyllä koiran oppimiseen :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia:) ! Miten sä oot saanut nuo vedenalaiset pätkät kuvattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaatko uimalakuvia? Kuvat on kuvattu kaverin kameralla missä huippu varusteet joten laatukin sen mukainen. Video kuvattu ns feikillä goprolla :)

      Poista