sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Jäsenten väliset tottiskisat

Helsingin palveluskoiraharrastajat järkkäsivät jäsenilleen tottiskisat missä oli luokkia BH:sta 3.luokkaan joten käytettiin kerrankin tilaisuus hyväksi ja lähdettiin hyvään kokeenomaiseen treeniin.

1.luokkalaisia oli paikalla yhteensä neljä ja me oltiin viimeisenä suoritusvuorossa eli aloitettiin taas paikka makuulla.


Seuraaminen - puutteellinen
Herran jumala mikä sirkusesitys tää oli... En edes tiedä montako kertaa yritettiin seuruuseen lähtöä uudelleen, heitsattiin, haukutettiin ja lopulta lähdin liikkeestä seuruuttamaan. Ensimmäisen suoran seurasi tosi hyvin, ei reagoinut ampumisiin, täyskäännökset oli hienot<3 Ihan ok juoksuseuruu ja hidas sekä ensimmäinen oikealle käännös, seuraavasta vähän erkani ja vilkaisi paikka makuu koiraa. Henkilöryhmä oli yksi kaaos ja siinä en enään saanut kunnolla kerättyä itseäni. Kunnon heitsaus, seuruu kehujen saattelemana josta yhden ihmisen kiertäminen niin saikin namppaa. Niin kuin tuomari sanoi niin tekee tosi nättiä seuruuta (edelleen se fiilis pitää vaan kaivaa siihen) mutta tuon ylimääräisen pelleilyn takia puutteellinen. 


Liikkeestä istuminen - Erinomainen
Saako nyt hehkuttaa? Kun Eka oli saanut palkan niin se teki seuraavan liikkeen omalla tasollaan. Ilme oli tosi hyvä, seurasi iloisesti ja istui heti käskyn kuultua. Eihän siihen mennyt kuin neljä koetta ennen kuin se tuossa tilanteessa sen teki oikein.

Liikkeestä maahan ja luoksetulo - Tyydyttävä 
Seuruuseen lähtö taas vaikea... Vähän juoksentelin heitsaten ja lähdettiin tekemään. Läsähti maahan nopeasti, tuli ihan sairaaan kovaa ja niin hieno sivulletulo. Oli kuulemma muuten erinomainen suoritus mutta seuruun alku taas verotti.


Tasamaanouto - Erinomainen
Nyt teki oman tasoisen noudon ja vau se olikin ihan hiton hieno! Meni lujaa, nosti voimakkaasti, toi lujaa, tiivis eteentuonti tiukalla otteella. 


Hyppynouto - Erittäin hyvä
Jouduttiin uusimaan koko hyppy koska noutokapula katosi nurmikkoon eikä Eka etsinyt yhtään sen lähettyviltä. Seuraava heitto jouduttiin uusimaan kun meni niiin vinoon. Kolmas kerta toden sanoo mutta sai taas ettiä ihan kunnolla ennen kuin löysi. Vähän kyllä laiskistui tästä syystä mutta ihan nätit hypyt, tuonti ja sivulletulo. 


Vinoestenouto - Erittäin hyvä
Joutui taas etsimään kapulaa joten potku alkoi kadota kokonaan. Toi lopulta ravilla, heikko ote ja sivulletulo huono (laiska, jäi liian taakse)


Eteenmeno - Puutteellinen
Oli valmistelevassa osuudessa niiiin lentoon lähdössä että tein pysähdyksen josta pääsi eteenmenoon. Lähti aivan suoraan ja niin lujaa kuin lähti, tipahti heti käskystä maahan. Tästä saatiin paljon kehuja muilta, tuomarikin meinasi unohtaa käskyttää kun jäi vain tuijottamaan :D


Paikalla makuu - erinomainen
Sama varma liike niin kuin aina.

Yhteensä 69pistettä ja 2.sija. 

Olo on epätoivoinen. Mitä ihmettä mä teen tuolle seuruulle? Meidän suhde pitäisi saada kuntoon mutta miten? Miten saada koira haluamaan sitä että pääsee seuraamaan? Jos se on aina saanut siitä vaan parasta palkkaa, on tehty paljon asennetreeniä mutta ei mitään vaikutusta. Mä en kohta enään jaksa painia seuruun kanssa, voiko se koskaan onnistua koe tilanteessa?

Ohjaajalla taas jotain omaa kivaa :P

1 kommentti:

  1. Voi voi, tiedän niin ton tunteen "miten saada koira haluamaan sitä että se pääsee seuraamaan" (tai että se ylipäänsä "pääsee kokeeseen"). Ei ole vastausta vieläkään löytynyt, mutta omaa pipon kiristämistä on jo auttanut kun keskityin perseelleen menneen kokeen jälkeen ihan muihin lajeihin. Jatkosta en tiedä.

    VastaaPoista