maanantai 20. marraskuuta 2017

Keppivirheitä ja esteiden ohituksia

Sellainen oli meidän kisapäivä sunnuntaina Ojangossa.

Otettiin kummaltakin agilityradalta hyllyt kun toistettiin samoja virheitä. Kepeillä taas samaa - en malta tehdä loppuun - ongelmia (saa muuten heittää vinkkejä millaisia treenejä pitäisi tehdä. Tekee tätä vaan kisoissa, ihan sama treenataanko palkan kanssa vai ei, ratana vai ei niin virheet ei tule ikinä siitä ettei jaksaisi tehdä loppuun asti). Kontaktit oli rumia hiipimisiä. Ohitettiin myös ihan törkeä määrä esteitä... Mulla meni vähän maku keppejen jälkeen ja videota katsoessa huomaa kuinka en ohjannut ollenkaan hypyille. Tyhmänä oletin että kyllä Eka tietää mitä hyppyjä jos huudan "eteen". Onneksi mun ärsytys ei kuitenkaan vaikuttanut Ekaan millään tavalla, sillä oli hauskaa niin radalla kuin radan jälkeenkin.

Pitäisi ehkä treenata enemmän jos haluaisi niitä nolliakin alle.

1 kommentti:

  1. Kepit ei oo mikään helpoin este. :) Jos yhtään lohduttaa. Vaikea antaa täsmävinkkejä, kun ei tiedä teidän koko treenipalettia ja tunne edes vähän historiaa (muistelen kyllä aikaisemmin jotain keppihaasteita, jotka taisi kuitenkin edistyä hyvin). Tulee mieleen:

    -liikehäiriötreenit (koirat lähtee helposti liikkeen mukaan just vikoista väleistä, jos ohjaaja lähtee kiihdyttämään turhan kovaa koiran osaamistasoon nähden vasta siellä eikä ennakoi sitä keppien alusta asti)

    -keppien kevyt vastenmielisyys vrt. muut esteet (=on hauskempaa suorittaa esim. seuraava putki kuin tehdä keppejä, treenaisin keppien arvoa isommaksi esim. looppaavilla ympyräradoilla (esim. mutkaputket päihin ja 6 tai 12 keppiä, ehkä hyppy pitkille sivuille ja runsailla satunnaispalkoilla) ja tekemällä vaihtelevan määrän keppitoistoja ja ns. hauskoja esteitä vaihdellen ja pitäen useasti pieniä taukoja (yksittäiseen esteeseen alkaa liittyä vähemmän "ahdistusta", jolloin sen suorittaminen on hauskempaa ja on vähemmän syytä jättää suoritus kesken)

    -ekalla radalla Eka tuli kepeille liian kovaa, kokoaminen oli selvästi vaikeaa ja se usein sekoittaa rytmiä (jos esteosaaminen ei ole riittävän vahvaa, tuollainen helposti varjostaa loppusuoritusta - esim. mun omilla koirilla mahtikepittelijä Laika, joka pujottelee intensiivisesti, vaikka kolauttaisi päänsä ekassa välissä vs. Vinski, joka ei siedä turhaumaa tai muuta nihkeyttä niin hyvin JA on tehnyt keppejä huomattavasti vähemmän, saattaa lähteä ennen tokavikasta välistä liikkeen mukaan, jos rytmi on mennyt sekaisin); ekalla radalla putkijarru olisi voinut pelastaa tilanteen jo etukäteen

    VastaaPoista