sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Eilinen aamu alkoikin Vuokkosille lähdöllä mätsäreiden sijasta. Vuokkosilla tsiikailtiin ratoja, treenattiin pariin otteeseen tokoa, käytiin ulkona pellolla ja kierrettiin Berran kojua.
Tokossa me otettiin taas parit kerrat paikka mitkä onnistui kivasti muiden ohi kulke'essa, liikkeestä istu ja seiso meni kivasti, kerran taisi seisomisesta mennä istumaan, otettiin kontakteja niin etten katso tuota kun sivusilmällä, silti jaksoi tapittaa, vaihdot meni kivasti maahanmenon osalta, se meni niiiin nopeasti, ei valunut yhtään vaan sujahti siihen aina. Seuruu meni tosi kivasti käännöksineen, pysyi omasta mielestä ihan suorassa mutta yritin olla katsomatta, vilkuilin vain ja pysähtyessä jäi sivulle, sivulletulotkin tekee 'täydellisesti' ihan pienellä ohjauksella.

Ostoksia en pahemmin tehnyt Berralta, mukaan lähti TOsiKOuluttaja pipo sekä yhteistyötuotteina joustollinen narupallo, joustollinen hapsulelu sekä pehmeä nahkapatukka vingulla ja karvalla.
Tuo hapsulelu on ihan sairaan POP, toimii paremmin kuin kaninkarva, Eka on ihan hulluna aina kun näkee tuon.








Illalla tuli käytyä myös Jessican ja Ciran voimin jätemäellä sekä käppäilemässä vähän malmin lentokentän vierellä. Kotiin päin tullessa otettiin pikku treenit valoisalla tiellä.
Alkuun otettiin seuruuta ja sivulletulot missä Jessica kattoi että meni suoraan ja pysyi paikoillaan, hienosti pysyi. Sitten yhteinen paikkis, alku meni hyvin kunnes Cira vapautettiin ja Eka tuli myös... Tuota jankattiin niin kauan kunnes ei lähtenyt mihinkään Ciran vapautuksesta, pari toisto kertaa niin hienosti pysyi. Sitten vaihdot, eteentulo, pari sivulletuloa ja seuruuta, samalla meiningillä mitä ylhäällä.
Oli kyllä illalla niin väsynyttä pikkuporsasta parin tunnin lenkin jälkeen.
Ohjatussa tokotreenissä meillä oli tänään vaikka mitä uutta ja kivaa, ei pelkkää seuruutusta vaan ennemminkin tokoa.
Aloitettiin noudosta, alkuun otettiin lelulla ja sitten vuorotellen isolla sorvatulla kapulalla. Olin niin ylpeä tuon kapulanpidosta, se piti oikeassa kohdassa eikä pureskellut, kävi heti kapulaan kiinni juos muutaman kerran edes takas sen kanssa kunnes muille oli aika antaa vuoro, ei päästänyt kertaakaan irti kunnes tehtiin namiin vaihtokauppa, vau! Jatkoimme seuruu pätkällä jossa keskellä hallia tuli pysähdys ja koira pysähtyy sivulle, meni tosi kivasti ja pysähtyi oikeaan kohtaan sekä taas saatiin seuruu kehuja. Otimme myös liikkeestä seis pohjaa, niin että peruutimme, koira kulki edessä sitten seis ja seisomaan jäi, siitä sitten seuruuseen, eteen vähän ja seis sama tehtiin myös maahanmenona, siinäkin saimme kauheasti kehuja ja yhdelle myös sanottiin että ota Ekan opetuksesta mallia. Sitten jotain että koira perusasentoon, maahan ja jalkojen väliin nami, kauemmas ja palataan sivulle ja nami nassuun. Myös kontaktia niin että nami koiran edessä, omistaja kauemmas ja katsomisesta palkka. Enempää ei taidettukkaan tehdä, tosi kiva tunti oli kyllä!
Osallistutaan vielä ensi sunnuntaina koska saamme korvata poissaolomme pissatulehduksen takia.

Treenistä lähdettiin suoraan Viikkiin odottelemaan miittailijoita, 50minuuttia ajoissa oltiin mutta menimme tasalta pellolle muiden ajoissa olleiden seuraan. Kolkyt minuuttia vierähti nopeasti kunnes muitakin alkoi valua paikalle, nelkyt minuuttia vielä jaksettiin suunnilleen olla paikalla mutta siinä vaiheessa sormet oli jäässä ja pentu väsynyt joten lädettiin kotiin. Vähän turhan paljon porukkaa kyllä Ekalle, lähdöstä tulikin joille jotain sanottavaa mutta anti olla.
Ensi viikolla meillä olisi luvassa Renen ja Royn tapaaminen, miitti sekä siskon tapaaminen.
ps kuvia olisi ollut vielä tsiljoona muttei aivot kestäneet niiden muokkausta sekä ensimmäinen kuva (c) Tiia Wahalahti
Kotona nukuttiin reilu kolme tuntia kunnes lähdettiin hiekkakentälle kuvaamaan treenaamisia, otettiin ruutua, kapulan pitoa, seuruuta, liikkeestä maahan ja seis, eteen- ja sivulletuloja, kontaktia ja vaihtoja, kaikki mitä tehtiin on videolla joten en kirjota treenistä mitään muuta että kivaa oli ja ihan onnistuneesti meni, harmittaa etten narupalloleikkiä saanut kuvattua kun tuo juos ja ravisteli sitä iiihan hulluna mutta ensi kerralla kun akku riittää. Tuon leikki on kyllä kamalasti muuttunut, esim repii enemmän, ravistelee, taistelee ja noutaa niin ja myös mun leikittäminen ei ole enään repimistä, ennemminkin vastuksena oleminen ja repimiseen houkutteleva.
Loppuun tehtiin vielä kilsan metsäle kki sekä namiruutu vai miksi sitä kutsuttiinkaan kun talloo pienen ruudun ja täyttää nameilla. Eka pysyi kokoajan ruudun sisällä ja kaikki namit löytyi hyvin.

Otettiin kotona tuossa yksi päivä myös tunnaritreeni ja oman kapulan etsimistä huoneesta mikä onnistui superisti. Käytti hyvin nenää, löysi nopeasti ja toi luokse.
Innoistuin letittämään turhia palloja, nyt kelpaa jos vielä tällä-ensi viikolla hankkisin sen Ke-Hu ropinapallo .

Alkaako kuulostaa meidän elämä liian siirappiselta? Tuntuu omastakin mielestä mutta kaikki perseily on täällä kerrottu ja nekin on ollut kun ei tule luokse melkein ollenkaa jolloin hermoistuin ja ei varmasti tule jne ihan pikku juttua että oma mieli ei ollut treeniin sopiva mutta ei muuta moitittavaa. Ainoa että tuo kakara söi muutama päivä takaperin tietokoneen laturin poikki.

10 kommenttia:

  1. Tuosta sun kuvailemasta "siirappisuudesta" niin se vie aikalailla kaiken kiinnostavuuden tältä blogilta.

    Perusasennot on täydellisiä, jäävät ihan huippuja, seuraaminen aivan koetasoista, paikallaolo ihan superhienoa jne. Sitten katsoo esimerkiksi tuota tämän postauksen videota... Eka ei näytä ymmärtävän perusasentoa lähes ollenkaan - sinä käännät sen kädellä ja lisäksi koira ei ole se joka tulee vierelle vaan sinä otat aina tajuttoman sivuaskeleen koiran viereen. Koiran kuuluisi liikkua - ei sun. Jäävät ei näytä olevan mitään huippuluokkaa jos noi niitä oli edes? Seuruu ei ole mitään huippua. Paikkaistumisessa nousee, kun kierrät sen ympäri.

    Mä ainakin tykkään lukea treeniblogeja joissa pohditaan treenejä ihan oikeasti eikä vaan todeta samantien "kaiken olevan täydellistä" varsinkin, kun se ei sitä todellakaan ole. Kunnon treeniblogeissa joita luen pohditaan kuluneita treenejä kunnolla - mikä meni hyvin, missä on parannettavaa, missä vire oli heikko, missä vire nousi liikaa, oliko seuruun paikka hyvä vai huono, treenisuunnitelmia tavoitteiden onnistumiseksi, tavoitteita, erilaisia treeniolosuhteita, häiriöitä, uudelleen sitä missä on parannettavaa, onnistumisia, epäonnistumisia, ongelmia, ongelmanratkaisuja...

    Käy joskus lukemassa vaikka MM-tason koirien ohjaajien blogeja. Eivät heidänkään treenit mene aina täydellisesti ja sitten avataan mikä ei mennyt tänään nappiin. On ihan valehtelemista väittää, että teidän liikkeet olisi ihan täydellisiä ja "koevalmiita," kun tosiaan ne ei ole lähelläkään valmista.

    Juuri yhden menestyneen ohjaajan kanssa keskusteltiin tästä, kun hän kertoi haluavansa aina avata blogeissa kunnolla treenejä eikä vaan valehdella kaiken menneen jokaisissa treeneissä upeasti. Tähän yksi henkilö sanoi hyvin, että liiallisesta kehumisesta, "täydellisyyden" hokemisesta, ylistämisestä ja elämästä jossa mikään ei koskaan mene huonosti tulee mieleen se, että kirjoittajalla on jotain salattavaa joka yritetään peittää sen täydellisyyden verhon taakse. Ehkä osaamattomuus tai muuta, tiedä sitten.

    Tulipahan avattua suuni, kun olen näitä tekstejä satunnaisesti lukenut. Nykyään en niinkään enään, kun niistä on tosiaan mennyt kaikki mielenkiinto juuri sen takia, että etukäteen voi tietää kaiken olevan "täydellistä" eikä treenejä pohdita sen enempää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-O
      Itse luen blogia täysin maallikkona, enkä jaksaisi edes lukea kovin hienosäätötekstiä. Minusta on syytä olla iloinen ja kehua koiraa, vaikkei kaikki menisi "täydellisesti". Miksi edes pitäisi mennä! Koira on koira, eikä se osaa ajatella kaikkea niin tiukkapipoisesti. Olen varma että Eka saa nauttia pentuna olostaan vaikka sen kanssa vietetäänkin ihailtavan paljon aikaa :)

      Poista
    2. Mä en nyt kyllä tajunnut koska mä en oo tuota täydelliseksi tai koevalmiiksi sanonut. Se on hyvä pennuntasolla kyllä MUN mielestä ja niin on myös ohjaaja kehunut. Tosiaan esim perusasentoo ohjaan tuollain ja mulla etujalka pysyy paikoillaan, toista pidän takana ja asetan sen samalle tasolla sekä eihä sen nyh käskystä kuulukkaan tulla kun se on pentu. Ja jäävistä, tuo on vasta pohjaa niille. Missä se nousi? Ja tuo seuruu o mun mielestä hyvä, ei tottisseuruu eikä mikään lahna kuka ei pidäbkontaktia.
      Mulla itselläkin tulee siirappisuudesta mieleen valehtelu mutta ei ainakaan meillä :D Kiitos tosiaan tuosta missä sanoit mitä kaikesta löytyy, yritän siigen nyt tähdätä että avaan kaiken mitä tehdää ja yritän pohtia miten olisi voinut mennä, miten ensi kerralla ja niin edelleen.
      Kiitos hyvästä kommentista, nyt ollaan muiden mielipiteitä viisaampia ja viisaampia miten kannattaa kirjoittaa :)
      Ehkä yritän jo huomenna kun otetaan pikku treeni häiriössä tän päivä tauon jälkeen :)

      Poista
  2. Kenzolta hieno kommentti. Veit sanat suustani.
    Minua myös järkyttää kaikki tuo työmäärä, mihin pienen pennun laitat. Olen sitä mieltä, että pennun ehdoilla järki päässä voi treenata pienenkin kanssa päivittäin, mutta tällaiset superpäivät ovat rankkoja aikuisellekin koiralle. Olisit varovainen, tällä menolla pentuparalle aiheutuu ylikunto tai muita ongelmia ennenkuin koiraparka ehtii aikuiseksi. Hieno, potentiaalinen koira, mutta omistaja, jäitä hattuun. Ei oikeasti ole kiire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiinnostaa kuulla miten me tehdään kauheasti? Eilinen oli aika super ku treenistä mentiin miittiin ja illalla 10minuutin treeni. Sen takia pentu oli tämän päivän vain lenkeillä ja leikittiin. Ja muutekin treenittömiä päiviä meillä on noin joka toinen päivä ja blogissa tuntuu että me liikutaaniin kauheasti muttei oikeasti aamulla ja illalla semmonen 30min lenkki ellei innostuta pidemmälle ja sitten päivällä 30mim tai pitkä lenkki ellei meillä ole miittiä tms :)

      Poista
    2. Joka toinen päiväkin on paljon, jos kyse on isoista treeneistä. Toki voihan olla, että kirjoituksistasi saa järkyttävästi väärän kuvan, mutta tuntuu että pentu tekee alituiseen "isojen koirien juttuja". Toivon vaan, ettei liiallinen tekeminen kostaudu myöhemmin. Muista nauttia pentuajasta, et saa sitä koskaan takaisin, aikuinen koira sinulla taas tulee olemaan loppuun asti.

      Poista
    3. Me tehdään yleensä max 10min treeni ellei olla esim ohjatussa tai muuten vaan menty treenaamaan heurekalle poppoon kera :)
      Totta kai! Ja pentukin saa tehdä pentujen juttuja ofc :)

      Poista
  3. Kyllä minä voin sanoa pennun treenejä täysin onnistuneiksi, jos se tekee kaiken pennuksi hyvin. Esimerkiksi kun harjoittelin oman koirani kanssa noutoa (metsästystä varten) koiran ollessa pari-kolme kuukautta vanha. Ajattelin, että menipä hyvin kun pentu toi dummyn minulle. En edes ajatellut, että olipa se surkea kun lähti suoraan perään, eikä tuonut edes käteen asti. Ymmärrän pointin, että monipuolisia pohdintoja treeneistä on mielenkiintoista lukea, mutta itse tykkään lukea myös tällaisia tekstejä missä oman koiran taitoja voidaan kehua, koska ne ovat itselle sillä hetkellä riittävät. Ihmiset on erilaisia, toinen sanoo koiransa suoritusta hyväksi vasta kun se tekee sen kympin arvoisesti, toiselle riittää vähempi iloitsemiseen. Ja mielestäni tuo Ekan seuruu on kyllä upeaa tuon ikäiseksi. Ei sillä, että mitään kouluttamisesta tai tokon vaatimuksista sen enempää ymmärtäisin :).

    VastaaPoista
  4. Jos nyt tekstistä ymmärsin oikein niin aika paljon olet rasittanut pentua. Teillä oli tunnin ohjatut tokotreenit josta menitte suoraan miittiin, kotona nukuttiin kolme tuntia ja taas uudet treenit? Huhhuh, mihin on moinen kiire pennun kanssa kun pitää niin paljon treenata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnetään että tää oli liiankin paljon putkeen pennulle ja enään ei kyllä mistään treenistä lähetä julkisten kanssa pelleilemään vaan lepäillään mutta ei se yhdestä kerrasta kuole. Tän perusteella sanot että mulla on pennun kanssa kiire? Ei?

      Poista