torstai 20. maaliskuuta 2014

Torstaina vietettiin rauhallista ja treenitöntä päivää malmilla poiketen. Käytiin punnitsemassa Eka (12kg), hakemassa wagg nameja, kirpparilta löysin huippu lelun, JWn vinkuvan pehmeän ukkelin kolmella eurolla, paras ostos pitkästä aikaa ja koira rrakastaa. Sitten 4petsissä vain luita.



 
Perjantaina oli rauhallinen päivä yhden pidemmän lenkin kera, jolloin tuo löysi oravan raadon ja juos 10minuuttia ylväästi edes takaisin kunnes tajusin ettei se keppi ole.
Illalla otettiin pieni tokotreeni.
Sivulletulot meni pienellä ohjauksella, itse paikoillaan tosi kivasti, muutama liian eteen menevä tuli josta oho ja uudelleen mutta olivat nopeita. Treenattiin liikkeestä seistä taas entiseen tyyliin. Seisten onnistui ja jarrutti ihan tallat pohjaan aina, maahanmenoja saatiin pari kolme nopeaa muut oli aikas hitaita. Eteentulot oli kivoja ja nopeita, käytin vähemmän apuja joten jäi vähän kauemmas. Seuruuta otettiin eri temmoissa (juoksu, hidas, normaali) juoksussa kerran lähti kauas mutta palasi, hitaassa alkuun haki tempoa joten meni alkuun edempänä mutta palasi, normaalissa meni tosi kivasti kontaktia ja paikkaa pitäen, pysähdyksissä otti auttomaattisesti sivulletulon ja jos meni liian eteen korjasi ilman sanomista. Istu-maahan-seiso meni tosi nopeasti ja ei kertaakaan mennyt seisomisesta istumaan (jeee), otettiin myös kauempaata istu maahan joka onnistui kivasti, alkuun ei tajunnut mennä istumaan mutta sit tuli takas ripeä tahti. Paikkaa otettiin vaan maassa ollessa ja siihen olin super tyytyväinen, ei harkinnutkaan nousta, piti katseen suorassa eli ei haistellut, pysyi siinä vaikka palasin sivulle. Seistessä kokeilin myös niin että työnsin vähän kummaltakin puolelta eikä hievahtanutkaan.
Palkkana me otettiin heitto, kauko ja käsipalkkoja. Kaukopalkassakin teki hyvin ja keskittyi siihen eikä kuppiin.
Loppuun otettiin vielä leikkiä vähän. Tuon leikkityyli on muuttunut jo nyt niiiin paljon että vau. Se oikeasti on innoissaan, syttyy lelun nähdessä ja repii niin kauan kuin pidän kiinni.

Kotona otettiin taas kapulan pitoa niin metskulla, muovisella kuin puisella. Puisella otettiin myös että kun pitää suussa otan vähän kiinni lavoista muttei päästänyt irti. Sitten tunnarin etsintä josta löysi aina oman mutta kerran yritti toista maistaa, temppuja ja jumppailua.
Lauantaina kirjaimellisesti nukuttiin kooko päivä huoneessani paitsi käytiin koirien kanssa metsässä ja illalla leikkimässä Ekan kanssa kovalla patukalla ja samalla otettiin parit sivulletulot kun ihmisiä meni ohi ja palkaksi patukka.
Kovalla patukalla aletaan nytten treenata justiin juoksemalla ja nyin patukkaa kun se on Ekan suussa että se pitää kiinni, saatiin myös pari tapporavistusta.
Niin ja tänne satoi lunta... hyi.


Sunnuntai meni oksennellessa, metsässä käydessä ja nappaamassa pari kuvaa...
Maanantai sekä tiistai meni tekemättä mitään. Käytin vain iltaisin koirat pururadalla juoksemassa ja saivat kotona vähän aktivointileluja muttei muuta. Samalla yskä katosi, jee.

Jeejee. Eka on keksinyt hyppiä pöytiä päin ja varastaa ruokaa, vetipä puol kiloa lihaakin. Niin ja parastahan maailmassa on kävellä keppi suussa kun on remmissä, luulee saavansa leukalihakset.




















Eli me ei olla viiteen päivään treenattu miiitään ja se rikottiin eilen treenaamalla parkkipaikalla kuvaajan kera.

Nouto - Pysyi sivulla, otti kontaktin, haki innokkaasti ja nopeasti, palautti eteen (ei olla treenattu käteen tuomista), piti oikeassa kohdassa. Ainoa että tuo puri kapulaa tuodessa ekalla kerralla.

Perusasento - en tainnut kuin kerran korjata yhden sivulletulot joten tosi kiva, sekä pysyin itse paikoillaan, ohjasin koiran taakse mistä ite suunnilleen tuli itse sivulle.

Eteentulo - otettiin kerran, tuli sopivaan kohtaan, suorassa ainoa että tuli niin hitaalla ravilla kuin pystyy, syyksi kumminkin pistän prkeleen namit mitä se mässytti sairaan kauan, silloin ravatessakin. Eipähän saanut enään sen jälkeen niitä.

Istu-Maahan-Seiso - Meni kivasti, ei siirtynyt paitsi videolla tuossa seisosta maahan, tykkäsin tosi paljon tuosta maasta seisomaan, eikä mennyt istumaan seisosta. Ainoa että oli aika hitaita, ei kumminkaan liian hitaita mutta hitaita siltin, sille taas syyn pistän koska toi on niin diiva ettei tuolla jäisellä/lumisella maalla voi maata, hyi. Alettu nyt ottaa enemmän lumessa maahanmenoja ja jatketaan myös. 

Seuruu - meni alkuun hitaasti koska annoin taas mässytysnamin, sen jälkeen meni just eikä melkein mulle sopivaan tahtiin, oikealla kohdalla, kontaktia pitäen, suoraa meni ja niin edelleen. Parit seuruusta sivut otettiin, eka meni että meni liian eteen ja toisella pysähty just oikeaan kohtaan. Videolla otettiin pari käännöstä joista ensimmäinen pissas niin pahasti, toinen meni ihan kivasti mutta tarvittais enemmän tarkkuutta takapään käyttöön samoin videon alussa ei pitänyt kunnon kontaktia mutta nosti nopeasti. Pitää alkaa ottamaan enemmän takapää treeniä ja käännöksiä imutuksella, ilman imutusta loivia käännöksiä. Ja ohjaaja, muista se hiton katse eteneepäin oikeasti, tänäänkin kokoajan tuijotit koiraa!

Tästä koiran kanssa patukalla leikki ja suoraan kotiin lepäämään ja itse kuvaamaan kelpie kakaran treeniä.
Oli kyllä tosi kiva viidentoista minuutin treeni, meni kivasti ja sai taas hyvälle mielelle.
Illalla kakara pääs piiiiitkälle lenkille, korvattiin edellisiä päiviä kun ollut kipeänä ja toinen oli vähän levoton kun ei oltu mitään tehty. Samalla lenkillä tuli otettua yksi kaverin liikkuroima seuruu ;)

Lenkin jälkeen otettiinkin takapäätreeniä. Otettiin alkuun peruuttamista, eri suuntiin ja suoraan. Sitten vadilla niin että etutassut päälle ja takatassut liikkuu, pari askelta saatiin. Nyt vaan hommaillaan tätä ahkerasti niin ehkä saadaan se takapääkin toimintaan mukaan.
Ilonen omistaja, hienosta pennusta. Ollaan me niin tosikkoja. :D



Postissa myös tuli truutokoilialle apuruutunauha, helpottaa varmasti ruudun treenauksessa!
Pääsee tänään kokeilemaan itse kun ruokin koiran ruudusta, sitten tarkoitus ottaa takapää juttuja ja muuten otetaan taas päivä iisisti.





Niin ja näin loppuun kaikille teille jotka tulevat siitä puhumaan että me treenataan liikaa.
Siitä on hyvä muistuttaa jos toinen ei ymmärrä, me kaivataan palautetta ja rakentavaa palautetta mutta te jokainen toistatte toisianne vastaan jokaiselle samanlailla joten tässä kaikille vastas, en enään vastaa tähän liittyen.
Mun mielestä 5minuutin treeni on Ekalle hyvä, sen verran me treenataan joka toinen päivä jos edes silloin, siihen sisältyy kaikki meidän perusliikkeet kerran paitsi pari kertaa seuruuta ja sivulletuloja, tuo aika ei edes täyty siitä mutta leikki vie loppuajan. Jos meillä menee 10-15min treenata menemme vähän pidemmälle, olen suunnitellut treenin ja ne on tarkemmat, tai kaveri kuvaa meitä. Jos treeni on taas tunnin, se on ohjattu mikä meiltä nyt loppui. Siinäkin oli taukoja, puhumista, leikkiä, nyt me alamme porukalla treenata mutta siihen sisältyy samaa plus muiden katsomista ja auttamista.
Ymmärrän huolenne mutta nou hätä, mä kyllä pidän huolen ettei tuo kyllästy tähän tai etten sitä treenaa liikaa.
Olisi vain mukava tietää mistä päättelette että treenaamme liikaa? Siitä että joku video kestää kaks kertaa kuussa 5minuuttia? Kun kirjoitan pitkästi? Mistä?

Olisi myös tosi mukava kuulla onko meikäläisen treenien kirjoitus muuttunut parempaan suuntaan? 
Ja siitä tavarapostauksesta, kuvina vai videona? 


7 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina niin hienoja kuvia! :) Ja blogia on muutenkin musta tosi kiva lueskella, kun on paljon kuvia ja videoita ja muita. Tää on tosi selkeä!

    Musta näyttää (huom: näyttää!), että treenaisitte hirveästi kun kirjoitat paljon ylös liikkeitä, sitten tulee kuvia, videoita ja tekstiä. Varsinkin kun Eka on vielä pentu. Mutta sitten toisaalta, itse tiedät parhaiten kuinka paljon oikeasti treenaat ja miten pitkiä aikoja kerrallaan, blogissa se vaan näyttää paljon enemmältä treenaukselta kun tässä keskitytään arkilenkkien sijasta niiden treenejen ylöskirjoittamiseen ja niiden ruotimiseen. Viidessä minuutissakin saa aika paljon oikeasti treenattua ja tärkeintähän on vaan jättää koira siihen parhaaseen moodiin eikä väsyttää. :) Aina pitää lopettaa kun on kaikista hauskinta tai koira tekee kaikista parhaiten - minkä varmasti olet tehnytkin!

    Tapoja on myös monia, itse alotettiin treenaaminen vasta paljon myöhemmin ja keskityin lähinnä opettamaan omalle koiralle arkikäytöstä, mutta musta ei ole huono asia treenata koiraa jo heti pennusta asti, jos itse se hyvältä tuntuu. :) Mä nyt toisaalta en olisi edes osannut treenata oikein kun pennun otin kun en ollut niin perehtynyt kuin esimerkiksi sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjotan aina liikkeistä ylös ja niin paljonkun saan niitä avattua, kuvia räpsin aina ja lisään niitä sekaisin ja videoitakin nykyään tulee suht harvoin ja nekin on suunnilleen koko treeni.
      Niinhän se on että se into pysyy, tuo 5min on aika yläkanttiin että leikki vie siitäkin sen pari minuuttia :)
      Mutta kiitos! :)

      Poista
  2. Vitsit Eka on hieno, upee ja kaikkee! kuumeilua..... tykkään tosi paljon teidän blogista!

    VastaaPoista
  3. mul on käyny tyynen kaa sillee et ku tehää pari kertaa asia "laiskasti" tai huolimattomasti nii palkaan sittä ja sit se vahvistuu ja lopulta siitä on vaikea päästä eroon :D mm. seuruu(sillee et pidän kättä mahan kohilla... tiiät kyl xd) ja sit se kattoo käteen eikä se siis silloin mitään kontaktia ole. :D vähän sama tossa noudossa. Kannattaa opettaa alusta asti se tuomaan käteen se helpottaa tulevaa tästäkin kokemusta puupään kaa jonku verra :D:D:D:D Toki kaikki ei oo yhtä puupäitä kun tyyne :D


    -annina, joka ei jaksa kirjautuu sissää :D

    VastaaPoista
  4. Videona se tavarapostaus! niin ey kerrot vaikka vähän tavaroista yms.

    VastaaPoista
  5. Varmaan nimenomaan se pennun treenaaminen herättää epäilystä ihmisissä. Monet kuitenkin innostuvat treenaamisesta vasta myöhemmin :)

    Me keskityttiin arkikäyttäytymiseen eikä minunkaan pitänyt treenata mitään tiettyä lajia tai kisoja ajatellen. Kunhan vain koira käyttäytyi - eli aivan eri lähtökohdat kuin sinulla. Varmasti monet muutkin treenaavat aika pienestä pennusta lähtien kun tiedetään tavoitteet. Me innostuttiin vasta myöhemmin :)

    Ainoa missä olisin varovainen ja onkin toteutunut mukavasti oman koiran kanssa ettei se "opi" liian aktiiviseksi. Eli joka päivä ei tehdä, joka päivä ei vedetä pitkiä riehumislenkkejä muiden kanssa, jottei myöhemmin ala kierre että koko ajan pitää tapahtua. Tämän monesti huomaa vasta kun koira on "aikuinen" ja tulee taukoja treeniin sekä viikko vaikka pienellä liikutuksella oman sairauden vuoksi.

    Itse parhaiten tiedät oman pennun aktiivisuuden :) Ja olet nuori, se on monelle myös syy tulla pätemään..

    BTW, oon kade tosta seuruusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sen takia meillä on ihan vähintään se kaks päivää viikossa milloin ei tehdä muuta kuin pikku lenkeillä.
      Voih :D

      Poista