lauantai 13. kesäkuuta 2015

"Ohjaaja keskeytti"

Tänään meillä olikin koe päivä, mikä ei mennytkään niin hyvin.


Eka lähti kentälle hyvällä asenteella kun se oli saanut juuri leikkiä ja näki palkkansa. Pienesti meininki latistui alkuun. Luulin kumminkin että paljon pahemmin mitä video sitten kertoi. Se näytti ihan omalta pirteältä itseltään, mitä nyt käännökset on edelleen ahdistavia. Luoksetulossa tuli osan matkasta ravilla ja tuli sivulle(!!!!). En ymmärrä mikä juttu tuo on että se joskus tulee suoraa sivulle, sen kanssa ei olla koskaan edes treeneissä tehty niin. Keskeytettiin remmittä seuruun tokavikalla täyskäännöksellä. Eka oli lähdössä kehästä koska ei istunut pysähdyksessä ja keräsi siitä painetta. Muuten se teki kokoajan nättiä seuruuta. MIKSI EN KEHUNUT JA KUTSUNUT MUKAAN!? MIKSI PITI MENNÄ HEITTÄMÄÄN HANSKAT TISKIIN JA KESKEYTTÄÄ KOE!? MIKSEN VOINUT AJATELLA SITÄ HETKEÄ PIDEMPÄÄ? Ketuttaa ja itkettää että pitikin mennä keskeyttämään koe, ilman hyvää syytä. Miksei voi vaan päästä ajassa taaksepäin? Huoh :( Meidän vahvimmat liikkeet olivat vasta edessäpäin joten 1-tulos olisi ollut hyvinkin mahdollinen. Hiton hiton hitto.

Luoksepäästävyys - 10
Paikalla makaaminen - 10
Seuraaminen kytkettynä - 8
Liikkeestä maahan - 9
Luoksetulo - 6

4 kommenttia:

  1. En tietty tiedä, miten Eka käyttäytyi kokeessa, mutta jos se olisi ollut vain yhden liikkeen nollaus, ja sitten Eka olisi voinut jatkaa normaalisti koetta, niin vähän hätiköity päätöshän tuo ehkä oli. Toisaalta taas, jos koira oli jotenkin erityisen paineissa, niin keskeytys voi olla hyväkin, ettei vaan koira kehitä sitten mitään kisatilanneahdistuksia. Vaikka en usko, että niin paineissa olisi ollut. :D Mutta hei, teillä on se ykköstulos, joten pääsette jo halutessanne starttaamaan uusilla säännöillä avoon! :)

    VastaaPoista
  2. Joo siis tuo oli niin aivopieru kun vaan voi olla. Se ei ollut niin paineissa että olisi ollut ongelma, aika samanlailla ollut pientä painetta joka kisassa. Mä olin varmaan ite niin paineen alla ja pieniki ärsyke sai sekoamaan. Se vaan niin kuin tapahtui, en ehtinyt edes miettiä mitä sanoin. Se ärsyttää ihan hitosti mutta näistäkin oppii. Tuntuu vaan niin surkealta että kolme ALO koetta käyty läpi ja vaan yhdestä on ykkönen :D Mutta me jatketaan yrittäjä, halutaan TK1 ensin :)

    VastaaPoista
  3. Mä oon sattuneesta syystä miettinyt viime aikoina paljon kanssa sitä keskeyttämistä. Oletetaan että kyse on nyt nimenomaan koiran paineistumisesta, ne jotka heittäytyy tuhmiksi eikä kuuntele ylivireen tms takia mitään, on eri kastia. Milloin kannattaa keskeyttää? Voiko siitä olla joskus hyötyä jatkon kannalta? Entä haittaa? Miten se tehdään, viedäänkö koira sitten vaan eleettömästi autoon vai mennäänkö jatkamaan suoritusta omaan tahtiin kehän ulkopuolelle jolloin voi tarvittaessa auttaa/vaatia/whatever niin kuin kokeessa ei, ja palkata kun koira edes yrittää aktivoitua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon justiinsa pohtinut että oliko tää hyvä vai tosi huono juttu. Antaako se nyt mahdollisuuden koiralle poistua tuosta tilanteesta (karata ja siihen jää hommat)? Vai oliko se hyvä ettei se joutunut olemaan enempää tilanteessa kun se oikeasti meni yli. I dont know. Mä ite menin koiran kanssa rauhottumaan ja hetken päästä otettiin seuruuta ja luoksetuloa kaukopalkalla ja päälle kauhean paljon lempilelulla leikkiä.

      Poista