perjantai 17. heinäkuuta 2015

Touhu viikko

Perjantaina tottista, uintia ja lenkkeilyä.

Tottiksessa tehtiin kilon kapulalla kolme kappaletta noutoja. Palkka tuli aina kun hyppäsi mua vasten kapulan kanssa ja palkkana toimi kapulalla leikki. Nyt Ekalta löytyi taas poweria hakea kapulaa, se oli ihan menossa. Hinkattiin taas jääviä. Perkeleen jäävät. Seisominen on hieno. Maahanmeno hidas. Istuminen hidas ja epävarma (teki parit seisomiset ja maahanmenot istumisen sijasta). Nyt lähetään taas heitsailemaan ja nostamaan niihin viettiä jos sais vähän vauhtia hommaan. Loppuun tottakai eteenmeno ja tyyppi lähti taas suorassa! Oli jopa varma mitä tekee eikä vilkuillut ympärille vaikka oltiin kerran aikaisemmin tuolla kentällä käyty, hyvä Eka!
Lauantaina käytiin myös tottistelemassa. Eka teki taas niitä perkeleen jääviä, istumista ja maahan menoa. Mulla paloi hermo kun tuo meni taas istumisilla maahan (otettiin leikistä) joten kiroilin siinä sitten maassa koiran ollessa paiseissa. Nousi kummankin mieli lelun potkimisesta ja saatiin yhdet onnistuneet ja koira autoon muhituttamaan asiaa. Toisella setillä kolme kappaletta istumista että maahan menoa leikistä, juoksusta ja pyörimisestä, sehän kuunteli ja teki nopeasti! Luoksetulosta taas palkka itseä vasten, vauhti oli tosi hyvä, pitää muistaa vaan treenaa niitä eteen asti tulemisia myös... Loppupalkaksi tietenkin eteenmeno, meni niin kovaa silmät kiinni että meni pallon ohi jota sitten joutui oikein etsimään. 
Maanantaina tottista Ojangossa piiitkästä aikaan. 

Eka aloitti seuruu kaavalla, taaskaan palkkaa ei näytetty missään vaiheessa. Teki hiton hienoa seuruuta kokoajan, toinen oikealle käännös oli huono ja hitaassa kontakti tipahti hetkeksi, käännöksissä kehuin taas. Perään hyppy ja vinoeste noudot. Hyppy oli hieno! En päästänyt äännähdystäkään ja se silti tuli ilman painetta hyppäämään päin, jopa kapula oli iihan eri linjassa kuin hyppy. Vinoesteellä saatiinkin nauraa kunnolla! Kahdella ensimmäisellä Eka tuli hypyn kautta takaisin jonka jälkeen käännettiin este, vielä se kävi sitä tuijottamassa ja miettimässä hyppääkö muttei ollut niin tyhmä, onneksi. Neljännellä onnistuttiin ja se tuli vinoesteen kautta takaisin. Ai että tuo tyyppi oli onnellinen kun minä ja Katja naurettiin sille tuommoisesta, tuli vaan kapula suussa pyörimään ja pörisemään :D Loppuun tietenkin eteenmeno joka vasta oli palkka. Aika mageesti tuo jaksoi, veti koko homman iloisesti alusta loppuun, alkaa pikku hiljaa kestämään!!

Pieni tauko autossa ja sitten paikkikseen poikien kanssa. Nyt olikin häiriötä oikein kunnolla! Koirien takana joku otti luoksareita ja leikkiä, vasemmalla puolella ja koirien edessä aksattiin. Alkuun Eka nousi kun takana olevaa koiraa kutsuttiin, sen jälkeen ei reagoinut mihinkään. Tuijotti kokoajan mua, ei edes putkeen huudot saanut sitä sekaisin. Ei mennyt edes lonkalle! Veikkaisin ajaksi 5min ja palkkasin sen noin neljä-viisi kertaa.
 Illalla pitkästä aikaan aksatreenit, jee! Keskityttiin kontakteihin ja keppeihin.
Keppeillä oli satunnaisesti ohjurit kun muut niitä käytti niin en jaksanut ottaa poiskaan. Vaikeutettiin eri tavoin keppejä. mm lähettämällä väärältä puolelta, ohjaaja kulkee väärällä puolella, ohjaaja pysähtyy taakse odottamaan, ohjaaja juoksee kepeiltä pois päin, ohjaaja tekee takaaleikkauksen keppejen edestä kun koira on mennyt ohi. Mikään muu ei tuottanut ongelmaa kuin tuo takaaleikkaus. Eka heti pysähtyi keppejän lopussa ja ahdistui mun yrityksistä, saatiin me loppuun ihan yks-kaks onnistunutta ja niissäkin sain hihkua. Pikkasen herkkishän tuo on. Ärsyttää kun menin ottamaan keppejä kepin perään, pikku hiljaa laatu alkoi kärsiä (yllätyspyllätys), mm yritti oikoa välejä. Pidettiin sitten pieni breikki ja mentiin sen jälkeen bilettämään kepeille pallon kera.
Kontakteja harjoiteltiin Aalla ja puomilla. Targetti oli alastulolla ja siitä noin kolmen metrin päässä, niin Eka oppisi että kun on jäänyt oikeaan asentoon saa juosta toiselle palkalle lujaa. Saa nähdä mitä tästäkin tulee. Nythän siinä ei vielä mitään vikaa ole kun alastulolla on targetti mutta sitten kun se katoaa.... senpä näkee sitten.
Tiistaina touhuiltiin tullisaaressa. Tottista, lenkkeilyä, uintia ja paljon kuvailua iiiihanassa säässä. Mikäs sen parempaa?

Tottikset aloitettiin jäävillä, kaksi kappaletta jokaista asentoa leikistä. Ja sehän kuunteli! Teki joka kerralla oikean asennon vauhdilla! Hinkattiin vielä perusasentoa ja eteentuloa. Yllättävän suoria ja tiiviitä eteentuloja, yllättävän nopeita ja innokkaita sivulletuloja. Tais superherkku tehdä taikoja. Loppuun piiiiiiitkä eteenmeno, arvaan matkaksi ainakin sen 150m. Kyllähän se lähti ja lujaa mutta vähän viistoon vasemmalle, bongasi sieltä pallonsa. Olin ihan yllättynyt että se ei vilkuillut yhtään taakse tai vaikuttanut epävarmalta vaikka oltiin uudella kentällä ja noin pitkä matka, hyvä!
Keskiviikkona käytiin helteessä vetämässä parin minuutin leikit Ojangossa. Sekä esineitä.

Alue about 30x30m, kolme esinettä (takana ja kaksi suht keskellä)

Ensimmäisellä lähetyksellä Eka lähti ihan helvetin hyvin. Tykitti ja nosti esineen nopeasti takakulmasta. Toisella jo laiskempi, meni esineen ohi ja pyöri takakulmalla, yritti luikkia pakoon mutta tuli luokse syömään nameja. Kahdella lähetyksellä nosti vikat esineet, vähän laiskasti joo mutta nostipa silti.

Loppuun tehtiin pari esineelle lähetystä, toisella meni ohi joten otin toisen että saadaan semmoinen tykki meno ja semmoinen me sitten saatiin.
Torstailla Ekalla oli siiiiistiä, se pääsi nimittäin aksaamaaan lenkkeilyn ohella!

Eka lähti aikalailla mukisematta Katjan kanssa tekemään, kerran se karkasi mutta silloinkin vain lelun perään palkkaamaan itseään... hittolainen mitä se vinkupatukka kentän laidalla tekee!? Tosi hienosti se teki, jopa takaakiertoja mitä en edes tiennyt sen osaavan... pimeään putkeen oli tosi hankala mennä. Huomaa että osaavalla ohjaajalla oli vähän eri meininki.
Lopulta Eka ei kuullut eikä nähnyt mua vaikka höpötin sille mutta noh, sehän oli KATJAN kanssa tekemässä töitä, EI mun >:(
Tänään Eka saakin lepopäivän kun huomenna on pelätty tokokoe... Illalla neiti sitten lähteekin hoitoon Siirin ja Nelsonin hoiviin. Tulee kamala ikävä, ei nähdä viikkoon. Viimeksi vuosi sitten ollaan oltu noin pitkä aika erossa. Hui.

2 kommenttia:

  1. Pakko vain ihailla tapahtumarikasta viikkoanne, nimim. itse ole käynyt viimeisen viikon aikana edes lenkillä äskeistä pikapyrähdystä lukuunottamatta. :-D Tsemppiä huomiseen koitokseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjan, ollaan päästy touhuamaan kunnolla! Nyt koira saa kyllä ansaitun loman musta viikoksi :P

      Poista