sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Itsepäinen villikoira

Tänään käytiin kolmannen kerran koulutusohjaajien kurssilla koulutettavina. Meillä oli kaksi mukavaa ja pätevää kouluttajaa, etenkin toinen osasi aina kysymyksillään saada ohjaajista irti miksi jokin meni pieleen ja osasi todella hyvin antaa korjaavia vinkkejä, tykkäsin! Meidän ryhmässä oli Ekan lisäksi kaksi aussieta joten 2h treeniaikaa oli aika yläkanttiin heitetty mutta siinä kerkesi hyvin ylläpitää koiran lämpöä kävelemällä.

Me treenattiin kolmessa osassa serpentiiniä, kaartoa ja välistävetoja.
Serpentiini aloitettiin eteenirtoamisella ja pikku hiljaa lähdettiin kääntämään esteitä. Tullut mieleenkään että sen voisi näin opettaa, tosi kätevä tyyli! Me päästiin ensimmäisessä treenissä tekemään jo ihan vinoilla esteillä ja niin se Eka vaan juoksi jokaisen esteen oikein pelkällä eteen käskyllä, vau! Eka oli tässä treenissä aika villikoira, pomppi ja loikki ja murisi ja hepuloi... Voi pientä kun se nauttii :D

Kaarron treenaamisessa tuli ensimmäisellä kerralla 3.esteen rima alas, pohdin mistä syystä rima tippui kun Ekahan ei tiputtele mutta syy taisi olla kiire saavuttaa mut. Käytin myös omaa aikaani saattamalla turhaan 5.esteelle yli 4. Ja 3.esteiden linjan. Tuon ensimmäisen jälkeen alkoi sujua eikä siinä mitään ongelmaa ollut, yhä olisi neiti voinut kääntyä tiukemmin mutta kun tehtiin kaartoa toiseen suuntaan niin käännös tiukkeni heti mutta siihen taisi olla syynä vieressä oleva aita mikä ei olisi antanut tilaa levitä. Kokeiltiin samassa treenissä tuota kuvan alinta rataa ja katsottiin kuinka kuulolla Eka on mutta kiltti Eka teki miten ohjattiin eli ei mennyt tutun kaavan mukaan. Ensimmäisellä kerralla tuli taas vastaan mun hidas ilmoittaminen koiralle käännöksestä, Eka joutui siis keräämään vauhtinsa uudelleen äkillisestä stopista. Toisella kerralla kun aloin suhista jo 2.esteen kohdalla niin vitsit miten hienon ja tiukan käännöksen neiti teki 3.esteellä, vau.

Kun ohjaajien ohjelma loppui niin saatiin lupa tehdä välistävetoja, niitä kamalia välistävetoja. Onneksi meillä oli osaavat kouluttajat vieressä ohjaamassa tai tästä ei olisi tullut taas yhtään mitään.
Eka oli kiven kovaan päättänyt että teemme serpentiiniä joten se hyppäsi 2.esteen väärästä suunnasta, ei haitannut oliko kouluttajat tiellä koska Ekahan kaatoi vaikka esteen jotta mahtuu 5cm raosta hyppäämään, hyppäsi myös kouluttajien jaloille koska siitä piti hypätä, huoh! Vaikka kuinka karjaisi että tässä tai heitti lelun jalkoihin niin Eka vain vilkaisi ja säntäsi väärälle esteelle... Hain sitten treenikassista nakit ja aloitettiin tosi helpolla treenillä eli 1.esteen hyppy ja siitä ihan eri suuntaan kuin 2.este, toimi. Siirryttiin siitä sitten siihen että Eka tulee heti hypyn jälkeen hakemaan namin kädestä, sitten tehtiin kaiken maailman helpostusohjauksia minkä nimiä en tiedä koska niitä ekaa kertaa muutenkin kokeilin, pitkälti kaikki niistä toimi ja lopulta saatiin Eka tulemaan oikeasta välistä ja juoksemaan 2.esteen ohi. Siihen oli hyvä lopettaa koska koko treeni oli jo niin uuvuttava.

Kouluttaja kommentoi vielä kun oltiin lähdössä että tosi hienoa että oon saanut ensimmäiseksi agilitykoiraksi noin kiltin, kuuliaisen ja reippaan koiran jota ei tarvitse sytytellä tähän lajiin kun se nauttii jo valmiiksi. Eka<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti