torstai 26. kesäkuuta 2014

Mistähän sitä taas alottaisi? Tauko vaan jatkua jatkuu ja me ollaan vain oltu, lenkkeilty ja vähän treenattu joten muistellaan vähän niitä. Sorget tästä!

Reilu kahden viikon sisään ollaa touhuttu mm...

HSKHlla treenaamassa sateessa Cira & Jessica seurana.
Aloitettiin aksalla missä oli ihan vaan esteiden läpi juoksua mistä putkeen ja putkesta parille esteelle sekä putkirata missä oli suora, mutka, suora.
Eka veti taas ihan täysiin, odottelu meni haukkuen koska olisi ite halunnut rallitella, sekä putkeen lähdössä haukahti mulle. 
Putkiradalla tajusin että perhana kun oon HIDAS tuolle koiralle, vaikka olin putken puoli välissä en välttämättä ehtinyt toisella putkelle, eli vauhti on päätä huimaava. Palkkana aina vaan lelu, on se kyllä kiva kun tuo niiiiin tykkää aksasta, vetää niin täysiiiin kaiken.
Eka osaa kyllä mennä hienosti esteen läpi käännöksistäkin, putkeen sujahtaa ilman mitään, niissä voi muutenkin vain juoksennella kun muut tarkastaa niitä. Kaksi kertaa taisi putken ohittaa, koska ohjaus.

Jatkettiin aksasta tokoon. 
Ruutu - Juos hyvin palkalle, otettiin myös hämypalkkoja ja ruudussa ei ollut mitään ja sinne jäätiin. Kerran karkasi hommista Ciran luo mikä ketutti.Tähän edelleen tarvitaan VAUHTIA
Tunnari - Otettiin HSKHlta lainakapulat ja alkuun etittiin ihan kentältä sitä omaa, otettiin sillä myös noutoa jne. Sitten päästiin tosi hommiin ja kaadoin monta kepukkaa maahan ja oman (monta koska käyttää nenää paremmin). Ekalla löysi toosi hyvin ja etsi tarkasti. Tokalla Cira vei keskittymiskyvyn mutta saatiin sitten tunnari tehtyä, meinasi ottaa toisen kapulan mutta hoksasi että vieressä olikin oma ja toi sen. 
Seuruu - Mustin pitää käden alempana, jalat huito muttei pomppinut liikoja. Otettiin ympyröitä, käännöksiä kumpaakin suuntaan ja suoria pätkiä pysyi paikallaan. 
Sivu - Otettiin vaan kaksi sivua jotka onnistui superhyvin, oikealle kohdalle eikä tarvinnut korjata. 

Leikki tosi hyvin vaikka oma mieli oli pepusta, kantoi patukan autolle. 
Ei se oo yhtään kasvanut.. ei ;______;
Pari päivää myöhemmin mentiin viereiselle hiekkakentälle treenaamaan alkuun yksin koska erehdys, lopussa Cira tuli käymään kentällä myös, Kendikin poikkesi.
Treenin teemana oli pääasiassa vauhdin hakua.

Nouto - Paaljon ärsyttämistä, repimistä sekä heittoja. Eka haki ihan prkeleen nopeasti ja kun kapula tuli eteen jarrut pohjaan, hiekka lensi ja kapula oli suussa mistä täysiii mamman luokse. Tuota samaa sekä kapulan kanssa juoksua ja eteentuloja. 
Luoksari - Treenattiin tähän vaan vauhtia, eli koira paikoilleen, mä pitkälle pallo kädessä, käsky ja koira täysii juoksee josta pallo jalkojen välistä. Tätä treenattiin alkuun ite ja sitten kun Jessica tuli sai kattoo Ciraa mistä tuli vähän poweria ja sitten Eka pääsi jolloin Jessica piti Ekaa remmistä ja innostutti mistä lähtö. 
Seuruu - Pari käännöstä ja pari suoraa pätkää, hyvällä vireellä jalat huiteli ei pomppinut pahemmin. 

Leikki oli niin kivaa taas, patukkaa innostu repimään kun mikäkin pittiliini, tapporavistukset otti ihan kunnolla käteen jolloin otekkin pääsi irtoamaan. Sitten sitä perus leikittämistä ja metsään lähtö missä koirat kävi uimassa ja muuten vaan juoksi. 

Seuraavana päivänä käytiinkin perheen kanssa Sipoossa 
likkojen kanssa kävelemässä, Eka pysyi hyvin lähellä ja tuli käskystä vaikka muut häiritsivätkin.

Yhtenä kuumana päivänä käveltiin HSKHlle ja takaisin.
Käytiin ottamassa aksaa pikaisesti. Alkuun Eka sai kiihdytellä ja katsoa Ciran menoa jonka jälkeen oli meidän vuoro.
Oli S putkea, mutkaa sekä kaksi estettä ja suora. 
Alotettiin Sllä jonka päässä aina odotti lelu. Sitten mutkaan mistä jatkettiin suoralle ja kahdelle esteelle, palkka lens eteen, hienosti taas meni esteet käskystä. Sitten vaan otettiin yksi mutka, palkka putken suulla. Ja vikana kaksi kertaa este-este-putki jossa aina päässä odotti palkka, nyt aletaan tuota ettei oo sitä että hyökkää heti luokse putkesta tultua. 
Tyttö veti taas ihan täysiä vaikka olikin kuuma, sen takia pikatreeni vain josta matka jatkui kotiin pellon reunassa kävellen, eli hyvä lämmittely ja jäädyttely.
Suunnilleen joka päivä on mennyt Ciran seurassa, uiden, lenkkeillen sun muuta eli kakaroilla ollut kivaa ja juhannus vietettiin Tanskassa minkä ajan Eka oli äipän ja muiden kanssa mökillä mikä meni kuulemma ihan hyvin.
Tiistaina sitten näin neljän yön jälkeen näin Ekan ja voi mun rakkauslapsi oli iiiihan innoissaan kun kotiin tulin, äänekäs oli todellakin näkemisemme.
Lähdettiin sitten taas kentälle ottamaan treeni.

Aloitettiin vinkupallon heittelyllä, tyyppi juos korvat luimussa vinguttaen palloa siis niin lujaa kuin kintuistaan lähti mistä käskystä luokse ja hommiin. 

Eteentulo - Kaksi kertaa vain metrin lähellä olevia, semmosia että hakee kohdan vaikka liikun, tuli suoraan eteen hienosti. 
I-S-M - Alkuun neiti oli IHAN pihalla hommasta, maahan meni lonkalla, ei noussu istumaan ollenkaan. Vapautin ja aloitettiin uudestaan hyvällä tuloksella. Meni kivasti maahan, nous istumaan käsimerkistä mutta se jätettiin siihen, sitten seisomaan meni mageesti, ei supersuper nopeeta mutta aika tarkkaa. 
Sivu - Otettiin paikallaan kääntymisiä, alkuun harhaili, käytettiin pieniä apuja, välillä ei ollenkaan. Liikkui kivasti taakse, eteen, vasemmalle kuin oikealle. Samaan syssyyn otettiin että katon eteen vähän alas että nään kun katsoo, aina kun katsoi niin palkka. Sitten ihan että koira muutaman metrin päähän ja sieltä sivulle, käytin vaan vähän kroppaa apuna mutten käsiä, turhan monta kertaa jouduin korjaamaan sivut mikä oli vähän harmi mutta saatiin myös muutama täysin suora sivulletulo. Pitää lopettaa se prkeleen avustaminen ja varmistelu, pitää luottaa että tuo osaa koska joka lenkillä kun otan yhdestä käskystä sivulle, täysin ilman apuja se tulee paremmin, aksassa sama, tajuu jo!
Seuruu - Eka pätkä meni hyvin kunnes katoi videon, helvetti se vinotti PAHASTI, tämmösiä taas kun ei nää silmällä varsinkin kun oon oppinut pitämään katseen suoraan eteen ja jos haluun nähdä niin katon suorana alaspäin. Noo seuraavaan pätkään sitten tuli huomattava korjaus ja se oli mun mielestä hyvä, pysyttiin siinä ja otettiin muutama pätkä, aloitettiin aina pätkän käännöksellä johonkin suuntaan. Pysyi tosi hyvin tahdissa, jalat huito muttei keulinut kun pari kertaa. Otettiin myös juoksupätkä. 

Joka liikkeen välissä oli vinkupallon hakua ja leikkiä, loppuleikki olikin patukalla mikä oli niin hauskaa että kun haukutin ja vapautin, niin neiti hyppäs suoraa naamalle hampaat silmäkulmaan, pyörrytti hiukan eikä jäänyt kuin pieni jälki, onneksi. Mutta tuollasta se on kun tuo hyppii aina noita tasajalalla naaman korkeuteen... Mutta leikki jatkui, vähän lennättelyä, tapporavistuksia, koira veti ihan hulluna taas ja kun patukan voittaa niin sitä ylpeyttä, vau ;) 

Eilen nähtiinkin piitkästä aikaan kavereita, tolloja Riemua ja Seraa.
Käveltiin Hakunilan läpi ojankoon, koirat pomppi matkalla kepit suussa, kävi pellolla ja muuten vain pörräsi yhdessä josta päästiinkin treenaamaan aksaa.
Kaksi alimmaista (c) Lyyli
Tehtiin joku rata missä oli kaksi estettä peräkkäin, kaksi putkea siitä taas kaksi estettä ja mutkaputki. Ekan kanssa otettiin tuota muutamat kerrat lelulla taas, Lyylikin kokeili koska en osannut ohjata Ekaa kunnolla haluamaan paikkaan mutta lopuksi saatiin täysin onnistuneesti tuo rata, esteetkin meni hienosti keskeltä.

Otettiin myös keinun paukuttelua, siitä menoa mikä Ekasta oli hurjan hauskaa, hyppäsi muutamasti ite vain kyytiin. Sitten Lyylin opilla onoffi asentoa. Tosiaan keinu oli semmonen superpieni pentukokoinen että nouhätä. Sitten paaljon leikkiä mukana, muuta hömppää ja lopussa vielä imuttelin kun Riemu leikki. Otettiin
takaperinpyöritystä sitten oikeaan suuntaan ja ihan suoria pätkiä, hienosti taas meni, takaperin on alkanut sujumaan jo nätisti!
Muuta kun ei ole ollut on pakko kirjottaa tähän loppuun se että tuntuu super hienolta ittestä kun olen oppinut pitämään treenit lyhyinä, liikkeitä on vähän ja niitä otetaan vähän, vähän erinlaista joka kerta sekä treenejä on vähän mikä pitää mielen virkeenä. Mutta ehkä hienointa on se etten ole treeneissä enään kertaakaan hermostunut, en vaikka on mennyt suuresti joku päin persettä niin silti iloinen mieli ja sanoo vaan höpöhöpö ja jatkaa uudelleen iloisesti. Edistystä siis kummallakin. :)

Ainoat huonot tavat Ekalla onkin että pikkuista remmirähjäystä, vetäminen, mitä ollaan alettu saada jo pois sekä vapaana korvat ei meinaa MILLÄÄN löytyä. Luoksareihin kokoajan otetaan lisätreeniä sekun täällä päin on tärkein käsky.

Niin ja Ekalla taitaakin olla juoksut joko menossa tai ohi, Kendi yritti astua, kerran istuessa jäänyt jälki, putsaa tosi ahkerasti mutta ne on niiin niukat ettei huomaa, sama on kuulemma Serallakin kun Lyylin kanssa puhuttiin mutta varma en ole, iso likka! 
N. 7.5kk (c) Lyyli V
3 kommenttia:

  1. Hei yksi pieni viilaus tuohon istu-seiso-maahan juttuun :) Jos haluat että Eka ei liiku kaukoissa, seiso-istu vaihto pitäis opettaa niin että takajalat pysyy paikoillaan ja etujalat liikkuu. Nyt se liikkuu eteenpäin. Mutta hurjan kivan näköistä. :)

    VastaaPoista
  2. Teistä tulee kyllä aksassakin aikanaan vielä taitavia! Eka tekee kivalla motivaatiolla töitä, eikä kuumu liikaa vaikka omaa vuoroaan aidassa kiljuukin!

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti ette ilman pöksyjä treenanneet HSKH:lla, jos uros on ollut kiinnostunut. Pöksyt jalassa juoksuepäillyn kanssa!

    VastaaPoista