sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Ei tulosta mutta hyvä fiilis

Neljäs avoimen luokan koe takana eikä kourassa ole vieläkään 1.tulosta. Surku hupaisaa tokoa tämä vain on joten ei anneta sen haitata.

Paikalla istuminen - 0 (meni maahan hajun perässä)
Seuraaminen - 0 (Jäi matkasta kaksi kertaa, haukutin ja innostin mukaan. Kun lähti mukaan niin teki hemmetin hienoa seuraamista. Peruutus oli hieno. Mikä ihmeellisintä, nosti itseään käännöksissä, suunta onkin oikea?)
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 6.5 (Luikki karkuun lähdöstä. Ahdistui kun ei kerennyt reagoida käskyyn. Hyvä seisominen)
Luoksetulo - 8 (JEEEEEE vihdoin joku muukin numero kuin 5. Vähän tökkäsi ja sivulletulo oli ruma)
Istuminen seuraamisen yhteydessä - 9 (Hieno! Katsoin itse että meni maahan mutta yllätyin positiivisesti kun käännyin)
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahan - 0 (Tassut jäi ruutunauhan ulkopuolelle. Lähti hyvin mutta jarrutteli ihan liian ajoissa)
Noutaminen - 0 (Lähti hyvin mutta en tiedä mikä iski kun tuli ravaten. Sivulletulossa karkasi mun huomaamatta)
Kauko-ohjaus - 9 (Hienot istumiset!)
Estehyppy - 8 
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon - 10 
Kokonaisvaikutus - 8 (Harri kommentoi että tekee tosi hienosti mutta ohjaajan jännitys voittaa. Meillä kuitenkin pelaa hyvin yhteen. Sanomista saatiin haukuttamisesta ja eteentulojen tiiviydestä) 

Sieltä siis AVO0 158.5pisteellä. Tuomarina Harri Laisi. 

Mä oon tosi ylpee meistä. Etenkin itsestäni kun osasin nauraa ja hymyillä virheiden sattuessa enkä lähtenyt Ekan epävarmuuteen mukaan vaan tsemppasin sen kunnolla sieltä pois. Mulla oli kehässä tosi hyvä fiilis mokista huolimatta ja kokeen jälkeen myös, Ekakin näytti nauttivan etenkin kehuja saadessaan. Mua ei ole nyt kertaakaa ärsyttänyt videota tai pisteitä katsoessa mikä on ihme. Toi koe tuntu vaan nostavan mun luottamusta meihin. Nyt kun treenimotivaatiokin lähti kasvuun ja treenisuunnitelmat on vihdoin katsottu niin mehän vielä näytetään kaikille, perkele!

Kuvat (c) Sonja Syväpuro
Alla video kaikessa kauneudessaan (kauheaudessaan). Kelatkaa että mulle jäi moisesta sähläämisestä hyvä fiilis. Toivottavasti osaatte olla reiluja jos kommentoitte :) 

14 kommenttia:

  1. Ihanasti kannustit ja tuit koiraa videolla! Eka piristyi hyvin aina sen jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Harmi kun ei tullut tulosta mutta kiva kuulla että epäonnistunut koe loi pikemminkin treeni-intoa kuin suurta harmitusta! Kyllä se ohjaajan jännitys sieltä vielä pikkuhiljaa jonnekin katoaa! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kannustamista vaikka koira jumittui välillä ja teki jotain omiaan! :) Imo näytti paljon paremmalta kuin edellinen video.

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille ihanista kommenteista :')

    VastaaPoista
  5. miksi Eka paineistuu noin hemmetin paljo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjaajapehmeä koira nyt sattuu keräämään painetta ohjaajan jäykistelystä ja jännittämisestä.

      Poista
  6. Pisteet siitä, että nyt on ainakin sopivan höpöhöpö-asenne ohjaajalla! Se nyt kuitenkin on vaan yksi hassu koe jossain ihme kuviokellunta-lajissa, eikä todellakaan kaada maailmaa kävi miten kävi. :) Noin sitä pitäisi aina pystyä suhtautumaan.

    VastaaPoista
  7. Sait sen hyvin tsempattua mukaan, hienoa. :)

    VastaaPoista
  8. Oot kyllä ihanan pirsakka ja tsemppaava Ekalle, pointsit hienosta asenteesta! :) Jäin miettimään sitä, että onko sun oma liikkuminen liian "sähäkkää" Ekalle vai onko se jostain syystä (esim. piristää koiraa?) tarkoituksellista? Vaikkapa tuo liikkeestä seisominen, niin lähdet vauhdilla liikkeelle samanaikaisesti, kun sanot "seuraa", eikä koiralle jää yhtään aikaa reagoida käskyyn? Ehkä treeneissä sillä ei ole niin väliä, jos Eka on reippaampi, mutta jos kokeita varten harjoittelisi aavistuksen viiveitä tiettyihin seikkoihin, mikäli siinä tosiaan ei siis ole jotain mietittyä ajatusta taustalla. :)

    VastaaPoista
  9. Hyvin ohjaajapehmeä vaatii kyllä ohjaajalta kivasti työtä, eteenkin kun omakin jännitys vaikuttaa niin vahvasti siihen koiraan. Meidän viime koe oli fiilikseltään tosi huippu, vaikka saatiinkin vaan kolmonen. Mulla itellä oli hauskaa, koira tykkäs ja pystyin rentoutumaan. Eiköhän me se ykkönen voittajasta vielä saada, kunhan mä opin oikeasti ohjaamaan koiraa :)

    VastaaPoista
  10. Ihan superhienoo tuo Ekan seuruu! Mut ihana kun kannustit sitä tuolla kehässä, tee vaan jatkossakin ennemmin noin kun että komentasit jos se jumii. Se ihanasti tsemppas heti ja huomas et se vähän hämmenty ku oltiki niin ilonen kun se mokas :D Just eilen aksatreeneissä koutsi sano et kehukaa AINA koiraa jos tulee virhe koska 99% se on aina oma vika. Itekki liian usein syyllistyn siihen että vaikken syytä koiraa niin en myöskään palkkaa. Tildalla nyt ei vire laske mitenkään mutta just Ekan kanssa se voi olla aika ratkasevakin juttu kun se paineistuu niin paljon helpommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agilityssä mun mielestä varsinkin ei saisi juuri koskaan kieltää koiraa. Tai edes puhista mielessään tai itselleen, kuten muissakaan lajeissa. Ainoastaan jostain pissaamisesta, puremisesta tai räyhäämisestä agilityssä saa komentaa. :) Tokossa itse kiellän esim. haistelusta, haahuilusta tai häiriöihin keskittymisestä. Mutta tokossa en missään nimessä kiellä, jos koira esim. yrittää liikaa tai intoilee tarjoamalla, niin kehun tai nauran. :)

      Poista
  11. Nyt on asenne ainakin kohdillaan! Kyllä se siitä :)

    VastaaPoista
  12. Hyvä te, hienoa fiilistä :) Siitä se lähtee taas nousuun!

    VastaaPoista