maanantai 22. helmikuuta 2016

Käytiin tänään juoksemassa Jaana Sieväsen ohjaamat treenit kaverin puolesta. Treenin teema oli meille just eikä melkein täydellinen aihe eli käännökset. Mä oon tosi huono ohjaamaan käännöksiä (etenkin tiukkoja) koska kädet unohtuvat ja tällöin Eka joutuu jarruttamaan katsoakseen mihin ohjaaja haluaa mennä ja hakemaan vauhdin uudestaan.

Koko treeni löytyy videolta mutta avataan sitä kuitenkin vähän.
Alussa Eka sujahti putkeen ja syynä siihen oli liian edellä oleva ohjaaja. Niin kuin Jaana sanoi niin koiralla on suora kiitorata putkeen joten ohjaajan on parempi ottaa koira aikaisemmin haltuun, toimi heti paremmin. 3-4 esteellä ohjaajalta unohtui taas se käsi ja ajoissa tuleva sulava käännös, lelu kädessä käsi ei unohtunut joten pitää opetella ajattelemaan että kädessä olisi jotain. Muurilla oli ekaa kertaa ikinä ongelmaa, otti siitä pari kertaa tukea joten päätettiin madaltaa. Jaana sanoi että monelle koiralla takaaleikkaus muurilla voi olla hankalampi (vielä paikaltaan lähtö, tiukka käännös) juttu että tämäkin voi olla syynä, täytyy ottaa treeniin. Välistäveto oli hieno! Jaana oli varma että joudutaan sitä enemmän ottamaan mutta yllätettiin positiivisesti. Kontakteita ja keppejä pitää päästä nyt treenaamaan enemmän. Kepeillä tulee helpoilla kulmilla turhan paljon huteja ja kontakteista tulee ylläriylläri läpi, treenaamattomuus näkyy joten eipä tässä voi kun itteään syyttää. Neidin asenne oli taas kunnossa ja saatiin lähteä kentältä hyvin mielin :)

3 kommenttia:

  1. Nää ois myös niin meille sopivat treenit. Harmittavasti eka este on niin lähellä seinää, että koiran joutuu jättää hirveen lähelle.

    VastaaPoista
  2. Ei se koira käsiä yleensä katso, vaan ohjaajan jalkoja ja rintamasuuntaa..
    Eka tekee käännökset kauhean laajasti. Sinun ohjauksella koira ei menisi noin laajoja kierroksia, jos ohjaisit aikaisemmin.

    VastaaPoista
  3. Juu, käsillä ei oikeasti tee agilityssä paljoa mitään. Rimoja tulee alas, jos on herkkä koira ja ennen estettä tai esteen päällä menee huitomaan koiralle käsillä. Tänään juuri katseltiin One Mind Dogs -videoita seuraporukalla, siellä kyllä hienosti havainnollistettiin, miten jalkojen suunta, rintamasuunta ja _ennakointi_ on tärkeää! Koiran pitäisi jo ennen hyppyyn lähtemistä, siis juuri ennen ponnistamista, olla selvää, minne esteen jälkeen jatketaan. Silloin se pystyy tekemään tarvittaessa nopeat käännökset esteen jälkeen.

    Myöskään äänellä ei tee mitään, mikäli muut ohjauselementit kertovat koiralle päinvastaista! Tuosta One Mind Dogsista, katsopa täältä. Toivottavasti tuttu lista, mutta ekana ne vahvimmat ohjauselementit, viimeisinä ne heikoimmat. Mitäs sieltä sijoilta kuusi ja seitsemän löytyykään? :)

    Kattelin videolta noita Ekan keppejä, ja mainitsen vain, että esimerkiksi tosi vahvasti kepittävä Santtu ei kestäisi tuon kaltaista vedättämistä. Siispä koira tekee varmemmin kepit, kun olen rinnalla juoksemassa ja tukemassa sitä :)

    VastaaPoista