maanantai 18. joulukuuta 2017

Vetoharrastus

Harrastus johon oon hurahtanu täysin nyt tämän vuoden lopulla. Harrastus joka on siistiä eli toisin sanoen vauhdikasta ja hikistä. Ei vaan ole siistimpää fiilistä kun se kun jalat on hapoilla, koira juoksee niin kovaa kuin vaan lähtee ja lenkin jälkeen sen ilmeestä vain näkee onnellisuuden - silloin on omistajakin tyytyväinen.

Vetoharrastus lähti meillä liikkeelle siitä että kummitäti hommasi huskyn ja halusi harjoittaa sen kanssa rodunomaista toimintaa. Hän sitten hommasi meille kummallekin kickbiket että sai apua ja treeniseuraa.

Alkuun toimittiin Icelle muutamat kerrat jäniksenä mutta sitten oli jo pakko lähteä sovittelemaan valjaita ja hommaamaan paremmat vermeet kun olikin niin kivaa ja treenikertoja tuli enemmän alle.
Vetolenkkejä tulee tehtyä about 1-4krt/kahteen viikkoon - riippuu tosi paljon säistä varsinkin nyt kun joka toinen päivä tuntuu olevan lunta ja joka toinen päivä sataa. Lenkit sisältää 1km lämmitys ja jäähdytys ravin sekä 6-8km täyttä vetoa.

Varusteina meillä on tosiaan kickbike - mallista ei tietoa, ehkä joku maantie malleista? Toinen kickbike mitä satunnaisesti käytetään on sitten paremmin varusteltu jarrujen kanssa, malli joku maasto malleista. Kummastakin löytyy tietysti adapterit. Vetovaljaina toimii pääasiassa zero DC fasterit joskus myös zero DC shortit. Liinoina zero DC:n 2.5m joustolliset vetoliinat. Ollaan puhuttu myös kicksparkin hommaamisesta mutta saa nähdä kun tuota lunta ei näytä tänne etelään ikinä tulevan sen verran että sellaisella voisi ajella mikä on harmi kun tälläisillä säillä ei voi kickbiken kanssakaan huristella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti