keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Taas täällä.

Ekan kanssa ollaan käyty vähän Sissin (vähän reilu 1v kultainennoutaja) kanssa lenkeillä. Sissi on Ekan mielestä kauhean kiva, sen perässä on kiva juosta. Harmi ettei sissiä niinkään kiinnosta, välillä vähän ottaa leikkiä mutta muuten nuorukainen juoksee muualla eikä toi jaloista kauas mene.


Lähdettiin myös tiistaina taas hakunilaan, myöhästyin parikyt minuuttia, ilon omistajalla oli puhelin kotona ja he olivat 5minuttia aikaisemmin lähtenyt kun me tultiin.
Hienosti siis tapaamisemme onnistuu, mutta eikö se niin ole että kolmas kerta toden sanoo, tosin silloin me lähdetään tikkurilaan menee liian vaikeeksi.
Hypättiin sitten Hakunilasta Jessican kyytiin ja lähdettiin porttipuiston mustiin&mirriin missä Ciralle haettiin ruokaa ja me seikkailtiin katsomassa tavaroita.
Silmään osui semmoinen prodogin lituskapatukka mikä pakko varmaan hommata, oli neidin mieleen niinkuin kaikki muttei semmoista meiltä löydykkään vielä. Ostetaan heti kun ojangossa on tokokisat menneet niin tietää mitä sieltä on tarttunut...


Treenattu me ollaan joka päivä tokoa ja perus juttuja. Niin kontaktia, istumista, maahan menoa, seisomista, paikalla oloa, seuraamista, sivulle- ja eteen tuloja, kapulan pitoa, leikkimistä ja sillä palkkausta.
Aloitettiin myös hyvillä neuvoilla tunnistusnoutoa niin että laitetaan kapuloita karvamatolle, koiralle valjaat ja remmi (voi ohjata ettei ota esim kapuloita) sitten vain laitetaan sekaan paljon nameja että rauhoittuu ja käyttää paljon nenää.



Siitä sitten vähän vaikeempi että kapulat riviin ja joka väliin yksi nappula, jos jättää välin käymättä sinne ei palata.


Kun nää opitaan kunnolla jatketaan. Sen lisäksi myös otettiin oman tunnari ja sitä merkkailtiin, haettiin ja piilotettiin, osasi jopa käyttää nenää sen etsimiseen!




Neiti on myös kauhean ahne mutta haluan sitten kurssin alettua vähän moottoria hommiin niin aijotaan Jessican kanssa "leipoa" tällä ohjeella vähän nameja treeneihin, varmasti toimii!





Pennun hoitoon on kuulunut nyt korvien putsaus mikä oli Ekan mielestä ihanaa, ainakin niin luullisi kun pää kääntyi ja neiti örisi. Samalla on hoidettu silmätippojen anto, hampaiden ym tarkastus.
Ekalla oli tuossa yksi päivä myös löysällä maha (nyt taas normaalia) ja skeidaa löytyi joka paikasta siksi nyt saa viikon ajan vain nappuloita, ei mitään ylimääräistä. Sitten lähdetään taas vähitellen lihaa ja nameja ottamaan mukaan.






Tänään kävimme myös Viikissä moikkaamassa miitti porukkaa jotta nähtäisiin eri kokoisia ja luonteisia koiria. Oltiin mukana vain reilu kymmenen minuuttia koska menee palelemiseksi koko touhu, sai siis vähän tutustua ja jatkettiin matkaa kotiin.



Eka sai myös tänään matolääkkeensä, nyt vain odotellaan pari viikkoa niin olisi rokotuksen aika.
Niin ja siis lääkkeen syönti näytti tältä:




Viisaita ostoksia. Toppalapaset tai hanskat lenkeille, matolääke ja kissanruokaa treeneihin. 


Ekasta on kasvanut iso tyttö, ensimmäinen hammaskin jo heiluu. Saa nähdä milloin tipahtaa (niin ja korvatkin taas muuttaa muotoaan...).


On se vaan hurrrja peto! 

3 kommenttia:

  1. Jaa noin sitä tunnaria kannattaa lähteä opettamaan! Olenkin miettinyt, että miten se pitäisi aloittaa. Toisaalta me ei vielä edes osata noutaa, mutta voisihan tuota tunnistamista alkaa opetella pikkuhiljaa ihan vain koiraa aktivoidakseen. :)
    Piti ihan mennä kokeilemaan Rauhan hampaita kun luin tämän, mutta yksikään hammas ei vielä hievahdakaan. :( Minäkin haluan jo keräilemään pentuhampaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tehdään tätä nyt vain aktivoinnin ja pohjan luomisen takia.. :)
      Toivottavasti me saadaan edes yksi hammas sit talteen :-D

      Poista
  2. Mä en ymmärtänyt touta tunnarinharjoittelua? Eikös ahneelle koiralle jää nopeaan mielikuva ettei kapulat ole se pääidea vaan niiden seasta löytyvät ruuat. Jään mielenkiinnolla odottamaan miten rakennat tuolle pohjalle tunnarin koska omat aivot eivät ymmärrä sitä :)

    VastaaPoista