torstai 29. toukokuuta 2014

17.5
Seuruu - Otettiin jälleen paljon seuruuta imuttaen, kertaakaa ei lahnaillut vaan veti kybällä häntä heiluen, keuli ja jalat huito kunnolla, mistä Jessica mainitsikin ja otti videon. Kerran kokeiltiin ilman imutusta ja jo sillon huomasi pienen pientä eroa minkä myös Jessica huomasi. Otettiin käännöksiä ja käännöksistä suoraan myös.
Sivulletulot - Teki tosi innolla ja tuli joka kerta hyvälle kohdalle, kerran korjattiin vino
Eteentulo - Tähän liikkeeseen oon nyt rakastunut, Eka tulee mageesti kokoajan edessä kun sanoo 'eteeneteeneteen' ja pysähtyy just oikeeseen kohtaan kun pysähdyn. Otettiin myös vauhdista, on se hieno!
I-S-M - Tosi nopeesi vedettiin, kerran harkitsi nouseeko muuten meni hienosti
Paikka - Istuen, hain jostain jonkun lakaisimen ja sillä lakaisin kaikkialle, ei noussut tai mitään, kerran katto vähän et tuleeko tuo jalalle mutta ei muuta

Tosiaan meillä oli tosi hauska treeni koska keksin hakea poweria työhön sillä että vedettiin ryömimistä, paaaaljon pyörimistä, riehumista, sekä nopeaa maahan-seiso toisto ja siitä suoraan töitä, koira tykkäsi ja toi vaihtelua perustreeniin. Oli muuten ihan ensimmäinen kerta kun tuo läähätti kunnolla töiden jälkeen, vaavi parka rääkillä!

Leikkiä koitettiin mutten osannut leikittää ja tuo ei dikkaa leikkiä kunnolla sisällä, lopussa saatiin hyvä leikki kehiin muttei pitänyt alussa kunnolla kiinni. Ulkona otettiin vielä ihan superleikit eikä päästänyt irti kun muutamasti, käytiin vielä kentällä ottamassa seuruuta pari pätkää ja leikkiä, leikki meni SAIRAAN hyvin! Ei ajatustakaan että ois päästäny, tönin, lennätin ja niin, sai taas kunnon hepulit ja oli kakara ihan kikseissä, siihen oli siis paras lopettaa, vaikka otettiin me vähän 'futista' ukkelipallolla.

Ilta lenkillä Eka löysi sitten superaarteen nimittäin lakanan. Sitä sitten kokomatka raahattiin ylpeänä ja leikittiin. Pidin jaloilla, tönin, viereen löin kepillä mistä raivostui ja sai draiwia, välillä nostin ilmaan missä roikkui hulluna, solmin sen sitten lopulta korkealle puuhun mihin oli pakko hypätä ja roikkua mitä ei kauaa saanut tehdä koska ei kunnon joustoa tms.
18.5 
Lähtö aamulla Minnan ja Niinan kanssa Riihimäen näyttelyyn. Sielä sitten pyörittiin sen aikaan kun Loven colliet esittäytyi. Mukaankaan ei mitään lähtenyt mutta tuli taas nähtyä kaikenlaisia koiria ja huomattua näyttelyistä uusia puolia.
Sitten siihen että tuon jälkeen ei olla treenattu YHTÄÄN, ruokakupin ääressä sivulle tai eteen ja joskus lenkillä yksi parin metrin imutus, ei muuta eli taukoa ollut semmonen puoltoista viikkoa.

Siillä ajalla me ei olla tehty oikeastaan mitään, helteet yllätti joten niiden aikana ei käyty kun max tunnin kalliolla hengailuja, välillä heitettiin frisbeetä. Sitten tuli sateet ja nyt ei olla käyty kun metsässä kävelemässä mutta motivaatiota ei ole ollut raahautua mihinkään pitkälle, onneksi lauantaina alkaa niin odotettu kesäloma ja 15 päivä toivonmukaan lähdetään Joensuuhun mökkeilemään kera Ciran joten sitten saa olla kakara vähän väsynyt sekä paljon muuta ohjelmaa. Niin ja onhan meillä se erkkarikin ensi lauantaina, jännää ollaan ainoat pienet pennut.

Pissoja ei tule enään sisälle, käydään kolme kertaa päivässä ulkona, ruokailu kaksi kertaa, korvat pysyy täydellisesti, tuhotaan vaikka muita on kotona, kengät on kovin uhri ollut nyt, punkkeja löytyy, karvaa lähtee ja sitä rataa.
Eilen keskiviikkona me kumminkin jaksettiin pitkästä aikaa raahautua kerhohuoneelle reenimään.

Aloitettiin heti leikillä, olin varma ettei Eka suostu enään tuolla sisällä leikkimään mutta innostui tosi kivasti josta aloitettiin työt.

Paikka - Maaten noin 40sekunttia ilman palkkausta, pysyi ja oli tarkka, alkuun vähän haisteli.
Hyppy - Tosiaan saatiin este tehtyä ja raahattiin se huoneelle. Otettiin kahdella laudalla kolme lähetystä, joka kerralla hyppäsi kunnolla eikä laahustanut yli.
Merkki - Olin merkin luona jonne pysäytin, ekalla kerralla oli vähän hakusessa mutta kaksi vikaa meni tosi näppärästi, sekottaa ehkä vähän kiertoon.
Kierto - Kiertää tosi hyvin jo, menee jo suunnilleen käskystä mutta varmistelen kartion vieressä varmuudeksi.
I-S-M - Meni hyvin avuilla huonosti ilman, maasta istu oli muka vaikea, kun sanoin istu meni ite kokoajan maahan seiso, lopulta ei tehnyt enään mitään, meni lonkalle ja plaah. Kaksi vikaa saatiin kyllä kivasti kun olin ottanut avuilla pari ennen. Seiso-Maahan tosi hieno.
Sivulletulot - On hiienot, tulee mun mielestä ihan oikealle kohdalle, kerran tuli vinoon mutta yhdessä vaiheessa sanoin oho ennen kun ehti tulla sivulle koska tiesin että tosta tulee vinoon, korjas sit ite vain pyllyn heittämällä mikä oli super!
Eteentulo - Tästä on tullut meidän lemppari ja ehkä varmin liike, kummatkin tykkää ja Eka innostuu tästä aina. Kun sanon vaan kerran eteen ja liikun mihin vaan se kulkee suoraan nokka oikeassa kohdassa ja tulee mukana, sitkun pysähdyn pysähtyy naps. Sit perus eteentuloja, osui mutta oli niin makeita.
Luoksari - Kerran otettiin, oli hidas mutta otettiin kokonainen liike, tuli suoraan eteen ja siitä sivuun. Pitää hakea sitä nopeutta nyt tähän ulkona kuhan sinne kehtaa lähteä.
Nouto - Otettiin kapulan pitoa, sitten niin että tarjoan kapulan juostaan ja palautus, kaksi heittoa toisella ei hakenut mutta kapulan heitsaus ja uudestaan niin onnistui tosi hienosti ja nopeasti. Parasta oli että otettiin ihan vaan pidosta että tuo eteen, toi, tiputti kaksi kertaa mutta sen jälkeen ei tiputtanut ja se oli ihan super, vikalla heitolla toi eteen niiiin hienosti että huhhu. Näitä lisää.
Seuruu - Otettiin monesti, alku meni huonosti koska veti kädestä seuruu namit ja jäljellä oli enään semmosta mössöä mitä nuoleskelee joten ei onnannut kunnolla, kumminkin saatiin lopussa hienot seuruut, vähän keuli, nosteli jalkoja hienosti johon sitten lopetettiin.

Leikkiä vielä treenin jälkeen mikä meni hienosti, repi kunnolla patukkaa ja pysyi kiinni, sama jousto lelussa. Oli kunnolla mukana ja olisi halunnut jatkaa, sai kantaa patukan rapulle.
Kaikille tavarapostausta hinkuville, pahoittelen mutta en tiedä milloin julkaisen. Jaksaminen nollassa joten saa nähdä nyt.







11 kommenttia:

  1. Ei kannata tehdä noin montaa liikettä yksissä treeneissä, liikkeet jää silloin huonommin koiralle päähän ja jäätte junnaamaan vaan paikalleen. Esimerkiksi kolme liikettä yhdellä treenikerralla on noin pienelle pennulle aikalailla suht maksimi. Ja ehdottomasti lyhyitä, noin 15min, treenejä. Pennulle pitää muistaa myös että ainoastaan noin pari kertaa viikossa treenataan, muuten aikuisena pentu luultavasti on vakuutettu siitä että toko on helvetin tylsää, eikä sillä ole motivaatiota tehdä enää tokoa. Tämä koskee siis nimenomaan collieita, colliet vaatii aina lyhyitä treenejä joissa on paljon vaihtelevia liikkeitä, joita ei aina tehdä saman kaavan mukaan. Muuten sulla on aikuisena täydelisen flegmaattinen koira.
    Sitten vielä tuosta leikkimisestä, collieille ei ole ominaista leikkiä niin, että sitä ''lennätetään''. Colliella on erittäin pehmeä suu ja se saattaa kokea sellaisen leikin jopa ahdistavana. Oon lukenut teidän blogia jo jonkun verran ja aina teillä tuntuu olevan tavoitteena juurikin koiran lennättäminen... Sellaisista leikeistä tykkää seefferit tmv suojeluskoirat, collie tykkää enemmän noutamisesta, tai lelun maassa repimisestä.
    Terveisin kahden collien omistaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullut saman yheltä nahkan omistajalta. Meillä eilinenkin treeni oli semmone 10min ja ns kunnon treeni ja nyt jos et ole huomannut treenejä ollut harvoin verrattuna ennen. Suht usein kumminkin otetaan jotain paria tiettyä enemmän ja sit kerran otetaan joku muu vaikka eteentulo.
      Suun pehmeys tiedossa mutta meillä Eka ei edes innostu kuin repimään ja roikkumaan, siitä se innostuu täysillä eikä ahdistu. Noutaminen on kyllä Ekan toista lemoi puuhaa mutta esim tuolla lakanalla otettiin että veti mun jalkoje alta sitä.

      Poista
    2. Mä en kyllä ymmärrä miksei Miranda saa tehdä ikinä yhtään treenipostausta ilman, että joku tulee siihen pätemään miten pitäisi treenata ja miten juuri SINUN koirasi tai SINUN kaverisi koira on satuttu treenaamaan kun onhan sinulla jopa ihan kaksi collieta ollut!

      Collie ei ole mikään maailman toistonkestävin rotu, mutta toistonkestävyyttä nostetaan koiralla pikkuhiljaa ja kun treenit ovat johdonmukaisia ja ohjaaja tekee treenit johdonmukaisesti ja tarkasti niin ne on paljon helpommat. Ja 15 minuutin yhtäjaksoinen treeni on pitkä putkeen. Mitä se sitäpaitsi ketään anoa liikuttaa, jos Miranda treenaa liikaa ja koira ei enää aikuisena kiinnostu tokoilusta? Toinen ääripää on se, että Miranda haluaa koiran tokovalioksi ja kunnon tasolle ja silloin hommat pitää aloittaa jo nuorena.

      Että mua riepoo kun tullaan jatkuvasti pätemään nuoren tytön treeniblogiin ja syödään siltä intoa tehdä oman koiransa kanssa sekä blogata, kun aina tullaan jakamaan jotain helvetin vinkkejä ja opastuksia. Jos Miranda haluaa oppia, hän varmaan menee jonkun gurun valmennettavaksi, ei netin kautta ketään oikeasti neuvota, vaan paikan päällä!

      Poista
    3. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Tulee muistaa, että kaikki koirat ovat YKSILÖITÄ. Esimerkiksi kelpieistä sanotaan, että ne ovat kaikki hyvin ohjaajapehmeitä. Mulla sen sijaan on kelpi, joka on jotain aivan muuta, ja siksi mulla on välillä rajutkin otteet sen kanssa. Joku toinen kelpieomistaja saattaisi kauhistua. Eli jos muiden colliet eivät tykkää lennättämisestä tai kestä toistoja, niin ei se tarkoita, että myös Ekan kohdalla olisi niin.
      Muutenkin tuntuu oudolta, kun täällä tullaan aina pätemään. On jokaisen oma asia, kuinka koiransa kasvattaa ja kouluttaa. Ystävälliset neuvot ja vinkit ymmärrän, mutta tämän blogin kommenteissa näen vain suoranaista pätemistä.

      Tsemppiä sulle ja Ekalle, hyvältä näyttää teidän treenit!

      Poista
    4. Mahtavat kommentit kerrassaan anoilta, kiitos! Kirjoititte samat asiat mitä pohdin samana päivänä. :)

      Poista
  2. Rauha on joutunut olemaan nyt pitkiä päiviä kotona yksin, kun mulla alkoi työt. Me jätetään sille aina pahveja, joita se saa repiä, mutta olipa sekin nyt yksi päivä syönyt mun kenkää. Todella kauniit hampaanjäljet korkkarissa. Voihan murr. :D

    Ja minustakin Miranda varmasti itse tietää, mikä on hänen koiralleen tarpeeksi. Todella kummallista, miten lähes joka postauksessa kommentoidaan näistä samoista asioista, että liikaa treeniä pennulle ja liikaa toistoja jne. Kyllähän collie mielletään yleisesti pehmeäksi ja toistoja kestämättömäksi roduksi, mutta ainahan on parempi, jos collie kestäisi niitä toistoja, ja eiköhän sitäkin pyritä jalostuksella parantamaan. Ei pidä vain hautautua siihen, että minulla on toistoja kestämätön pehmeä koira, vaan kokeilla mihin sen oman koiran luonne riittää. :)

    Katoin muuten erkkarin aikatauluja ja Eka taitaa olla ainoa pikku pentu. Onnea näyttelyyn! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tajua miksi collien edes pitäisi olla mikään kolme päivää putkeen toistoja kestävä bortsu, koska se on ihan erilainen koira muutenkin. Collien toistonkestävyyttä tokossakin pystyy parantamaan pikkuhiljaa harjoittelemalla. Ei se ole mikään sellainen koira, että käsket kolme kertaa istumaan ja päivän treenit oli siinä. Se ei vaan kestä hinkkaamista ja jankuttamista - mutta mikä estää tekemästä kolme kertaa päivässä minuutin treenin? Kuka muka bordercolliellakaan treenaisi kolmea tuntia putkeen? Ei aloittelevan koiran kuulukkaan jaksa tehdä mitään pitkiä harjoituksia putkeen, mutta jo osaavan tason collieKIN kykenee pitkän ajan johdonmukaiseen sekä järjestelmälliseen treeniin.

      Poista
    2. Kiitos Sanna! Hannasin kyllä jo tarpeeksi tässä vaiheessa ja Emma K esittää Ekan... :D

      Poista
  3. Asia ei tosiaan ole naurun paikka, mutta on se helppo tulla anosti pätemään joka kirjoitukseen ja kertoa kuinka asiat oikeasti menee. Onkohan taustalla joku collien omistaja joka on katkera kun oma koira on huonommin toistoja kestävä vai? Harmittaa puolestasi! Koira harrastuksen ja boggauksen nyt kuitenkin pitäisi olla kummankin hauskaa ja ainakin jossain määrin palkitsevaa! Tsemppiä Ekan kanssa ja bloggailuun myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka nimettömänä arvostellaan Mirandan treenitapoja ja Ekaa ja seuraavaksi vingutaan "millon tulee varustepostaaus" että mua itteeni riepoo Mirandan puolesta. Toivottavasti nää kommentit ees jotenkin vähentäis tota jatkuvaa arvostelua täällä blogissa.

      Poista
  4. Minusta olisi fiksua arvostella omalla nimellä tai profiililla, ei anonyymina. :) Jokainen koira on yksilö ja näytön takana on helppo arvostella toisen tapoja. Mielestäni rotuyleistykset ovat tosi hassuja. Itse en tunne nahkacollieita paljoakaan, mutta näkemäni ovat olleet aika fleguja. En kuitenkaan yleistä, koska en tiedä niiden koulutushistoriasta, motivoinnista tms. Minullekin on sanottu usein, että kelpien kanssa pitäisi tehdä näin ja näin, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta tekee asioita. Vaikka itse sanon, olen onnistunut monessa jutussa hyvin, vaikka monien mielestäni treenasin liikaa. Nämä arvostelijat tosin eivät koskaan nähneet meidän treenejä. ;)

    Toistokestävyys ei ole mikään stabiilitila, eikä se ole mielestäni rotusidonnainen. Aktiivisimmalla roduilla voi olla motivaation puolesta hyvä toistokestävyys, mutta nekin voivat kiehua yli. Siispä kannatan arvostelua omalla nimellä ja fiksusti - ei yleistävästi. ;)

    VastaaPoista