torstai 1. toukokuuta 2014

Sittenkin lelulla palkkautuva?

Jee vihdoin jaksoikin lähteä kentälle maanantaina ja ottaa kunnolla treeni vaikka treeni oli toosi lyhyt, vireen hakua ja iloisuutta täynnä, mutta treenistä jäi sairaan hyvä fiilis! Eli siis tokoa pitkästä aikaan.

Aloitettiin paikkiksella, koira maahan ja autojen taakse piiloon, ensimmäinen lyhyt pätkä tosi hyvä, ei vilkuillut tai mitään. Toisella kerralla jalat alko pikkusen nousta koska lokit meni iihan vähän pään yläpuolella joten uusiksi laitto, seuraavalla kun oli tulossa kohti meni lonkalle joten eikun uusiksi vähän pidempi pätkä piilossa mikä meni sairaan hyvin keskittyneesti, me tarvittais nyt sitä paikkisporukkaa että saatais koiria ympärille!
Seuraavana kapulan heiluttelua ja heitto, neiti on innostunut ihan täysillä kapuloista ja syttyy heti kun semmosen näkee mulla, hakee ihan täysiä sen että hiekat pöllyä ja juoksee äkkiä luokse, jopa joskus tuo kädelle. Sitten väliin kapulan pito, ottaa hyvin suuhun mutta päästi irti kun koskin kapulaan, kolmannella kerralla ei välittänyt vaikka heiluttelin mutta kiitos sanasta irrotti. Sitten perää taas kapulan nouto samalla draivilla. Noutoihin oon kyllä super tyytyväinen nykyään!

Väliin otettiin narupallolla leikkiä, narussa roikuttiin kun hullu ja heti kun sanotaan heitetäänkö irrottaa neiti hullunkiilto silmissä ja odottaa heittoa, tuo uusi superpitkä narupallo on tosi hyvä kun lentää toooosi pitkälle. Eka vetää pää viidentenä jalkana hakemaan sitä ja tuo taas hullunkiilto silmässä että leikitääään, heitäthäään.

Leikki oli hyvä jättää kolmeen heittoon joten jatkettiin yhdellä eteentulolla, okei peruutin jolloin tuli aina uudelleen eteen. Tää alkaa oikeesti jo näyttää hyvältä, nyt vaan käsi kokonaan pois. Kerran jo otettiin ilman kättä onnistuneesti, pikkasen vaan haki paikkaa.
Sitten siitä i-s-m, maahanmenoa harkitsi, toisella kerralla ei, muuten meni taas superisti.
Päälle vähän kontaktin ottoa sekä liikkeestä seis ja maahan treeniä. Taas niin että mä oon edessä ja siitä joko seis tai maahan, maahan tarvitaan vielä apuja mutta seis jää tosi nopeasti kuin seinään josta suoraan nami nassuun. Pikku hiljaa lisään nää liikkeeseen koska meillä alkanut vähän valua luoksareiden seis, joskus menee tosi hienosti mutta joskus valuu, lissää treeniä ilman kiirettä.
Sivulletuloja otettiin kaksi kertaa, yhden kerran vauhdista ja yksi ihan näin vain. Pepun käyttö paranee paranemistaan mutta apuja en uskalla alkaa paljoa vähennellä vieläkään. Otettiin sivulla käännöksiä kumpaakin suuntaan tosi hyvin meni, ei moittimista.
Seuruuta otettiin kovasti kehuen ja alkuun haukuttaen, aloitettiin tooosi hitaalla seurulla, kertaakaan en joutunut korjaa että edistäisi, jes! Siitä jatkettiin juoksulla, tää meni niiiiiin hyvin! Ei edistänyt, ei vinottanut ja pysy juoksussa mukana, jeejee. Sitten toki normaali reipas tahtimme, meni tosi reippaasti, jalat vähän lenteli mukana ja oli vireessä, niin ja meidän vire ei meinaa mitään käyt.saku virettä, vaan meidän nahkojen virettä mutta ei mitään lahnailua sentään ;) Joten palkka parista pätkästä ja leikki pystyyn. Otettiin me myös välissä täyskäännös imutettuna, sekä yhdet käännökset kumpaakin suuntaan tosi pikku pätkissä, ei karannut.
Leikkiä otettiin syntek patukalla, kaksi kahvasella. Tästä saletisti tulee meidän ykkös treenilelu, paitsi että se katosi, pakko kai hakea uusi. Tää ei oo kova muttei todellakaan lörö, saa hyvin otteen ja kaksi kahvaa, täydellinen! Juoksuttelin alkuun, heiluttelin ja hyökkäs heti, pari kertaa irrotti mutta tajusi että patukka vaan lähtee kun ei pidä joten hitto se puri vaan hampaat patukkaan ja pysy siinä, en ois uskonut että se tuosta patukasta puree kunnolla ja nykii, vaikka mäkin heilutin ja vähän nosti niin silti pysy, tästä kunnia kierros ja toi LUOKSE patukan jolloin sama uudelleen kunnia kierroksineen, sitten rauhalliset silitykset ja patukka pois. Tää meni niiiin hyvin!
Niin ja hampaista puheenollen kummatkin yläkulmurit on irronnut, toisen revin ja toinen vain katosi. Jeejee.
Superleikin jälkeen vaan yksi seuruupätkä joka meni sairaan hyvässä vireessä. pysy suorassa kontaktineen ja jalat vain huito, niiiiin hienosti josta palkka lens heti josta lähdettiin sitten kotia kohti hymy huulilla.
Kotitiellä otettiin vielä samanlainen seuruu, ehkä jopa parempi sekä patukalla leikki, sytty heti taas ja jo ekalla purulla pysy kiinni josta super kehut ja rauhalliset silitykset.
Oli se vaan niin hieno taas.

Aletaan nyt myös treenaamaan ns virittelyjuttuja, että ketju meinaa että menään tekemään töitä ja kentällä sitten sanana 'tehdäänkö tokoa' innostavasti mistä alkaa toinen huutamaan, tänäänkin jo tehtiin. Tästä toivon mukaan saa lisää potkua.

Keskiviikko iltana poikettiin myös yläkentällä ottamassa iiihan superlyhyt treeni. Mukana oli kinkkua mutta niitä ei edes käytetty vaan käytimme metsästä löytämää pehmojuttua mitä on patjoissa ja johan palkkaantu!

Otettiin alkuun ihan eteentuloa pehmusteen avulla, tuli kivan tiiviisti ja nopeasti, palkka tippui leuan alta, näitä pari toistoa.
Kaksi liikkeestä seis, toisessa yritti lähteä perään mutta seuraavassa jähmetty heti.
Vikana otettiin tottakai, seuruuta. Kolme lyhyttä pätkää otettiin ja se veti ihan täysillä! Kerrankin oikeasti kunnon vire päällä, pitääkö sitä alkaa treenaamaan leluilla? Toivon mukaan 8)

Tänään ahneena, uutta tietoa täynnä (kiitos google sekä tottisporukat) kokeilemaan seuruun sekä käännösten hinkkausta.

Aloitettiin ruudun teolla, kolme ruutuun menoa otettiin ja joka kerta tyttö huomasi tötsät, mikä on hyvä juttu koska tietää mihin on menossa. Meni tosi reippaana ruutuun.
Ruutu pois ja otettiin kaksi kertaa tötsän kierto, tätä alettu nyt ottaa enemmän sekä pari lähtöä namille.

Väliin pientä paussia sekä narupallolla leikkiä, huomaa että kun kaivan pallon taskusta likan olemus muuttuu ja häntä nousee, jos vähänkin heilautan kättä niin nytkähtää myös Ekakin, eli niin valmiina kuin vaan voi olla.

Palloilun jälkeen otettiin sivulletulo-käännös hinkkausta, paljon sivulletuloja vauhdista ja ei, käännöksiä sekä käännöksestä lähtöjä. Sivulletulot onnistui tosi hyvin, käännökset oli ok, pitää alkaa häivyttää apuja ettei takerruta liikaa. Sitten niin että kun käännytään lähdetään heti seuruuseen, onnistu kivasti muttei päässyt liekkeihin kun otettiin vaan pari askelta ja palkka lens.

Seuruuta otettiin moneen tapaan, hidasta (ei yhtään kiilannus vaan pysy), juoksupätkä (vähän oli liian kaukana mut korjas nopeasti) sekä normaalia hiihtoa, aina kun ite otti kontaktin muhun lähdettiin seuraamaan, kokeiltiin kaukopalkalla (nami odotti kauempana), onnistu tosi hyvin, pari ekaa askelta aina vähän 'lahnas' mutta sitten aina sytty ja pääs palkalle. Mutta sitten kaivettiin patukka esille ja voi herranen aika! Mihin se mun namien perään oleva ei leluista kauheasti syttyvä nahka on? Sille kelpas LELU paremmin kuin NAKKI, miitä ihmettä!? Tätä sitten käytettiin joten patukan repimistä ja siitä seuruuseen lähtöjä, monta, lyhyitä pätkiä. Tyttö teki niin iloisesti ja vireessä töitä ja aina palkka lens ja lens, siis ton työnteko ja toi lelupalkka saa itteni kokoajan uudestaan ja uudestaan iloseks, jeejeee!

Mutta ihan super reeni mistä sain pätkiä koottua videolle. Ens seuruutus saa olla lauantaina, toosi vähän ja sitten seuraavaksi tiistaina kun meille on kompassista varattu tokoon tila, toivonmukaan päästään myös paimentamaan :)


Niin ja kaikille myöhäiset vaput!







2 kommenttia:

  1. Voi apua, Eka on niiin taitava collietyttö! :) Siitä tulee vielä super tokokoira! *kateus iskee*

    VastaaPoista
  2. Vau! :) Ooon superkateellinen :') Osaisinpa kouluttaa myös noin hyvin tokoa, mutta en saa mitään tolkkua koiraan :/ Olisko sulla jotain idistä? :)

    VastaaPoista