lauantai 3. syyskuuta 2016

Kokeeseen valmistautuminen

Noloa miten mulla on vaan jäänyt kirjoittamatta... Vaikeinta on näiden postausten julkaisu kun mulla ei ole mitään kuvamatskua ja kun instagramiin saa vaan äkkiä päiviteltyä kaiken tärkeän.

Pari viikkoa takaperin maanantaina näytettiin lajista kiinnostuneelle miten homma toimii ja saatiin samalla vieraan talloma jälki. Toimi hyvänä motivaatio jälkenä kun pituutta oli about 200metriä, kuusi keppiä ja 30m jana. Koko jälki oli todella onnistunut - janalla ei mitään ongelmaa, ei yhtään jäljeltä poikkeamista vaikka jäljellä meni kokoajan kaksi marjastajaa, jokainen keppi nousi itsenäisesti ja Eka osoitti muutenkin halua ajaa jälkeä kun lähti heti keppipalkkojen jälkeen jäljelle ilman käskyjä.

Saman viikon torstaina Eka ajoi elämänsä hienoimman jäljen, vieläkin sydän pakahtuu vain ajatuksesta. Jälki oli 2.luokan jälki lyhyellä janalla. Nosti jäljen hyvin ja ajoi jälkeä kuin juna, ensimmäistä kertaa tuon koiran perässä sai juosta mutta onneksi se malttoi rauhoittui vähän toisen kepin jälkeen. Kepit nousi tasaiseen tahtiin ja pian oltiinkin viimeisen kepin luona eikä siihen mennyt aikaa kuin alle 20minuuttia. Eikä yhtään jäljen kadottamista. Olis mennyt heittämällä 1.luokan jälki läpi.

Janatreenejä tehtiin aktiivisesti ja ne ei mitenkään erityisen hyvin tai huonosti menneet. Intoa ja halua löytyy, kulkee siis kovaa ja syvälle mutta on nyt keksinyt sen että kannattaa oikoa. Ei ole kertaakaan mennyt takajäljelle joten olen sen sallinut koska tiedän tekeväni siitä ongelman jos en anna sen niin tehdä. Yksi ilta kuitenkin karjaisin sille kun lähti niin rumasti rällätellen ja aiiivan liian vinoon. Ärsyttää kun sillä on janalla aina palkkakin mutta ei niin ei. Jatkamme treenejä.

Pari kolme kertaa viikossa käytiin myös tottistelemassa jotain pientä. Pääasiassa virittelyjä, siirtymisiä ja leikkimistä mutta ollaan me myös jotain yksittäisiä liikkeitäkin tehty mm jääviä, noutoja, eteenmenoja, seuruuta... Jäävissä ei mitään erottelu ongelmia, ainoastaan liikkeestä maahan menosta on tullut jäätävän hidas. Saatiin kuitenkin siihen täydellinen vinkki facebookin toko sivustolta jonka avulla maahanmenosta on tullut sairaaaan hieno! Noudoissahan meillä oli ongelmia kanssa hitauden kanssa mutta nyt vauhtinoudot ja virittelyt on tuottanut tulosta koska koira sinkoaa kapulalle ja takaisin kuin raketti, vau! Seuruussa ongelmana tällä hetkellä on täyskäännös, mä en osaa kääntyä, koira kääntyy joko liian laiskasti tai niin nopeasti etten ole itsekään kerennyt vielä kääntyä. Huoh.
Viime viikolla sitten ajettiin kolmena päivänä metsäjälkeä.

Torstaina Eka ajoi 1.luokan jäljen ja ohjaaja menetti hermot heti alkuunsa. Lähti jäljelle hyvin mutta vähän kyllä kaarsi mennessä. Ensimmäinen keppi ja joku toinen keppi jäi metsään, sekö ärsytti vielä lisää. Piti vähän rauhotella itseäni että jaksoin tsempata koiraa loppuun asti. Koira onneksi korjasi ohjaajan mielentilaa ja ajoi kokoajan mageella asenteella.

Seuraavana päivänä sama homma, 1.luokan jälki kokeenomaisena mutta keppien alla palkkapurkit. Jana oli täydellinen, ei mitään moitittavaa siinä. Koko jälki juostiin läpi (siis tuo koira oikeasti laukkasi osan matkasta...) nostaen kaikki kepit! Ihan törkeen hieno jälki ja oltiin palauttamassa keppejä 9minuutissa.

Tehtiin vielä loppuun motivaatio esineruutu. Kaveri meni metsään viiden esineen kanssa, siellä liikkuen ja joka esineen kohalla huutoja sekä heitsausta. Eka lähti huutaen metsään mutta se ei millään edennyt suoraan vaan ajautui joka kerta oikealle päin, toi esineitä mutta ihan vääristä paikoista mistä piti.
Sunnuntaina Ekalle käytiin tekemässä parit näköjanat josta koira autoon. Ensimmäinen lähti vasemmalle 15metristä (palkalla) ja toinen oikealle 30metristä. Ensimmäinen jana epäonnistui kun jouduin päästämään liinasta sen polttaessa kättä, tällöin Eka oli tekemässä jotain ihan omaa koukkua takajäljelle(??) joten otin uudelleen viereen ja lähetin, nyt hyvä nosto josta sai heti vahvistuksen. Jälki meni juostessa mutta nosti se kepin... Toinen jana oli paljon parempi, lähti hyvin suoraan ja oli lähdössä ajamaan jälkeä mutta päätti sitten tarkastaa löytyykö palkkaa, jatkoi kuitenkin jäljelle itsenäisesti. Jäljeltä nousi kummatkin keoit mutta edelleen vähän hosuen meni.

Vielä loppuun kokeenomainen esineruutu eli tuomarin huuto ja tervehdys, hallittu lähetys ja ohjaajan hiljaisuus. Ei mitään ongelmaa, sinne se paineli ja eteni aivan suorassa. Meni parikyt sekunttia ja toi takaesineen. Siitä kunnon palkka ja koira autoon.

Tän viikon tottiksissa ollaan tehty vaan pieniä mielentilatreenejä jossa ollaan otettu niitä meidän vaikeita juttuja eli liikkeelle lähtöjä rauhallisesta/tylsästä mielentilasta, täyskäännöksiä ja liikkeistä maahanmenoja. Käytiin me myös kokeilemassa hyppynoutoja kun niitä on viimeksi tehty pari kuukautta sitten... Kerran päästiin tekemään myös ilmoittautumisia ja henkilöryhmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti