perjantai 9. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa käytiin tiistain aksatreeneissä ja siellä aiheena meillä oli putkijarrut.
Heti ensimmäinen hyppy ja putki oli meille niin hankala kohta että jouduttiin se lopulta monen epäonnistumisen jälkeen jättämään kesken. Eka oli päättänyt mennä putken lähempään päähän ja se siis raivasi tiensä kouluttajankin läpi. Lopulta kun se tuli mun luokse niin Eka hyppeli putken päälle seisomaan... Joten palkattiin pari kertaa siitä että tuli mun luokse ja lähdettiin tekemään muita juttuja ettei koko fiilis katoa.
Siirryttiin reenaamaan 4 ja 3.putkilla putkijarruja eli lähetys putkeen, suhahdus ja palkka tiukasta käännöksestä takaisin päin. Sen jälkeen alettiin vääntämään koko rataa. 6.esteelle vastakäännös oli kuulemma tosi hieno sekä Ekalle sopi törkeen hyvin leijeröintin 7.putkelta 8.putkelle. Kerran mä siinäkin onnistuin muuttamaan mun liikerataa niin paljon että Eka tuli 5.hypyn läpi mutta ainakin se lukee ohjausta just eikä melkeen. Muistaakseni kerran se myös meni 8.putken ohi kun en malttanut odottaa sen ottavan putkea. 12.hyppy oli mulle tosi vaikee ohjata, jotenkin ajatus ei vaan liikkunut. Lopulta sain siihenkin nätin valssipersjättö pyörimisen tehtyä. Mitään erityisen kummallista ei radalla enään tapahtunut ja kerettiin tosiaan vain 16.putkelle.
Torstaina mentiin taas kuokkimaan Asko Salmi:sen treeneihin hskhlle.

Rata oli ihan tosi kivan näköinen 3.luokan rata kun siinä pääsi koirakin päästelemään.
Ensimmäinen asia mitä jouduttiin radalla hinkkaamaan oli kepit koska halusin kokeilla miten Ekalle toimii etten vaihda puolta ollenkaan vaan lähetän kauempaa kepeille ja sitten kirin mukaan. Mä tosi herkästi pysähdyin, liike oli väärään suuntaan tai tein semmoisen nytkähdyksen että Eka otti tokan välin. Heti kun vauhti oli pienempi niin toimi mutta kuten Asko sanoi niin ei kannata kokeilla tuommoista vaan tekee sen sata varman onnistumisen eli valssin. Teki ihan törkeen hienosti kepit ilman palkkaa vaikka joutui tekemään kepit loppuun yksin kun lähdin jo itse erkanemaan. Seuraava moka tuli 10.putken jälkeen kun unohdin koiran sinne yksin, sehän tietysti sinkoi 13.putkeen. Mutta vaikein asia koko radalla oli 13.putki. Eka haki sinne tosi hyvin kauempaa mutta mä en vaan malttanut odottaa että se ottaa putken vaan lähdin aina juoksemaan jonka takia Eka meni putkesta ohi. 14.esteelle unohdin kerran ohjata ja valssissakin pysähdyin vaikka piti liikkua... Mutta koko loppu rata meni nätisti ilman yhtään ongelmaa. Vähän se 17.putken jälkeen vilkaisi 16.hyppyä muttei ottanut sitä kuitenkaan.

Taas tuli huomattua miten hienosti mä osaan jättää koiran yksin esteille, osaan pysähtyä vaikkei pitäisi mutta osaan kuitenkin liikkua kun ei pitäisi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti