sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Aivot raksuttaa ja pää savuaa

Neljä yötä ollaan vietetty Ekan kanssa kaikenlaista kokeillen, uusiin asioihin tutustuen ja muuten vaan nukkuen.

Pikku pissoja tulee aika usein mutta pääosin kaikki tehdään ulos. Yölläkin on enään vain yhdet pissat tullut mikä on mahtavaa.
Ulkona remmissä neiti kävelee toodella hienosti, kun käydään talon nurkassa Eka kääntyy heti kotiin päin kun ei ole enään hätää mutta jos lähdetään kauemmas on Eka perässä kokoajan ja tutkimassa uusia hajuja.

Eka on tutustunut paljon kaikkiin erinlaisiin arjen hommiin. Ollaan käynyt pienellä pesulla, harjattu turkkia, leikattu kynnet, katottu hampaita ja korvia, tutustuttu imurin ja sähköhammasharjan ääneen tms.

Eka on päässyt mukaan metsään käyttämään olemattomia lihaksia ja käyttämään kroppaa, hiekkakentälle Emman kanssa heittelemään palloa ja leikkimään ns treenimäisesti.



Treenistä puheen ollen me ollaan "treenattu" todella hyvin ja Eka oppii kokoajan vain uutta ja uutta, ihan sairaan pätevä pentu!

Istu (kontakti + paikka) : osaa istua käskystä, samaan syssyyn ollaan otettu kontakti eli neiti tapittaa samalla. Pysyy myös paikallaan vaikka menen pari metriä taakse.
Maahan: osaa melkein mennä käskystä maahan, välillä onnistuu välillä pitää vähän auttaa. Ei osaa vielä siinä pysyä kunnolla.
Seiso:  Ei tajua vielä mutta aina seisomisesta tulee käsky ja nami.
Sivu: osaa tulla hienosti ohjauksesta sivulle, katsoo toooosi hienosti silmiin ja pysyy siinä.
Seuruu: Ekan kanssa otettiin jo seuraavana päivänä seuruuta ja vain kerran imutettiin. Eka pysyy mahtavasti kiinni minussa, kävelee siinä pari metriä silmiin tapittaen. En edes tiennyt että noin pieni osaa seurata...
Naksutin: tosiaan ollaan alettu harjottelemaan naksuttimen tarkoitusta, vielä ei tajua mutta naksautuksesta aina saa namin.
Eteen tulo: Eka osaa  tulla käsiohjauksella eteen istumaan, ei vielä kyllä kunnolla pidä kontaktia muttei haittaa kun en mistään vaadi täydellisyyttä.


Muuta me ei ollakkaan sitten treenattu paitsi luoksetuloa ja omaa nimeä, en viitti vielä piiitkään aikaan mitään turhaa alkaa opettamaan koska nämä tärkeämmät eka, sitten voi vähän turhia ottaa aivo hommiksi.
Seuruuta, istumista, maahan menoa ja jotain pientä ollaan myös leikin mukana koitettu autotien vieressä mikä onnistui paremmin kuin kotona vaikka satoi vettä ja autoja kulki jatkuvalla syötöllä, on se vaan niin pähee! 

Muita koiria unohtamatta me olemme käyneet tutustumassa Fannyn (bc), Roniin (seropi) & Ciraan (kelpie) viikissä.
Lähdettiin bussilla viikin pellolle jossa muut rallittelivat. Bussi matka meni nukkuessa, toi vaan ottaa niin hyvin kaiken uuden vastaan, toisin sanoen ei välitä yhtään.
Eka kävi vähän muita moikkaamassa, pientä juoksua ja leikkiä ottamassa, muuten istui sylissä.









Sekä lauantaina malmilla mustissa&mirrissä oli pentuleikki mihin myös osallistuttiin. Ekan lisäksi pentuja oli seitsemän joten leikittävää oli paljon! Neiti vähän leikki muiden kanssa mutta pääasiassa vartioi ja mussutti omia lelujaan. Puolentunnin jälkeen kumminkin väsy iski ja kävimme 4petsin kautta bussiin.




Minä olen ollut myös nyt yhteydessä yhteen sk collie Ilon omistajaan joka asuu vantaalla, meillä on nyt tarkoitus parin viikon päästä nähdä kun ollaan vähän enemmän treenattu ja alamme treenaamaan yhdessä tokoa vähitellen. Eli nyt on tokokurssit ja treenikaveri löydetty, enään puuttuu ne tavarat.

Me ollaan tällähetkellä tätä...



Tämmöinen sähellys postaus, tarkempaa tekstiä löytyy taas täältä. 
Koitan saada aikaiseksi ottaa videota ja tarkempaa tekstiä meidän "treenauksesta" nyt lähipäivinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti