sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Hirvikärpästen parissa

Miten hieno jälkikoira mulla onkaan!

Tänään ajettiin Henrikan kanssa jälkeä tuusulassa.
Jana noin 20m, Ekalle tehtiin näkölähtö josta heti autoon odottelemaan omaa vuoroa. Jälki reipaan 700metriä pitkä, eli pisin tähän mennessä. Pieniä keppejä kuusi kappaletta. Maasto oli kohtuu hankalaa, tosi paljon hakattua metsää ja tiheää kasvistoa. Vanhentui about 40min.

Jana pissi huolella. Eka lähti oikomaan takajäljelle päin ja saatiin pyöriä hetken aikaan paikoillaan ennen kuin päästiin oikeaan suuntaan. Mutta ihan ymmärrettävää, koko jana oli saniaista täynnä ja yhtäkkiä tuli oja vastaan, ei mikään paras paikka janalle. Jäljellä meno olikin sitten niin hienoa että! Pysyttiin kokoajan jäljellä, kepit nousi itsenäisesti ja varmasti. Eka ei oikonut ollenkaa jäljellä, aina jos meni jäljen yli, haki jäljen päälle heti. Siis vau! On se kiva omistaa osaavia kavereita, ei Eka tuommosta duunia tekisi ilman muiden apua. Pientä väsymystä näkyi vikoilla kepeillä, läähätteli maatessa mutta työskentelyyn se ei vaikuttanut. Kauheat risutkaan ei ollut esteenä, vain hidasteena.
Illalla tottisteltiin Viilarissa uusien tuttavien kanssa, Minttu ja belgilöiset. On se vaan hauska huomata kun on raahautunut vieraiden seuraan treenaamaan niin uudet tuttavuudet ei saa enään mitään jännitystä aikaan.

Aloitettiin ilmottautumisella, vieraalle henkilölle ja vieras koira vieressä, hyvä treeni! Sujui tosi mageesti. Eka oli ihan lentoon lähdössä kun palkkana oli lihanjämiä. Ei vilkaissut kertaakaan tuomaria eikä koiraa, tapitti vain mua.

Jatkettiin noudoille. Hypyllä otti tullessa turhan paljon tukea. Vinoesteellä tuli ensimmäisellä yrityksellä hypyn kautta, ei ottanut siitä mitään painetta vaikka palkkaa ei herunut. Seuraavalla yrityksellä teki oikein. Pitääpi treenata että päästään tuosta tavasta eroon, turhan monta kertaan käynyt nyt niin että tulee hypyn kautta. Tasamaanouto oli tosi hyvä ja nopea! Asenne oli kokoajan ihan huippu hyvä! Tauko tehnyt terää?

Jäävät. Seuruusta maahanmeno ja seisominen hyviä sekä nopeita. Istuminen leikistä kivan reipas. Seuruussa muutamat käännökset oikealle että vasemmalle, hyviä ja tiiviitä! Täyskäännökset oli tosi nopeita ja se pää pysyi ylhäällä!! Seuruu muuten oli turhan lennokasta, edisti ja poikitti. Pitää nyt oikeesti nostaa se hanuri penkistä ja raahautua kentälle useemmin jos haluan sen paikan kuntoon. Ihan kauheen rumaa menoa! Asenne oikea mutta tekniikka ei...

Paikka makuussa Eka oli suunnilleen 10minuuttia kun Minttu ja Aava tottisteli. Mä olin kokoajan selkä koiraa kohti koska mulla oli oma raportoija vieressä. Eka oli maannut kokoajan levollisesti eikä ollut pahemmin vilkuillut toista koiraa. JA mikä parasta, ei ollut mennyt lonkalle!!! Mitä ihmettä!! Hieno elukka :)

Loppuun yritettiin saada ammuttua mutta starttari ei suostunut toimimaan kuin väärällä hetkellä. Ekan ollessa pois kentältä se kuuli kaksi laukausta eikä reagoinut niihin mitenkään. Sentään jotain kuultiin sentään! Juoksutin neidin sitten vielä eteenmenolle (mikä oli muuten hemmetin vino) että jää hyvä mieli hommista.

Tosi hyvä fiilis jäi treenistä! Ekan asenne kannatteli koko homman ajan ja se ei meinannut tulla edes kentältä pois. Lelun potkiminen olisi ollut paljon hauskempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti