perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ollaan oltu tämä viikko aktiivisia agilityn parissa kun takana on kahdet treenit ja vielä epikset edessä. Pitää nauttia kun sitä nyt ei koskaan tiedä milloin seuraavaksi päästään treenaamaan, riippuu saadaanko irtotunteja ja tuosta jalastakin haluaisin jotain tietoa.

Keskiviikkona oltiin koirakoulu kompassissa Agrylaisten kanssa. Omatoimivuoro vihdoin ja viimein. Teki tosi hyvää päästä tekemään pelkkiä kontakteja ja keppejä kaikessa rauhassa.
Puomilla juoksutin paljon läpi vauhtia hakiessa koska alkoi taas kamalan aikaseen odottelemaan pysäytystä. Parille pysäytin ja tpsi hienosti sit myös pysyi. Aata teki hienosti eikä porsaillut yhtään lähtöjen kanssa, ihme koska kisoissa tämä este on se ettei vaan voida pysähtyä. Taas mä mietin että lähdetäänkö katsomaan tulisiko juoksareista yhtää mitään... Kepeillä onnistumis prosentti oli tosi korkella. Alussa teki ihan parit alotus mokat ja siihen se jäi. Vaikeista kulmista huolimatta teki ihan hemmetin hienosti loppuun asti. Meitä yritti kepeillä häiriköidä 4kuinen shelttirääpäle mutta ei onnistunut, Eka on töissä niin ei se voi mitään tai ketään huomata!


Tänään perjantaina oltiin Ekan kanssa koulutettavina koulutusohjaajien kurssilla. Ensimmäiset kaksi settiä tehtiin suoraan irtoamista mikä oli ihan piece of cake. Alusta asti pystyin olemaan paikoillaan kun Eka juoksi kaikki hypyt taakseen katsomatta.
Pienen tauon jälkeen jatkettii serpentiinin, taaksetyöntöjen ja välistä vetojen kanssa. Tässä oli jo haastetta, mä kun oon niin kamalan huono ohjaamaan tuommosia käännöstaitos hommeleita.
Serpentiinissä ohjasin kuin mulla olisi pikku koira, mun vauhti oli liian hidas ja Eka tietysti vaan suhahti ohi ekan hypyn jälkeen. Vähän kun nosti itse vauhtia ja otti neitiä enemmän hallintaan niin lähti toimimaan. Takaatyönnöt oli helppo nakki, sujui heti alusta asti näppärästi. Välistä vedoissa tein taas saman mokan mitä teen usein eli jätän ohjauksen kesken kun esteen alkaa loppumaan. Kaksi ensimmäistä estettä meni hienosti mutta se vika este mentiin muutamaankin otteeseen ohi. Taas kun otti enemmän hallintaa ja muisti ne kädet niin toimihan se. Kouluttaja suositteli pääsemään eroon tuosta "nenästä vetämisestä" eli etten esim välistä vedoissa kääntyisi koiraa kohti ja vaihtelisi rintamasuuntaa. Se hidastaa koiraa sekä ohjaajaa ja kaikki mikä pienentää aikaa on hyvästä. Tämmöset treenit pitäisi lisätä jo kilometrin mittaisen treenilistan jatkeeksi.
Ei ollut kyllä paras vaihtoehto tehdä ensin pelkkää suoraan paahtamista ja sitten alkaa kääntelemään tiukasti, näkyi kyllä siitä menohalusta :D Esteiden vieressä olevat putketkin toi oman haasteensa hommaan.

Eka teki kyllä taas niin hienosti töitä :) Meidän kouluttaja sanoikin treenin lopussa että Eka tsemppaa itseään ihan kamalasti että olisin siihen tyytyväinen ja niin mä kyllä olin<3

4 kommenttia:

 1. Eikö sinuu yhtää pelota se naksumine? Ookko varaillu aikaa eläinlääkäriin? Aika jännä et yhtäkkii tullu semmone. Itte oon nii tarkka etten kyl uskaltas ees treenailla aksaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pelota kun oon puhunut parin tutun kanssa asiasta joilla samoja kokemuksia ja ihan senkään takia jaksa häntääntyä kun vuosi sitten kuvattu priimaksi. Ps. Meillä ihmisilläkin naksuu nivelet vaikka ne olisivatkin terveet.
   Enkä todellakaan vie naksumista eläinlääkäriin, sieltä saa maksimissaan lepoa ja särkylääkettä koiralle niin suunnataan fyssarille kunhan mulla on siihen rahaa ^_^

   Poista
 2. Ei pysy näpit enään kurissa kun hysteerikkoja pukkaa. Nivelten naksuminen on normaalia jos ne ei naksu j a t k u v a s t i .. Lainataan artikkelia:
  Niveliä ympäröi kalvo, joka suojaa luita jotka nivelellä yhdistyvät. Kalvon sisällä on nestettä, joka vuoraa rustoa ja solukkoa sekä pitää lihakset liukkaina ja ravittuina. Nesteen seassa on ravinteita ja kaasua. Nivelen taittuessa nivelkalvo venyy ja ilmanpaine nesteessä vähenee. Kun imussa syntyneet kuplat puhkeavat, kuuluu kova ääni. Uutta naksahdusta ei synny heti, koska kestää jonkin aikaa että nivelet keräävät taas kaasua.

  Naksahtelut muita syitä ovat jänteet ja nivelsiteet. Jänteet ovat kuin kuminauhoja, jotka on venytetty nivelten päälle jotta lihakset pysyvät kiinni luissa. Nivelsiteet venyvät saman tyyppisesti yhdistämään luita toisiinsa. Live Sciencen mukaan lääkärit uskovat, että jänteet voivat päästää napsahtavan äänen läpsähtäessään nopeasti nivelen päälle. Nivelsiteet voivat pitää meteliä kiristyessään nopeasti nivelen liikkuessa.

  Satunnaiset naksahtelut ei automaattisesti viittaa rikkinäisiin paikkoihin, kipuihin tai alkavaan nivelrikkoon. :)

  VastaaPoista