perjantai 5. syyskuuta 2014

Tottista, jälkiä, esineruutua, merkkausta, leikkiä...


Sunnuntaina kauheasta kurkku kivusta huolimatta lähdettiin HSKHlle treenailemaan.
Alkuun käytiin semmonen 10min kävelylenkki mistä mentiin aksakentälle katsomaan Ciran treeniä. Ciran jälkeen Eka sai mennä kolme kertaa putkeen.
Päästiin sitten tottiskentälle vähän treenimään.

Kentälle tultua ihan pokkana kokeilin vauhdista mun kanssa lähtöä tokoesteelle, korkeus oli varmaan semmonen 40cm. Jäiks se meni rikki mutta se hyppäs tosi hienosti!

Aloitettiin ekana kahteen suuntaan palloja heittelemällä mistä sai vähän intoa ja siitä haukutusta sekä teddypatukan repimistä kun oli hyvässä innossa aloitettiin leluilla liikkeestä maahan ja seiso. Maahan menot oli alkuun huonoja kun peppu ei meinannut millään mennä maahan asti mutta sit alko sujumaan tosi hyvin ja seisomisetkin oli hienoja! Perään namilla seuruuta, otettiin aika pitkiä pätkiä, vasemmalle ja oikealle käännöksiä mikä meni super hyvin! Yhdessä kohtaa meinasi paineistua mutta kehuin ja jatkettiin normaalisti niin ei tullut mitään. Nuo oikealle käännöksiä pitäisi treenata enemmän ja ylipäätään käännöksiä.
Loppuun vielä samanlainen leikki kuin aloituksessa josta mentiin tauolle kattomaan Ciran juttuja.
Tauolta tultua otettiin taas samaa leikkiä josta koitettiin ihan pokkana liikkeestä seisoa ja maahan menoa niin että jätin Ekan paikoilleen vähän matkan päähän kutsuin ja käskin niin miten piti. Seisot meni tosi hyvin ei kyllä niin että ois kun seinä ois tullu vastaan vaan pysähty heti, maahan menoja saatiin hetki jankata kun taas ei meinannut pylly mennä maahan mutta sitten ne onnistu tositosi hyvin että vau! Otettiin myös muutama eteentulo, ekalla ei koskenut ja tokalla vvähän muuten tosi kivat! I-S-M meni tosi kivasti ja hyvällä vauhdilla. Sivulletulot oli tosi kivat tuolloin! Veti kivan nopeesti oikeelle kohalle joka kerta, eikä kontakti putoillut eikä välittänyt mun käden heilutuksesta. 
Tuohon väliin otettiin taas tuota leikkiä mistä otin välillä luoksetuloja eteen pari ekaa meni aika tahmeesti eikä tullut kunnon vauhdilla mutta vika näytti jo kivalta niin lopetettiin siihen. Loppuun taas vähän seuruuta ja pari käännöstä, myös parin koiran ohi josta leikin kautta kentältä pois.
On se pätevä♥
Tiistaina käytiin aikaisin aamulla ottamassa pieni tottistuokio kentällä.
Aloitettiin ensin tottis sanalla ja haukutuksilla josta alettiin heittelemään palloa josta välillä patukan riehutusta. Otettiin kolme kertaa pallon kanssa seuruu leikin yhteydessä ja se veti HIENOSTI! Pari keulimista oikea paikka ei etuilua ja jalat lenteli vähän. Kertaakaa ei siis namia käytetty vaan lelua. Päälle vielä leikkiä ja lopetettiin siihen. Koira oli koko treenin ajan hyvässä vireessä ja teki hienosti vaikka oli lämmin. Tämmösiä lisää treenejä lisäää!
Saatiin myös kentällä ihailla hornetin nopeutta :-)
Kentältä sitten uimaan ja vähän metsään jolkottelemaan.

Illemmalla napattiin vielä Eka mukaan ja käytiin muutamissa kaupoissa sekä busseiltiin kivasti.
Keskiviikkona sitten töiden jälkeen käväistiin metsässä ottamassa esineruutua.
Talloin yhden noin 50mx50m alueen tosi hyvin, tiputin aika keskelle Ekan pienen narupallon. Alkuun vähän innostusta ja lähetys, lähti hyvin ja oli suht nopea, ei montaa sekunttia mennyt niin häntä alkoi vispata kun neiti sai hajun ja löysi pallon, toi hienosti luokse mistä leikkiä palkaksi.
Toisessa ruudussa pallo oli ruudun taka osassa oikeahkolla, taas innostus ja lähetys. Ei ollut ihan niin nopea mutta vauhtia oli kumminkin kivasti, taas ei kauaa mennyt kun häntä vispasi ja lelun kanssa tultiin mun luokse leikille.
Loppuun otettiin leikkiä ja pallon heittoa ruutuun, niin että heitin, haukutin ja lähetin hakemaan että saatiin nopeutta. Noita kolme, vika oli paras ja nopein mistä lähettiin jatkamaan lenkkeilyä.

Illalla hypättiin bussin kyytiin treenikamat laukussa ja koira matkassa.
Päästiin siitä jättäreille missä Eka odotteli penkissä kiinni kun talloin jäljen. Jäljeltä tultua kaivoin laukusta kapulan jolla vähän haukutin Ekaa ja Eka sai sitä noutaa kolmisen kertaa, koira oli niin kuumissaan että nurmikkoakin pöllys kun toi juos kapulan perään, viimenen meni ihan super hyvin ja palautti vielä käteen mistä pääs odottelemaan kun talloin esineruudun.
Esineruudulle kun mentiin Eka oli hidas, se ei ollut ihan varma mitä teki joten vislasin pelin poikki ja joutu hetkeks remmiin.
Kaivoin sitten tuolle ketjun ja tottisremmin niin otettiin patukalla leikkiä, toi innostu ihan kympillä leikkiin mukaan joten uskalsin kokeilla taas seuruuta lelulla, nyt mulla oli käytössä tuo uusi magneetti mikä on täydellinen tähän, kädet sai olla vapaat. Heitin vaan lelun magneettiin ja seuruuta, se veti niin täysillä seuruun ettei oo koskaan tehnyt noin hienosti. Sen silmistä oikeesti näki kuinka se oli innoissaan, jalat lenteli, oikee paikka ja vau, se oli vaan hieno! Noita saatiin semmonen kolme pätkää ja palkkaus taakse, koko tuon ajan otettiin leikkiä patukalla niin repien kun heitellen. Sitten vauhdista otettiin maahan meno (paikka), mihin sai jäädä, mä kävelin pari metriä eteenpäin, palasin Ekan viereen ja sivulletulo, siihen vielä otettiin yks sivulletulo ja eteentulo, siitä sitten vähän leikkiä ja remmiin kiinni.
Siis se veti noi kaikki hienosti, leikin yhteydessä, lelulla ja ihan täysillä. Vau, tämmösiä oikeesti pitää tehä et tuo on innoissaan mukana ja se pysyy kokoajan, itelläkin jäi niin ilonen mieli tuosta treenistä ettei muuta. :)

Hetken jäähdyttelyn jälkeen mentiin ajamaan jälki.
Jälki oli vanhentunut semmosen 35min, sen 50m pitkä, missä oli kaksi käännöstä ja nameja oli vaihtelevasti.
Ihan alku askeleet lähti hyvin mutta turhan nopeasti, sitten tuo alko mennä semmosta vauhtia että jarruttelin ja sit meni hetkeksi pyörimiseksi, kutsuin jäljeltä sivulle ja uus lähetys mistä kaikki alkokin sujumaan. Kuono ei tuosta enään kertaakaa noussut, alussa pysyi suht lähellä mutta loppu suorana olin 6m päässä kun liina sinne asti riitti. Käännökset meni ihan sairaan hienosti, veti ihan samanlailla kuin suoratkin kohdat. Tosi hieno jälki taas, alku ois voinut toki mennä paremmin mutta ylpeä oon kakaran menoon silti, pitää ryhdistäytyä ja talloa enemmän jälkiä vielä kun voi!

Taas pientä leikkiä ja kotiin lähtö.
Torstai iltana lähdettiin autolla taas jättärille mutta nyt alanurtsille.
Talloin heti jäljen josta sitten nappasin Ekan ja mentiin kentälle leikkimään, yks kiva sivulletulo ja kaks ok seuruuta muttei niin innoissaa olevaa kuin muulloin on ollut ja kolmas yrityys ei Ekaa kiinnostanut joten lähdettiin pois.

Hetken rauhottuttua otin yhden kepin mikä oli mulla n 15min kädessä eli sillä otettiin merkkausta. Heitin aina kepin salaa johonkin heinikkoon mitä ssittennäyti Ekalle haisteltavaksi jota tehtiin kolme kertaa. Joka kerta merkkasi super hienosti jjakerran myös niin ettei keppiä edes näkynyt mutta merkkasi vain hajusta. Vau!
Pieni paussi ja mentiin jäljelle. Jälki oli semmoset 35metriä ja 30min vanhentunut täysin suora missä tosi vaihteleva alusta.
Eka aloitti sairaan hyvin ja yli puoleen väliin saakka meni nokka kokoajan maassa, kaikki namit imuroitii joten vauhtikin oli hyvä. Sitten joku nainen tuli juoksemaan tuota mäkeä jota Eka sitten vähän tuijotteli joten lähetin uudelleen jäljelle. Vähän väliä se katto missä se nainen menee mikä vähän harmitti kun muuten Ekan työskentely oli hyvin keskittynyttä ja tarkkaa. Ihan kiva!

Kiivettiin mäki ylös että päästiin tallaantuneelle pohjalle treenaamaan.
Hain taas intoa patukalla leikkimällä, jahtausta vetoja voittoja ja heittoja. Eka oli taas iha kikseissä joten otin kaksi sivulletuloa, ensimmäinen oli ihan jees mutta toka oli tosi kiva ja nopea. Sitten leikkiä kokoaja ja taas semmonen kolme seuruuta lelulla, kaikki meni taas tosi hienosti ja innokkaasti mutta vika oli taas paras mistä jatkettiin sitten leikkiä, vielä kun oli ihan innoissaan niin nappasin kiinni, botti niskaan ja kotiin.
Juuri kun lähdettiin pois niin voi ihanuus, meitä vastaan tallusteli malinois pentu. Ei en kestä, ne korvat ja pienuus. Pennut♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti