maanantai 12. tammikuuta 2015

Collien rääkkäämistä

Varattiin hierontaa ennen 15minuutiksi Sportti hurtan kenttä, just sopiva aika meille kun oltiin kahden ja ulkona oli kyyylmä.

Aloitettiin ja lopetettiin leikkeihin, Eka leikki ihan tosi hyvin vaikka kuuma yllätti taas, taisteli vastaan ja ärisi. Pikkasen myös ketutti jos nappasin lelun pois. Liikkeinä otettiin luoksaria, tuli hitaasti, onneksi sentään laukalla, mutta hyvät eteentulot. Sivulletuloja neljä, tosi hienosti tuli oikealle paikalle aina. Seuruita, lyhyempiä ja pidempiä, tosi kivasta teki tyyppi taas vaikka olikin kuuma. Ainoa mikä pissi oli mun palkkaus, miks ihmeessä mä tein taas noita ihme taakse askelia vaikka just sain neuvoks palkata ottaen askeleen vasemmalle, huoh!!
Tottiksista suoraan hierontaa mikä oli selkeesti pienen collien tappamista. Eka siis vikisi, kiemurteli, pelleili ja yritti nousta niiiiiin monen monta kertaa että olihan siinä vähän tuskaista, sentään saatiin loppuun hierottua :D

Selkä oli ministi jumissa, eli kotona siihen venytyksiä. Polvissa ja kintereissä ei ollut mitään erikoista, mitä nyt käsillä voi tuntea, silti ne kuvat otetaan tänä vuonna ton heiluvan kintereen takia. Edestä oli jotenkin niin että etuset ei taivu tarpeeksi eteen, en nyt muista kunnolla miten se meni. Saatiin myös mukava kommentti "on ilo hieroa näin lihaksessa olevaa koiraa", vaikkei se kyllä mun mielestä kummosessa lihaksessa ole mutta noh... :)

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Siis sillä on oikean takajalan kinner silleen et kun astuu se kinner heilahtaa minimaalisesti ulkoota paikoilleen, aina ei tee tuota, mutta osittain säästelee sitä :/

      Poista
  2. Kivan näköisiä treenailuja teillä. :) Kiva nähdä videota Sportti Hurtan tilasta, siellä en ole koskaan käynyt. Onko tuo osa treenitilasta, varmaan kun näyttää pieneltä alueelta?
    Varmaan se vasemmalle palkkaus juuri, kun näyttäsi olevan vähän auki ulospäin. En tosin tiedä miten tarkkoja ne tottiksessa on vs tokossa. Niin erilaista katsoa nahkan työskentelyä kuin bc:n.

    Viihtyisä blogi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan tuo on se koko tila... ei siinä kauheasti liikkeitä tehä :D sopii hyvin hömppäilyyn.
      Kiitos! :)

      Poista
  3. Te jaksatte olla Ekan kanssa kiitettävän aktiivisia :) Pointsit siitä! Ja Ekalla on kiva asenne.

    Minulla heräsi jotain (toivottavasti rakentavaa?) pohdintaa:

    Videoiden pohjalta (kaikkien) sanoisin, että tuo aukeamisongelma johtunee palkkaussuunnan lisäksi siitä, että olet alkanut kiinnittää oman kropan suoruuteen huomiota -> koira pyrkiytyy sellaiseen asentoon, jossa näkee sinun kasvot samoin kuin aiemminkin (eli silloin, kun asentosi oli enemmän koiraan päin). Tällöin koira pyrkii vinottamaan. Todennäköisesti, kun saat paikan palauteltua oikeaan kohti, myös nuo vasemmalle käännökset petraantuu :) Ekan seuraaminen näyttää noin muuten ilmeeltään kivalle.

    Vaikka aika moni guru neuvookin nostattamaan koiran virettä, uskaltaisin olla tässä kohtaa hieman vastakarvaan. Minähän hain Raikulle pitkään korkeaa virettä haukutusten sekä leikin kautta. Toki koiran sai nousemaan ja tekemään treeneissä kivasti, mutta se ei koskaan kantanut kisatilanteeseen siten kuin toivoin. Raiku on epätyypillisesti belgiksi hyvin matalatempperamenttinen, eikä sille ole lainkaan ominaista toimia korkeassa viretilassa (vaikka niin olisin halunnut). Siispä korkean vireen hakeminen vei keston (koska pidempi suoritus -> koira lässähtää), enkä siihen saanut kestoa rakennettua mitenkään päin. Juoksutin paljon pallojen perässä ja leikitin (taistellahan Raiku ei juuri välitä, sille saalispalkkaus on pop ruuan lisäksi) hakeakseni sitä korkeavireisyyttä. Jos koira alkoi lässähtämään, haukutus (sama kaava treenin aluksi: Koira nostetaan haukuttamalla). Tämän päivän "ihanne" on se korkeassa viretilassa tehty suoritus, mutta kannattaa pohtia asiaa myös siitä vinkkelistä, mikä sille omalle koiralle on ominaisinta :) Kisoja ajatellen erityisesti pohdinnassa kannattaa ottaa huomioon se, mikä on oikeasti oleellista. Onko se tasaisella ilmeellä tehty suoritus, laskeva vire, teknisyys, nopeus jne. Myös kisatilanteen hahmottaminen ja rutiinit pitäisin mielessä. Kokeessa et voi haukuttaa, etkä veivata lelulla. Mitä sitten, jos koira ei nouse ilman kikkailuja? Miten häivytät avut? Haluan näitä asioita heittää sinulle pohdittavaksi, koska olen joutunut useamman vuoden työstämään omia ajatuksia juuri edellisten kysymysten osalta :) Josko tämä antaisi ajatuksia myös sinulle.

    Toinen asia, mikä tästä vireestä tuli mieleen, liittyy siihen, mitä palkkaat. Minullahan oli sellainen ongelma, että olin itse aktiivinen = hetsasin lelulla (tai käskystä haukutin), jolloin koira oppi tästä nostamaan virettä, ei itsenäisesti. Tarkoittaen siis sitä, että joka ikinen kerta koira vaati tuon virittelysäädön (myös kokeissa tai kisamaisissa treeneissä olisi vaatinut). Minä pyrin nykyisin siihen, että koira tarjoaa itse aktiivisuutta (näin automaattisesti myös se viretila osuu hyväksi, koiralle optimaaliseksi) passiiviselle ohjaajalle ja palkkaan siitä aktiivisuudesta (eli samalla myös oikeasta viretilasta). Esimerkiksi Nurin kanssa pienen paikkamakuun jälkeen vapautan koiran ja lähden kävelemään -> koira hakeutuu seuraamaan itsenäisesti käskyttä ja tämän aktiivisuuden palkkaan (kisoissa tarkoitukseni on makuuttaa koira ennen koesuoritusta). Nurin kanssa en haukkumista käytä, mutta Raiku palkkautuu haukusta hyvin, joten saatan käskystä haukuttaa sitä silloin, kun ilme on minun mielestäni hyvä. En siis nostata haukulla, vaan palkkaan koiran vireen omatoimisen säätämisen (tässä tapauksessa nostamisen) haukulla.

    Koiran nostatus leluilla ei toki ole väärin. Kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan se, mitä vahvistaa (koiran aktiivisuus vai passiivisuus) ja millaisten välivaiheiden kautta päästään koesuoritukseen. Kokeisiin kun kuitenkin tähtäilette :)

    Treeni-iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas rakentavasta kommentista! :)

      Noita kysymyksiä on pohdittu, etenkin kun Esakin sanoi luennolla että ei niin kova viettinen ei välttämättä treeneistä huolimatta pysty viettiä ylläpitämään kisoissa, sille ei vaan voi mitään sitten, me tyydytään mitä meillä on.

      Oon muutenkin päättänyt etten enään hae Ekasta sitä ipomaliseuruuta, myönnän sitä ihailleeni ja hakeneeni mutta tuo ei ole mali, pitäisi riittää se että sillä on hauskaa siinä ja haluaa seurata, tähdätään nyt siihen.

      Ja tuosta aktiivisuudesta, me ollaan nyt alotettu naksuttelu tuon takia että alkaisi aktiivisemmaks eikä sitä tarvitsisi kaivaa.

      Poista
    2. Tähän laittaisin peukun, jos mahdollista :D

      Poista