keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Maanantaina käytiin vähän koirashoppailemassa Koiraurheilu.fi:ssä josta hyvin mielin suunnattiin crossailemaan Jessican ja Ciran kanssa.

Alkuun juostiin kolme spurttia ruualle, noin 100metrin pätkää. Spurttejen jälkeen kokeiltiin noin 300metrin matkaa, onnistu tosi hienosti, vauhti ei hyytynyt mutta omaa kunto pisti aikalailla vastaan. Loppuun vielä kaksi lyhyempää spurttia johon oli hyvä jättää juokseminen. Koiralta vauhtia löytyi, piti todella keskittyä mihin jalat pistää ettei kaadu ja pysyy koiran perässä, mutta hauskaa todellakin oli!

Tiistaina käytiin sporttiksella tottistelemassa.

Aloitettiin huonosti. Leikki alko hyvin mutta kun otettiin luoksaria, Eka meni ihan vaisuks, eikä selkeesti ollu niin siistiä tuo, mutta teki kumminkin hyvin. Lähdin oman mielen kanssa samalle aallolle koiran kanssa, loppuun saatiin yks hyvä kun tsempattiin mutta sitten se meni taas samaan tilaan ja koira häkkiin. EI NÄIN!!

Virittelin Ekaa Ciran treenatessa nameilla jolloin kummankin mieli muuttui parempaan. Otettiin samalla lyyhyt puolen minuutin paikkamakuu, Eka katto niin hienosti kokoajan rennosti mua kohti joten palkka.

Leikkiin piti viritellä mutta sit lähti taas käyntiin. Kaivettiin namit esiin ja temppuiltiin kapulan kanssa. Välillä ote heikkeni muttei kauheasti, eteen tuli hyvin, temppuili hienosti kapulan kanssa mutta peruuttaminen oli niiiin vaikeeta, sitä pitää tehotreenata kotona! Loppuun kunnon leikit ja häkkiin.

Loppu vedettiin nameilla, tehtiin seuruuta. Ympyrää eri suuntiin, juosten ja hidastellen, muutamia käännöksiä ja suoria pätkiä. Eka teki tosi hienosti namin kanssa, keskitty paikkaan paremmin muttei laiskotellut ja kun tehtiin oikealle ympyrää niin koira kyllä pysyi mukana. Hieno! Sais olla jossain kohdissa tiiviimpi ja toi mun namikäsi(!!!?) ja niin vielä se että miksi katson koiraa noin, hyii :D Vielä leikit loppuun ja lähtö, Eka repi jo paremmin vastaan tuolloin.

Tänään me treenattiin viikissä taas Emmin ja koirien kanssa.

Aloitettiin palloleikeillä, josta Eka nousi tosi hyvin tuosta. Yksi ihmisen kierto, en kunnolla katsonut missä Ekan kontakti on mutta lopussa pää oli vähän alhaalla, kumminkin katsoi mua eikä muualle. Vielä palloleikkiä ja kentältä pois.

Toisella otettiin jääviä leikistä sun muista pyörimisistä. Seisomiset meni kivasti, istumisiakin saatiin pari suhteellisen nopeetakin mutta yhdellä kerralla ei istunut, maahanmenot oli tosi kivoja, pohjasta ei välittänyt ja vauhti nopeni, kerran palkkasin kun pylly oli maassa mutta korjattiin. Eteenmenolle juoksutus, lujaa mentiin taas josta koira pois.

Vikalla kiekalla saatiin häiriöksi vauhtihirmu juoksentelemaan puiden ympäri, leikkiessä Eka pari kertaa katsahti sinne päin mutta jätti nopeasti. Otettiin muutama sivulletulo ilmaan loikkimisesta ja pyörimisestä, tosi nopeat ja pirteät sivut saatiin näin! Muutamia seuruita, lyhyet oli toosi hienoja mutta vähän pidemmillä odotteli palkkaa ja erkani pienesti josta palasi, tsot tsot, yksi onnistunut onneksi saatiin, paljoa kun ei tuotakaan otettu. Loppuun kunnon leikit, palkat kanto ja lähtö.

Leikki oli tänään ihan tosi hyvää! Eka nostatti hyvin ja repi kunnolla vastaan. 

Vihdoin onnistuttiin vieraammassa porukassa näyttämään parempaa menoa eikä vaan virheitä ;)

7 kommenttia:

  1. Mitä valjaitä käytät Ekalla vedossa? Ootteko miten treenaillu sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasiassa zero shortteja tai nostoppeja.
      No spurteilla ruoka kupille? Ei kummosemmin.

      Poista
    2. Juu, pähkäilen Seralle uusia valjaita.. No siihen opetteluunkin kun on pari tapaa. :)

      Poista
  2. Ja meinasin sitä myös että millä lähtöpainolla ooot alottanu vai siirryitkö suoraa ruokakupille juoksuista siihen että vetää sua suksilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Eka on tosi vähän vetänyt pyörää sekä minimaalisesti painoja, laitoin sen oikeastaan suoraan osaavan (eli Emman) viereen vetämään kupille :) Nyt panostetaan juoksun kanssa tuohon ni hiihtokin onnistuu paremmin ensi vuonna.

      Poista
    2. Okei, onks suuntien opettelu menny miten? :)

      Poista