sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kimppatreenejä

Torstain Eka sai muuten vapaaksi mutta iltalenkillä otettiin vetotreeniä. Otettiin noin 20m matkaa ylämäkeen noin kymmenen kertaa, herkkua aina kipolla ja menoksi. Voin vaan sanoa että mentiin muuten lujaa! En edes tienny että tuo nahkaeläin pääsee koivistaan noin kovaa ja voimalla vetämään. Pääspä vikalla pätkällä vielä lähtöhaukut...
Perjantaina tottisteltiin Lauran ja Marlinin kanssa.

Ensimmäisellä setillä kunnon virittelyt ja tehtiin seuruuta. Hitaita pätkiä kaksi, kertaakaa ei kontakti tippunut ja pysy hyvin mukana mutta painoi. Juoksua kaksi pätkää, pohja oli niin möykkyjäätä että oli vaikeeta juosta mutta tyyppi pysy niin hienosti kohdallaan ilosesti että! Muutama normaalipätkä, yksi lyhyempi ja pari pidempää, Eka oli tosi hyvin messissä taas, jalatkin nous muttei röyhkeillyt.

Toisella setillä virittelyjä josta kokeeseen tulo, tyyppi piti kontaktin niin hienosti ja istu nätisti paikoillaan. Eteenmenoja kaksi, pallo oli niin siisti juttu että sinne yritettiin koko treenin ajan, mutta kun saatiin lupa niin juostiin ja kovaaaa! Minimini paikkamakuu tehtiin myös lumessa, käveltiin vain eteenpäin ja käännyttiin takaisin, vapautuksesta koirat sai palkkojen kanssa rällätä pitkin poikin :)

Lauantaina me käytiin Viilarissa treenaamassa belgijengin kanssa.

Ensimmäinen setti meni liian pitkäksi.. leikki hyvin, teki kaksi kivaa jäävää edessä, jopa istuminen oli nopea Ekan istumiseksi. Maahan seuruusta meni kivasti, istuminen oli melkein maahanmeno ja toinen istuminen olikin hyvä. Sivulletulot on leikistä hitaita muuten ne on nopeita, nää pitää hinkata sika siistiks, haki taas liian taakse (tai se tuntuu siltä...?).

Toisella otettiin vaan ihan 1-2min leikki ja autoon.

Kolmannella otettiin leikkiä ja ihmisryhmää kahdesti, kummatkin meni aika samanlailla, kontakti tippu välillä ja niih. Eteenmeno valmiille palkalle ja sinne juostiin taas lujaaa josta autoon.

Neljännellä taas 1-2min leikki ja lähdettiin kotiin.

Vähän itteä ahisti uus porukka ja kun meitä katsottiin, mutta osasin sentään viritellä otuksen ja touhuttiin normaaliin tapaan mikä reilumpi koiralle. Vähän ärsytti oma tyhmyys jossain kohdissa.

Vinkiksi saatiin että alkuun viritellään lyhyesti lelulla, tehdään lyhyesti 1-2liikettä ja loppuun lyhyt leikki mistä pois kentältä. Myös paaaljon pelkkää leikkiä, saadaan vietti kestämään. Eikä treenata liikaan ja loppuun asti.


Tänään sunnuntaina ajeltiin HSKHlle treenailemaan Jessican & Ciran kanssa.

Ensimmäisellä pientä virittelyä ja noutoa, kapulalle juostiin lujaa ja sen kanssa tultiin lujaa mutta nostot oli aika hitaita.

Toisella muuta seuruu, yksi lyhyt ja pari pidempää, Eka teki just semmosta miltä sen toivon joskus näyttävän, tosin paikka vois olla parempi, vähän pisti edistämään, intoa oli just sopivasti eikä tarvinnut mitään kummosta virittelyä. Eteenmeno valmiille palkalle, pari askelta ja lähetys, lujaa mentiin ja palloa jäätiinkin lussuttelemaan toviksi...

Kolmannella ihan pika leikit josta lähdettiin pois. Eka leikki ihan ookoosti, ei revi kunnolla joten pitää taas nostaa leveliä.

Treenin jälkeen käytiin vielä hallilla katsomassa tokoilijoita ja metsälenkillä.

9 kommenttia:

  1. Mitä näitä videoita on kattonut niin sä aika useasti haukutat sitä vasemmalla puolella ja otat siitä suoraan seuraamaan millonka se herkästi jää takaa "auki" eli poikittaa ja suoristuu (jos suoristuu) vasta hetken päästä. Niin tuli mieleen, että mitäs jos haukuttaisitkin oikealla puolella ja ottaisit koiran siitä seuraamaan, saisitko paremmin suoraa seuruuta? Eli koira kiertääkin sinun takaa seuruupaikalle, jolloin takajalat pääsee ehkä paremmin myös menoon mukaan eikä niin herkästi jää vinoon? Jotenkin minusta tuntuu, että tuo tapa millä nyt teet vain vahvistaa sitä takaa aukeamista?

    En tiedä mitenkä käytännössä toimii, mutta tuli vain mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia mä kävelen tossa alkuun samalla että saan sen suoraks ja vasta sitten lähdetään, tehään niin aina koska muuten jää vinoks herkemmin. Toi tyyli saattas olla mulle vaan tosi hankala :D

      Poista
    2. Tuskinpa se haukutuksen paikka vaikuttaa poikittamiseen. Se on ihan tekninen opeteltava asia koiralle missä sen kuuluu seurata. Enemmän miettisin esim sitä, että paljon ohjaaja katsoo koiraa seuruussa jolloin koira alkaa hakemaan kontaktia niihin ohjaajan silmiin, ajautuu helpoti liian eteen ja vinoksi.

      Poista
    3. Kasvojahan Eka multa hakee, mä kun jäin niin pitkäks aikaa sitä katsomaan ja nyt päässyt siitä eroon. Treeniä treeniä!

      Poista
    4. Sitäpä sitä. Kyllä se korjaantuu kun paikallistaa "vian". ;)

      Poista
    5. Videolta ei kuule ääniä, mutta ilmeisesti siis käskytät sen seuraamaan vasta kun olet jonkun aikaa jo kävellyt eteenpäin.

      Mä ajattelin että kun koira tulee seuruuseen vinossa niin helposti myös jumittuu seuraamaan vinossa? Varsinkin kun paikka ei kenties vielä ole ihan varma. Sama asia jos vaikka palkkaat koiraa koko ajan oikeasta kädestä niin alkaahan se herkästi vinottaa kun ennakoi palkkaa? En siis tarkoittanut sitä, että koira olisi vinoutunut koska sitä on haukutettu noin vaan että ehkä pyrkisin minimoimaan kaikki jotka saattavat tätä vinoa asentoa vielä korostaa kun siitä kerta on tarkoitus päästä eroon. Että eikö olisi helpompaa koirallekin tulla seuraamaan heti suoraan, jos vinous on ongelma, niin koira saa heti onnistuneen suorituksen ilman alun "sinne päin" osuutta.

      Emmäätiiä, saatan toki olla väärässäkin kun ihan vain maalaisjärjellä pohdin :)

      Poista
  2. Ihan pakko munkin osallistua keskusteluun :)
    Olen itse vielä melko aloittelija tokossa, mutta haluan silti kertoa oman mielipiteeni tähän seuraamisasiaan. Mitä katson teidän seuraamisvideoita, niin huomaan, että palkkaat koiran oikealla kädellä. Vino seuraamisasento saattaa johtua siitä, että koira kääntyy palkittaessa aina oikealle. Eli vaikka palkka olisikin vasemmassa kainalossa, niin sillä ei välttämättä ole merkitystä, mikäli palkka kuitenkin annetaan oikealla kädellä. Mun mielestä Eka tuijottaa enemmän sun oikeaa kättä kuin lelua, mikä saa sen aukeemaan takaa.
    Kokemuksesta voin sanoa, että vinon asennon korjaaminen on tosi tosi pitkä prosessi. Siksi kannattaisi pitäytyä kriteereissä heti alusta alkaen eikä lainkaan palkata vääränlaisesta seuruusta. Vino seuraamisasento aiheuttaa herkästi myös sen, että esimerkiksi jäävät ovat vinoja.
    Ihan alkuun lähtisin tekemään perusasentoharjoituksia uudelleen. Askel kerrallaan eteen sekä käännöksiä paikallaan palkan tullessa AINA vasemmalta AINA vasemmalla kädellä. Pikku hiljaa pidempiä pätkiä jos näyttää siltä, että lyhyillä pätkillä paikka on oikea ja perusasennot ovat suoria. Eli tässä vaiheessa palkkaisin itse joka kerta ulkokautta vasemmalta, sillä silloin estetään kääntyminen oikealle palkitsemisvaiheessa.
    En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta meillä tää on tepsinyt :) Teidän tekemistänne on ollut tosi mukava seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyii. En ees ole huomannut että usein käy niin että kaivan kainalosta oikealta, nyt sekin pitää muuttaa. Mutta itse asiassa tosi harvoin palkkaan edes noin, nyt vasta tullut tota esille. Pääasiassa Eka kumminkin saa napata kainalosta tai tiputan sen.
      Mutta sen kyllä sanon ettei varmasti kato mun oikeeta kättä, suoraan naamaanhan sen kontakti iskee...? :D Nimittäin kyllä huomaan sen kun lenkillä vilkuilee namia oikealle, seuruussa iiihan eri homma ja huomaan sen kyllä videoiltakin :)

      Poista
    2. Aa, voipi olla että katsoin vaan huonosti, sori!

      Poista