keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kompassilla

Tänään kompassilla tottista.
Häiriönä tolleri ja puucee, tekivät seuruuta, ohjattua, ruutua, merkkiä, samaa aikaan jääviä jne. 

Aloitettiin tottakai nopealla leikillä.

Preikin jälkeen aloitettiin työt. 
BH jääviä ja normaaleja, kummatkin sujui tosi hyvin, edessä juoksuttamalla ja seuruusta. Istumisessa oli taas pari kertaa maahanmeno mutta yllättävän hyvin se kumminkin teki mitä piti, eli istui. Seisomisissa ei ongelmaa ja maahanmenotkin jo kivan nopeita. Seuruukin oli tosi kivan näköstä kun tuijottelin peilistä, poikitustakaan ei edes pahasti. 
Paikkikset oli ihan hirveitä! Lonkalle mentiin niiin herkästi, sai kokoajan mennä uudelleen laittamaan paikoilleen prkl. Pari kertaa meinasi noustakkin, kerran nousi istumaan. Mitä on käynyt? Nyt kova treeni päälle kunnon kriteereillä. Ajatkaan ei päätä huimannut, palkkasinkin tiheään tahtiin.
Hyppyä noin 70cm korkeudella. Alkuun lähdin mukana hypylle ja pieni kehu että tulee varmasti yli myös takaisin tullessa. Sitten se otus yllätti vikalla kerralla. Oltiin 4m päässä esteeltä, kerran käsky eikä hihkaisuakaan ja se hyppäsi edes takas empimättä sekä niin näppärästi<3

Loppuun vielä leikit mihin sai vähän yllyttää, jäi namimoodi päälle mutta sitten kone lähtikin taas käyntiin mörinöineen.

Niin ja liikkeiden välissä oli hurjasti taukoja ja niitä tehtiin sikinsokin. 

6 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta. Mitä tarkoitat tuolla "kone lähti käyntiin mörinöineen"? Murraa kun taistelee patukan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pörisee joskus leikkiessä, riippuu mielentilasta. Varsinkin kiihtyessä se yleensä pörisee lujaa, esim kun laittaa kainaloon ni kauheat raget suoraan sanoen. En sitten tarkalleen tiedä mistä johtuu?

      Poista
    2. Se johtuu siitä että koira kuormittuu. Eli esimerkiksi juurikin kun leikkiessä nostelet koiraa paljon ja laitat kainaloon niin paineistuu ohjaajasta. Mitä Eka tekee sen jälkeen kun leikissä annat sen voittaa? Ja teetkö koskaan sille leikin aikana saalisrauhaa?

      Poista
    3. Useimmiten kun voittaa niin haastaa heti uudelleen tai sit tekee mini lenkin ja haastaa. Saalisrauhaa tosi harvoin, vaikeeta tehda kun yrittää pudottaa lelun jos leuan alle laittaa käden, päätä silitellen ja paikoilleen ollen tehdään kyllä.

      Poista
    4. Hyvä että haastaa. Rauhaa voi vaikeuttaa tuo kuormittuminen ja paineen otto ohjaajasta. Mieltää epämukavaksi tuon rauhatilanteen ohjaajan kanssa. Mutta vietin pitää myös olla korkea ennen kun koira pääsee kiinni patukkaan, muuten ei sielä korvien välissä ole mitä purra. Muuttaisin vähän sitä tapaa leikittää ja taistella. Hillitön taistelu, nostelu, repiminen ja veivaaminen sopii kyllä hyvin taistelutahtoiselle ja dominoivalle koiralle, mutta jos koira kuormittuu niin on tehty vähän liikaa. Varsinkin jos koira on ohjaajapehmeä. Ei tarkoita sitä että ei saisi taistella ollenkaan tai leikin pitäisi olla jotenkin pliisua. Kuorman kestävyyttä voi myös kasvattaa pikkuhiljaa. Ennen taistelua on hyvä kasvattaa virettä kunnolla. Kunnon hetsaamista ja laajaa saalisärsykettä lelulla. Koiraa voi myös turhauttaa ja härnätä. Pannasta kii ja potkia lelua pois. Tai vaikka toisella kädellä hetsaa ja toisella härkkii ja härnää koiraa, työntää pois saaliilta. Patukkaan voi laittaa myös liinan, saa paremman ärsykkeen ja kun taistelet koiran kanssa niin voit välillä antaa sen taistella kauempana susta. Mitä enemmän sitä viettä on saanut hetsaamalla, sitä parempana palkkana koira puremisen kokee. Myös sen rauhan. :) Tuohon hetsaamiseen keskittyisin enemmän kun itse siihen taisteluun. Ja tää kommentointi nyt vaan sen pohjilta mitä olen joitain lyhyitä videopätkiä nähnyt. Saattoi olla ihan itsestään selviä asioita. :)

      Poista
    5. Näin tehdään siis, kiitos vinkistä! :)

      Poista