sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Touhuttu on sitä, tätä, tota

Perjantaina käytiin Katjan, Nean ja shelttien kanssa kentällä.

Hyödynnettiin auton olemassaolo joten otettiin vain leikkiä, koiran kun sai heti oikeassa moodissa tauolle. 

Leikit otettiin kahdessa erässä. Kummatkin alkoi tietysti pallon perään juoksulla ja patukan kanssa tappelulla, Eka pärisi ja ravisteli oikein urakalla, Kummankin leikin jälkeen juoksutin Ekan valmiille eteenmeno palkalle. Ensimmäisellä kerralle ei taaskaan uskonut mua että se ei ole sielä minne tuijotat, lähti omaan suuntaansa mutta kääntyi jyrkästi lelun huomatessa, toisella kerralla juoksi sinne minne halusinkin, ehkä se vielä joskus lähtee suorassa ensimmäisellä kerralla. Pallon kanssa sitten autoon.
Illemmalla käytiin metsässä tekemässä jälkeä ja esineitä.

Jälki oli reippaan 200m pituinen, neljällä käännöksellä, neljän askeleen välein nameja, vanhentunut 40min.

Eka lähti jäljelle viistosta tosi hienosti ja ongelmitta. Ajaminen oli varmaan parasta tähän mennessä, tosi innokasta mutta tarkkaa, Eka oli oikeasti ihan täpinöissään touhusta. Kolme kulmaa meni niiin siististi ja hienosti, yhdestä kulmasta meni pienesti ohi mutta palasi itse ja jatkoi nätisti matkaa. Hienon hieno jälki!


Esineitä tehtiin jäljen vanhetessa ja tänään ei ollut oikein mitään kehuttavaa... vähän pelännyt jo että millon esineet kusasee kun työskentely on ollut niin hyvää pitkän aikaa :P 

Alue oli 20x50m, esineenä yksi iso pipo.

Ensimmäiselle esineelle Eka lähti hyvin mutta pyöri kokoajan takarajalla, luuli selkeesti että siellä on pakko jotain olla, etsi ja etsi, epätoivosena lähti sitten rajojen ulkopuolelle, kutsuin pois.
Ensimmäisen esineen jälkeen otettiin muutama etuesineen haku, että neiti tajuaisi että esine voi olla niinkin lähellä, etsi ja toi tosi hyvin.
Kokeiltiin taas esinettä joka on keskellä ruutua, lähti hyvin mutta epävarmuus iski ja stoppas sinne... hiton hitto. Menin sitten kulkemaan neidin kanssa ruutuun, kun löytyi palkkaa nassuun.
Loppuun tehtiin sitten parin esineen haku syvältä että saatiin vauhtia, yksi esine edestä ja vikana kokeiltiin taas keskellä ollutta esinettä, se haki sen! Vauhti päällä ja varmasti!!

Palautukset pissi myös epävarmuuden takia... joutui kehua että neiti toi esineet innokkaasti, normaalisti sana "jes" nostaessa riittää. Itku.
Lauantaina tehtiin taas esineitä.
Alue 20x50m, esineitä viisi (kolme edessä, yksi keskellä, yksi takarajalla), esineet oli suhteellisen isoja ja pehmeitä.

Ensimmäiselle esineelle Eka tykitti, lähti ylläriylläri takarajalle eikä kauaa kestänytkään kun neiti tykitti takaisin esineen kera. Suoraan tauolle noin hienosta suorituksesta.
Toiselle esineelle Eka lähti hyvin mutta sai etuesineestä hajun, eikä jäänyt pahemmin tarkentamaan vaan jatkoi syvemmälle ruutua, siitä sitten moodi vaihtui epävarmaksi, selkeesti jäi miettimään olikohan se nyt se esine, sitten se menikin ihan pelkäksi jolkotteluksi, lähti tulemaan takaisin ja löysi esineen josta alkuun sai hajun, ihme kyllä toi innokkaasti. Luojan kiitos en kutsunut sitä ruudusta pois vaan annoin sen suorittaa loppuun asti.
Sitten tapahtui jotain outoa. Itseä siis ketutti normaaliin tapaan  mutta Eka ei pillastunutkaan vaan hääräsi onneissaan odottaen uutta lähetystä, mitä ihmettä!? Ehkä meillä on siis vielä toivoa!
Kolmas esine oli hienooo! Sai hajun muutamien metrien päästä yhdestä etuesineestä, nappasi sen nopeasti matkaan ja toi nätisti taas eteen. Tästä kauheat bileeet ja tauolle.
Neljäs esine löytyikin keskeltä ruutua. Eka työskenteli jälleen nopeasti, seileasi ruudussa pienesti etsien ja pian taas tykitti esineen kanssa. Kauheat bileet taas pystyyn, pallo palkka ja lenkille.


Illalla käytiin crossailemassa pitkästä aikaa.

Juostiin alkuun kaksi reippaan 50metrin pätkää ja sitten yksi reilu 300metrin pätkä. Juostiin ihan täysii ja vauhti ei hidastunut, Eka vetää vaan niin hienosti! Pitäis nostaa ihan rohkeesti matkaa....



Sunnuntaina heti aamusta ajeltiin Katjan ja jätkien kanssa metsään tekemään esineruutua.

Alue 15x50m, esineitä viisi (kaksi takana, kaksi keskellä, yksi edessä), haasteena merituuli.

Eka lähti hiton hienosti kummallekkin esineelle. Vauhti pysyi päällä ruudussa, ensimmäisenä nousi keskiesine ja toisella Eka teki vaihdoin... löysi takaesineen mutta matkalta löysi toisen keskiesineen ja toi sitten sen... eläääin. Kummallakin kerra Eka söi jotain ruudusta?? ei mitään hajua mitä mutta ei se junnaamaan pahemmin jäänyt vaan nappasi nopeasti nassuunsa, joten annoin sen olla.

Päivällä olikin HPHn tottikset.

Tehtiin alkuun pitkää paikkista, kaksi kerrallaan seuruutti ja muut olivat makuussa. Palkkailin Ekaa noin minuutin välein ja joskus vapautin sen hetkellisesti ja uudelleen makaamaan. Kelatkaa, se tasan kerran meni lonkalle alussa josta sain heti huomautettua, eikä sen jälkeen mennyt kertaakaan uudelleen! Eikä edes äännellyt yhtään, vautsi! Otettiin myös rivipaikkista jossa koutsit häiritsi koiria mm heittelemällä avaimia, kävelemällä tassujen vierestä...
Omalla vuorolla seuruuta otettiin putkeen kaksi pitkää suoraa pätkää sekä muutama käännös ja ai että Eka seurasi hienosti! Jalat nousi, paikka pysyi ja tyypin into ei lopahtanut kertaakaa edes käännöksiin, enkä ees kehunut. Ihan huippu! Seuruuta otettiin myös rivissä, keskellä pätkää kaikki laittoivat koirat maahan tai istumaan, siitä jatkettiin seuruulla, täyskäännös ja palkka.
Lyhyen matkan luoksari, kaikki vuorotellen kutsuivat koiria, eri puolilla. Eka tuli reippaalla ravilla, hieno eteentulo. Loppuun vielä pitkät luoksarit, jokainen yksitellen. Muiden tehdessä Eka sai olla paikkiksessa, hitsi se pysyi! Hiljaa ja oikeassa asennossa. Meidän vuorolla Eka tykitti täysillä luokse ja teki suoran hienon eteentulon, hieno!
Treenejen jälkeen poikettiin taas Kivikon kentällä.

Otettiin matalaa ohutta hyppyä, kerran koski josta ei tullutkaan palkkaa, sen jälkeen ei esteeseen koskettu vaan liidettiin hienosti yli kumpaankin suuntaan, ilman että heitin lelua tai menin mukana. Kokeiltiin vielä yksittäisenä metrin estettä, eikä se koskenut!!! Vautsi!
Matalalla Aalla tehtiin myös kaksi kiipeämista, tämä meneekin ongelmitta, pitäisi lähteä vähentämään apuja.
Loppuun leikkiä ja eteenmeno joka juostiin suorassa(!), palkan kanssa suoraan autoon.
Illalla vielä nähtiin Katjaa ja jätkiä, kurvailtiin etsien kenttää ja löydettiinhän me.

Ensimmäisellä setillä otettiin nakin voimalla kolme seuruupätkää, paino kivasti mutta ainakin tyyppi oli innoissaan. Sitten teinkin virheen ja vein eteenmeno palkan Ekan nähden. Neiti veti herneen nenään kun yritin sitä leikittää, yritti vain päästä palkalle, luovutin ja Eka sai tykittää pallollensa, nauttia siitä hetken kunnes joutui autoon.

Toisella setillä pelattiin vain leluilla, Eka leikki ihan kunnolla! Alkaa taas leikkiminen tuottaa tulosta. Hyvässä vaiheessa taas koira autoon ja siihen jäi hommat tältä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti