lauantai 9. toukokuuta 2015

Nam kakkaa. Ai täällä on lampaitakin.

Tänään olikin se päivä kun lähdettiin neljän nahkan voimin Primal Sense farmille tutustumaan lampaisiin Ainon silmän alle.

Alkuun katseltiin kokeneempien menoa ja juteltiin Ainon kanssa mitä paimennus on, perusasioita paimennuksesta.

Me saatiin aloittaa Ekan kanssa ensimmäinen kierros lampaiden takana kuljeskelulla.
Eka ehti hyvin joka välissä nappaamaan lampaan kakkaa suuhun, ai että mikä namitaivas. Lampaat eivät kumminkaan kauheasti näyttänyt kiinnostavan. Osittain kulki tosi nätisti kiinnostuneena lampaiden perässä. Muutama taukokin pidettiin kentällä ja juteltiin samalla Ainon kanssa käskyistä sekä missä niitä käytetään (meille esim "aja" kun ajaa selkeesti lampaita, "riitti" kun työt loppui)
Välissä tuli kuvailtua kuusi kuisten nahkasisarusten Ainon, Tsalin ja Nelsonin paimennusta. Jokaisella meni todella kivasti, erityisesti Aino paimensi todella nätisti kokoajan! Lampaan kakkaa ei uponnut neitiin toisin kuin veljillä senkin edestä.

Toisella kierroksella Eka osoitti lampaisiin kiinnostusta ihan pari kertaa, ihmetteli kun kävellään kokoajan lampaiden perässä. Pääasiassa odotteli multa käskyä, tarjosi seuruuta ja sen semmoista.

Mutta nooh. Eipä tuo haittaa kun mua ei paimennus kiinnosta, teki vielä selvemmäksi kun käytiin kokeilemassa vaikka olihan se mielenkiintoista, saattaa olla että vielä joskus poiketaan lampailla mutta ei mitään paloa käydä useampaa kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti