torstai 3. syyskuuta 2015

Liebster Award part2

Saatiin toisen kerran Liebster Award haaste ja säännöt taas samat eli

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Kiitos haasteesta Valkoiset paimenet! :) 




1.Mistä koiraharrastuksenne/-elämäntapanne alkoi?
Jo ihan pikku kakarana haaveilin koirasta kun olin ihastunut mummin pikkuhauvaan jonka kanssa aina tuli lenkkeiltyä. Äiti sitten 2005 kysyi että halutaanko me koira? Tottakai haluttiin, selattiin koko perheen kesken teksti-TV:stä ilmoituksia ja niin meille jouluna muutti Emma. Koko kuusi vuotta mä vain lenkitin Emmaa, siitä lähti temppuen opettelu ja harrastukset pikku hiljaa. Nyt mulla on tuo oma harrastusrääpäle.

2.Miten kiinnostuitte omista lajeistainne ?

Mä en kyllä muista yhtään... PK lajit oli aina kiehtonut kun pari kaveria niiden parissa touhusi, omalla koiralla ei vaan resurssit riittänyt niiden parissa. Toko ja agility nyt on aina kiinnostanut, näin joskus lastenohjelmista niistä videoita, niihin hurahtaa aina uudestaan ja uudestaan. Ekan kanssa ne kylläkin on tuossa PKn varjolla. Rally-toko tuli ihan päähänpistona vähän aikaa sitten kun kävin Katjan mukana kokeessa, me käydään siellä vaan kisakokemuksen ja titteleiden takia ;)

3. Mikä koiran omistamisessa on surkeinta ja mikä parasta?

Surkeinta se ettei voi tuosta vaan lähteä mihinkään, etkä voi jättää koiria lenkittämättä jotta pääsisit kaverien kanssa kaupungille. Mutta se kaikkein hirvein on kun koira herättää vessahätään keskellä yötä.... Tuolloin tulee kyllä kirottua. 

Parasta kun on kokoajan joku joka nukkuu yöt vieressä ja joka seuraa minne sä ikinä menetkin. Välittää aidosti. Se ilo kun tulet kotiin koulusta<3 Ja lenkkeily ja harrastukset nyt vaan on jotain parasta tuommoisen elukan kanssa.

4. Onko teillä joku koiraihminen, kouluttaja tai muu esikuva koiramaailmassa?

Eeei ole. En mä edes ihaile ketään. Mä oon tosi huono kouluttajien ja ammattilaisten nimissä etten muista edes suomen huippuja... Mutta eipä mua edes kauheasti kiinnosta :D

5. Mikä kauhein omakohtainen hetki koiriin liittyen? 
Entä paras?
Ekan kanssa oli ihan järkyttävä hetki kun se oli vapaana ja kuuli Ciran haukunnan tieltä päin. Sinne säntäsi tuhatta ja sataa vilkkaalle tielle, juuri ruuhka-aika. Se oli ihan metreistä kiinni että se kääntyi yhden auton alta. Luojan kiitos Jessica tajusi huutaa sille.... Pääsi kyllä itku kun sai koiran käsiin. Emman kanssa hirveintä on ollut kun sai myrkkyä nassuunsa lenkiltä. Se kohtaus ja lääkärissä olo oli vaan niin kamalaa, kun et itse voi asialle tehdä mitään. Plus pari nisätulehdusta on saanut paniikin aikaan. 

Ekan kanssa tulee mieleen kaksi parasta hetkeä. Ensimmäisen ALO1 ja viimeisen ALO1 saaminen, sen fiilis oli vaan<3 Ja se tunne kun toimitte yhdessä. Päälle tottakai muutkin kokeet ja onnistumiset kentällä.
 
6. Mitä  lajia haluaisitte vielä kokeilla?
VEPEÄ!! Mä niiin kovasti haluisin päästä kokeilemaan sitä mutta täällä pk seudulla niitä paikkoja on niin vähän ja se autottomuus rajottaa ihan hemmetisti. 

7. Mikä on ohjaajana sinussa huonointa?
 Liiankin moni asia. Haluan kaiken onnistuvan heti täydellisesti, äkkipikaisuus ja olen muutenkin kauheen kovakätinen. Niiin enkä osaa lopettaa ajoissa jos v*tuttaa. Nämä yhdistettynä pehmeään koiraan.... 

 8.Entä parasta?
Ehkä mukautuvaisuus, en anna muiden häiritä meidän treeniä eli keskityn vain meihin, enkä jännitä kisoja juurikaan. En mä tiedä!

9. Kuinka löysit oman koirarotusi?

Mä en muista tätäkään kauhean tarkasti. Joskus 12vuotiaana kun aloin haaveilla koirasta, muistan miettineeni nahkaa koska se oli niin nätti paimen mutta se jäi heti pois netin "arkapaskajalka" tyyppisten juttujen takia. 2013 lopussa tuli ajankohtaiseksi koiran hankinta ja niinpä mä pyörittelin mielessä paimenia jotka omasi PK oikeudet. Bordercollie jäi vilkkauden takia pois, tervu oli äitin mielestä järkyttävän näköinen ja sitten oli se nahka mihin lopulta päädyttiin.

10. Onko joku rotu josta haaveilet?

Malinois :P 

11.Mitkä ovat tämän hetkiset kisa/arki/koti/koulutus tms tavoitteet koirasi/koiriesi kanssa?

Harrastus tavoitteissa on vielä RTK1 ja aksakisojen korkkaus. Seuruun paikan voisi treenata kuntoon ja jana olisi kiva saada pelittämään vielä tällä kaudella. 
Luoksetuloista voisi lenkeillä taas alkaa palkkailemaan, neitiä kun aina ei huvittaisi tulla käymään. 



Seuraavaksi palaillaankin viikonloppuna. Ihana viikonloppu luvassa rallykokeen ja näyttelyn parissa. Kumpanakin päivänä luvassa runsaa sadetta ja ukkosta. Voi luoja. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti