lauantai 3. lokakuuta 2015

Ykkösluokkalainen

Ensimmäiset viralliset agilitykisat takana ja päästiin avaamaan neljäs kisakirjakin. Kummatkin radat hyllytettiin.
Aloitettiin agilityradalla. Yllättävän haastava eikä tästä tainnut tulla kuin kolme-neljä nollaa ja koiria kuitenkin oli kaksikymmentä. 12 putken väärä pää imi eriiittäin herkästi koiria kepeiltä. Kepeillekkin sai suhista ihan kunnolla ettei koira tykittänyt ohi. Kontakti-putki erottelujakin. Haastetta siis löytyi.
Eka veti radan tosi kivalla draivilla! Homma kuitenkin pissi kepeille. Sukelsi hienosti kepeille mutta viimeisestä välistä meini ohi. Piru vie noin ei tehdä joten uusittiin. Sujahti uudelleen putken väärään päähän. Keinulla lennettiin, luuli selkeästi puomiksi. Muuten rata meni ihan näppärästi, etenkin puomin kontakti oli hiiieno!!
Hyppyradalla jatkettiin ja tästä radasta löytyikin ihan kaaaaaamalan vaikea kohta. Medeissä ei tainnut tulla kuin kolme nollaa ja makseissa ei muistaakseni yhtään, maksimissaan yksi.
Meillä pissi hommajälleen kepeille. Eka sinkosi putken luo ja kun päästiin kepeille jätti kaksi viimeistä väliä menemättä!!! Hemmetin eläin. Uusittiin kepit ja jatkettiin loppurata normaalisti. Taas kiva asenne mutta tuo kepeillä säheltäminen otti kieltämättä päähän.

ps. Ratapiirrustuksen kepit sijoitettu vähän vinksinvonksin mutta numeroiden avulla toivottavasti saa selvää. 

15 kommenttia:

  1. Eikä, Ekalla hauskaa :D Toine on iha "jeejee vähä estraadilla". Hyvin tekee kyllä kaiken muun paitsi sitten nuo sooloilunsa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se kyllä piti asenteesta yllättävän hyvin kiinni mistä oon ylpeä! Aina sama meno jatkui vaikka jouduinkin vähän väliä kutsumaan sitä luokse. Sen ilme joka kerta kun uusitaan jotain "siis täh!? taas vai? selkis". :D

      Poista
  2. Onpas kyllä jotenki haastavan näkösiä ratoja ykkösluokan radoiksi ^^' nimim. vielä mölliluokassa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä löytyi kyllä haastetta :D Kummatkin radat oli mun mielestä kivoja mutta silti turhan vaikeita ansoja, jos vielä miettii noita tuloksia, niiiin harva kun onnistui. Oli kyllä ykkösen radoiksi kauheasti kiemuroita, mitä sanoi moni muukin (mm kaveri joka kisaa kolmosissa).

      Poista
  3. Nuo näytti aika kivoilta radoilta meille. Meidän tokissa kisoissa nollat oli tiukassa maksi1, ainoostaa B-radalta kaksi nollaa + kaks luvaa. Molemmat lappalaiskoirille. Tosi monella koira roiski rimoja.

    VastaaPoista
  4. Toi Ekan eka keinu :DD Miten voi koira olla noin hauskan näkönen, ilme on ihan sillee et " heii mikä täs oli vikana :D" Hienosti se tekee noi kohdat kun se teeke kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pikku collienpoikanen semmosyta voi ymmärtää! :D Ekan keinun mulkoilu on kyllä aika huvittava tuolla videolla :D

      Poista
  5. Radat todella mielenkiintoiset ja kivat. En olisi sinuna lähtenyt vielä kisaamaan. Te ette ole vielä kisavalmiita, joten miksi noin suuri hoppu kisoihin?
    Ekan mielestä kepit ei oo ainakaan videon mukaan kovin kivat. Haetko treeneissä niihin yhtään koiralle nopeutta? hitaasti tekee ja olet siinä melkein kiinni. Lisäkseen teet todella törkeästi koiralle, kun parissa kohtaa lähetät vain koiran hyppäämään riman yli ja itse olet jo kaukana. Koira hyppää pitkän loikan eteen, vaikka koiralta yleensä haetaan agissa tiiviitä kulmia, ei noin laajoja.
    Älkää hätäilkö, te etenette kyllä ja paljon edistystä on jo havaittavissa, mutta en lähtisi kisaamaan nyt ihan tukka putkella tollasella pohjalla.
    Miten koira voi luulla keinua puomeksi? okei, se näyttää koirasta samalta, mutta siihen on oltava sellainen käsky, jotta koira osaa hahmottaa ne eri esteiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kommentti piristy mun aamua! Kiitos :D

      Miksei me oltaisiin kisavalmiita? Ollaan tehty ties kuinka kauan ratoja, koira osaa jokaisen esteen, ei se sentään mitään rakettitiedettä ole. Eikä se ole vakavaa, jos koira mokaa niin sit mokaa. Mitä väliä? Eikä aina tarvitse edes onnistua. Onneksi sä et ole mä, koska me mentiin jo kisoihin ja aijotaan jatkaa heti kun päästään jatkamaan.
      Jos lukisit mun blogia niin tietäisit että esim viime postauksessa luki että kahdessa treenissä haettiin keppeihin vauhtia etupalkalla. Olen siinä melkein kiinni!? Herranen. Tuolla kisoissa katoin kun ihmiset ohjasi kädestä pitäen joka välin. Mä sanon tasan kerran kepit ja kuljen mukana. ps. Yritin vain varmistella että onnistuttais mutta ei se auttanut.
      Törkeästi!? Mä olen opettanut koiralle eteen käskyt ja se tekee just mitä mä sille käskytän esteillä. Nahka collie ei oo mikään ketterin koira. Olen sen huomannut kun rallittelevat kaverin kelpien kanssa. Kelpie vetää täydestä vauhdista ympäri ja Eka tekee kunnon kaarroksen viiden metrin päässä.
      Voi se luulla keinua puomeksi koska otettiin se vasta kuukauden sisällä treeneihin ja siksi että huusin vahingossa kiipeä enkä keinua.

      Poista
    2. Ole hyvä ja laita oma nimesi ja agilityvideosi tähän, niin voidaan vaikka ihan yhdessä arvostella, mitä virheitä susta ja sun koirasta löytyy. Oon meinaa melko varma, että olette todella kaukana täydellisestä ;-) Kritiikki ja sitä vastaavat neuvot on aina hyvästä, mut sun ilmasutapasi on vähän penkin alla. Saanko kysyä, että mikä sun alkuperäisen viestin pointti edes oli? Siis mollaamisen lisäksi.
      Onhan Mirandassa ohjaajana ja Ekassa agilitykoirana hurjasti kehityttävää, mutta anonyyminä haukkumalla sun viestisi ei saa muuta kun naurua aikaseksi :-D Taidat ottaa ton agilityn hiukan turhan vakavana asiana. Kuten Miranda sanoi, se ei todellakaan ole mitään tähtitiedettä. Hurjasti ihmettelen että kuinka sun persettäsi voi noin paljon kutittaa, jos joku harrastaa agility pääasiassa just for fun ja menee kisoihin. Siinä ei loppupeleissä paljoa vaadita ja kirjoituksesta päätellen sullakin on todella paljon parantamisen varaa. Ensimmäiseksi se, että jos olisit oikeesti niin osaava kuin annat olettaa, sua ei voisi kiinnostaa ykkösluokkaisen haukkuminen niiden ensimmäisissä kisoissa.

      Poista
  6. Ole hyvä vain.
    Videolta näkee, että paljon on vielä treenattavaa. Niin kauan olette tehneet ratoja? Kuinka kauan ohjatuissa käyty?
    Turha sanoa, että koira osaa joka esteen. Mikä on sinun mielestä osaamista? Sekö että mennään esteet nuin vain? Ei haeta yhtään tarkkuutta tai paneuduta johonkin vaikeaan, jota koira ei vielä osaa. Hyvänä esimerkkinä videolla keinu ja kepit.
    Eteen käskyn opettaminen on jotain ihan muuta kun yhden riman hyppyyttäminen. Sun kädet heiluu kun säkkyrät ja heität koiran vain yli. Turha selitellä, että koira on hidas. Sinä teet koirasta hitaan. Esimerkkinä tuossa esteeseen lähettäminen, koira loikkaa pitkälle ja sinä juokset jo kaukana. Olisit voinut ihan hyvin tehdä siinä esim valssin tai näyttää koiralle jo aiemmin jarruttamalla, että kohta tulee tiukka käännös. Kyllä, teet siinä koiralle törkeästi.
    Tuokin kertoo paljon keinusta. Ikinä kukaan koira ei osaa täydellisesti keinua, jos sitä ei olla kuin kuukausi treenattu.
    Olen kisannut omien koirien kanssa kolmosissa, eläkkeellä yksi ja yhden nelivuotiaan kanssa kisoissa jo käytykin hyvällä menestyksellä. Kokemusta agilitystä on hieman enemmän kuin sinulla. Kerron vain, että tuolla menolla koiralta menee kohta into lajiin kuin lajiin tai toinen on, että rikot kohta koirasi omalla tyhmyydellä. Älä vaadi siltä liikoja, et voi olettaa että tuommoisella treenipohjalla koira menisi jo nyt virheettömästi kepitkin.
    Niin ja mitä nopeaa selasin blogiasi, tee koirasi kanssa jotain muutakin kun vain treenaat treenien perään. Ihan kauhistuttaa tuo sinun asenne agissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä hevon vittua :D Jos sä kisaat korkealla niin kiitos tule nimellä ja seiso sanojesi takana. Aika noloakin tulla vielä neuvomaan kun ei tiedä mistään mitään, eikä edes lue mun blogia kuin nopealla selauksella.

      "Eteen käskyn opettaminen on jotain ihan muuta kun yhden riman hyppyyttäminen." Niin on? Eka hyppää suoraa pätkää yhdellä käskyllä, vaikka kuudella esteellä. Ei ole meillä ongelmana. "Sun kädet heiluu kun säkkyrät ja heität koiran vain yli." No niin helvetti varmasti heiluu. Mä olen aksannut nyt ohjatuissa vaihtelevasti kuusi kuukautta, ei ihmekkään ettei mun ohjaus ole mitään priimaa. Onhan se nyt parantunut ja vielä on parannettavaa. Missä vaiheessa mä olen Ekaa hitaaksi sanonut? Se juoksee ihan yhtä lujaa kuin kaverin kelpie mutta se EI perkele taivu salamana eikä tarvitsekkaan. "Olisit voinut ihan hyvin tehdä siinä esim valssin tai näyttää koiralle jo aiemmin jarruttamalla, että kohta tulee tiukka käännös. Kyllä, teet siinä koiralle törkeästi." Et satu tietämään että sitä koiraa voi ohjata äänelläkin? Oonko mä sanonut että Ekan täytyy osata keinu täydellisesti kun sitä on treenattu kuukaus? Sen ei tarvitse osata mitään täydellisesti, mua ei haittaa mokailu, pelkästään se tekeminen on parasta.
      "Kerron vain, että tuolla menolla koiralta menee kohta into lajiin kuin lajiin tai toinen on, että rikot kohta koirasi omalla tyhmyydellä." Rikon miten? Koira on luustokuvattu, käy hieronnassa säännöllisesti, tekee 15-60min lämmitys ja jäähkälenkit. Ja miksi se into mihinkään katoaisi? Voin kertoa että se on vaan kasvanut :D Tuollakin radalla se kitisi lähdössä. "Niin ja mitä nopeaa selasin blogiasi, tee koirasi kanssa jotain muutakin kun vain treenaat treenien perään. Ihan kauhistuttaa tuo sinun asenne agissakin." Treeniä treenin perään. Mua niin huvittaa tämä. Nään jatkuvasti kentällä tokoporukoita jotka vetää tunnin treenin yhteen putkeen. Mä oon käyny viikon aikana... hmmm.... kerran tottistelemassa 15minuutin verran. Agilityä pääasiassa vain kerran viikossa ja nyt meillä loppu ohjatutkin. Ollaan pidetty ihan kivaa preikkiä harrastuksista ja ihan samalla mielentilalla se vetää kun treenattaisiin joka päivä. Ota asioista selvää muuallakin kuin blogissa, täällä ei lue mitään meidän arjesta. Mikä asenne agista?

      Poista
    2. Ja ihan mielenkiinnosta miksi sua kiinnostaa tapanko mun koiran innon, rikonko Ekan ja muutenkaan milloin me missäkin kisataan?

      Poista
  7. Kerrotko millä muulla kirjoittaisin kuin anonyymillä? Jos en kirjoita blogia, en ole kirjautuneena koko ajan koneella sähköpostiin? En minä omaa sähköpostia tähän rupea kirjoittamaan. Sinne tulee vain tutuilta sähköpostia, enkä sitä julkisesti rupea sanomaan. En käytä edes facebookia joten mitä sinä nimelläni teet?

    Ihan aluksi sanon, että rauhoitu. Taisin osua arkaan paikkaan? Kielenkäytössäsi olisi myös parannettavaa. Kamalaa luettavaa tollaisen teinin kirjoittaminen.

    Mua kiinnostaa sen verran vain, että ihan säälittää koirasi. Hirveesti koko ajan sähäkkää hänellä. Kerron vain, että joku kaunis päivä jotain vielä käy jos jatkat samaan malliin TAI kun kasvat lisää, mielenkiintosi loppuu ja koira jää porukoillesi. Uskon nimittäin että asut edelleen kotonasi.

    VastaaPoista
  8. Mulle saa laittaa sähköpostia niin sun ei tarvii omaasi jakaa! Missi_1996@hotmail.fi

    Mulla menee hermo tuommoisiin "aikuisiin" jotka ei tiedä että blogin ulkopuolella pyörii normaali arki. Eikä edes uskalla nimellisenä kommentoida (voi laittaa loppuun vaikka terveisin Miranda mitä mä teen jos en ole kirjautunut) ja mollaa vielä 16vuotiaan ensimmäistä koiraa ja ensimmäisiä kisoja!

    Mä en ymmärrä miten jonkun mielestä kolmet treenit viikossa voi olla liikaa harrastuskoiralle joka on tottunut joka päivä jotain pientä tekemään. Joskus tehään enemmän ja joskus ei ollenkaan. Mua ei onneksi sun mielipiteet hetkauta. 90% mun treenikavereista treenaa päivittäin eikä yksikään koira siitä mitenkään ole kärsinyt kun on muistanut pitää taukoja.

    Elämä on semmoista että joskus sattuu ja tapahtuu. Jopa harrastuksissa missä kaikki on kunnossa. Pelko perseessä on turha elää. Mielenkiinto tuskin hiipuu kun ei ole vielä neljän vuoden aikanakaan hiipunut. Tai itse asiassa mä olen hoitanut päivittäin koiraa kymmenen vuoden ajan. Mutta koskaanhan ei voi tietää, ollaanhan me vaan ihmisiä.

    VastaaPoista