maanantai 10. elokuuta 2015

Viikon treenit

Sunnuntaina perheen kanssa suunnattiin mustikkaan joten olihan siinä samalla pakko jotain treeniäkin kehitellä.

Aloitettiin pienillä esineillä, kallio/heinäalueella. Käveltiin kallion läpi Ekan kanssa ja ripottelin kolme esinettä pitkin poikin aluetta.

Eka lähti joka kerralla tosi hyvin ja piti vauhdin yllä! Ensimmäisenä nosti etuesineen, sitten keskiesineen ja viimeisenä takaesineen, eli nenä oli auki! Vikan esineen ohi se kuitenkin taisi juosta, annoin sen työskennellä vaikken nähnyt sitä "pitkään" aikaan. Neiti ei siitä ottanut painetta vaan pian se kirmaili täysillä esine suussa. Jipii, mikä helpotus!
Esineiltä suunnattiin jäljelle. Noin 250metriä, neljä keppiä, 30min vanhentunut, jana noin 10m ja muutamassa kohdassa namikeko mutta ne oli kusiaisia täynnä ja Eka sivuutti ne järkevästi.

Jana meni ravilla epävarman oloisesti. Ei ihme, annoin nimittäin väärän käskyn.... Nosti kuitenkin oikean suunnan ja nenä painui maahan. Noin kymmenen metrin jälkeen Eka lähti harhajäljelle mutta palasi piakkoin takaisin päin. Ensimmäisen kepin Eka haistoi ja etsiskeli sitä, oltiin väärällä puolella puskaa mutta sitkeästi se jatkoi tarkentamista ja nosti kepin hienosti. Toinen ja kolmas keppi nousi ongelmitta. Kolmannen kepin jälkeen ohjaaja taas alkoi ottamaan liikaa ohjia käteen ja en päästänyt Ekaa oikeaan suuntaan.... Hetken pyörittyä mentiin minne koiran nenä vei ja sieltä nousi se neljäskeppi... Mitä aivopieruja taas ohjaajalta. Mutta ihan hemmetin hienoa työskentelyä Ekalta!! Muuten me pysyttiin koko hemmetin jälki jäljen päällä. Ei menty metriäkään jäljen viereltä. Ja se nokkakin pysyi ihan visusti maassa. Vau!
Tiistaina on pyöritelty koetta mielessä ja niin päähän pälkähti jana, eihän se ole oikein millään mallilla joten aloitetaan kunnon tehotreeni, jos pyrittäis käymään edes jokatoinen päivä metsässä.

Aloitettiin janakuuri kahdella janalla. Noin 15m ja toinen noin 25m, oikeassa suunnassi odotteli lihapullia ja jälki vanhentui semmoisen 40min.

Kummallakin janalla jouduin palauttamaan ja lähettämään uudelleen.. Ensimmäisellä oli tosi epävarma ja pisti matkalla maaten, uudelleen lähetettynä meni reippaasti ja varmasti, oiko kumminkin jäljelle. Toisella janalla taas epävarmuutta, nosti takajäljen eikä suostunut millään lähtemään oikeaan suuntaan joten uusi lähetys. Hidas, vähän epävarma, tarkisteli mutta lähti lopulta oikeaan suuntaan ja löysi palkkansa.
Illemmal käytiin vielä HSKHlla tokoilemassa.

Eka aloitti kolmella vauhtinoudolla. Menee lujaa ja tulee lujaa kohti!!! Ei paineistu missään vaiheessa. MUTTA nostot on hitaita, murr. Muutama vauhdikas merkinkierto sekä muutama ruutu. Kerran tyhjään ruutuun ja muutama kerta namille. Eipä noista oikein mitään sanottavaa ole :D

Eka jatkoi vielä agilityllä mutta se oli semmoista räpellystä että ei jaksa kirjoittaa, mulla ei vaan riitä asenne agilityyn. Se ei tuu sydämmestä. Paitsi, kontaktien tarjoomiset oli taas yli hienoja!
Keskiviikkona kaottiset tottistreenit Tiinan, Lauran ja Jessican kera Viilarissa.
Edelleen näkyy se kun ei ole mitään tehty niin on tämmöistä sekoilua, nyt otettu kaikkia liikkeitä niin eiköhän lähde treenit taas rullaamaan....

Aloitettiin kokeeseen ilmottautumisella, vieraskoira parina. Me aloitimme paikkiksen jossa Eka makasi noin 10min, ensimmäiset kuusi minuuttia se pysyi niin näppärästi paikoillaan vaikka hääräsinkin muiden treenejä katsoessa ja sitten se lähti hiipimään mun luokse. MITÄ HEMMETTIÄ!? Tuo ei ole ikinä koskaan noussu paikkiksesta että aikamoinen karjasu maahan takaisin jossa pysyi loppuajan nätisti.

Omalla vuorolla sai taas heti hämmentyä. Aloitettiin seuruukaava, juuri ennen oikealle käännöstä Eka säntäsi paineessa pois. MITÄ? MIKSI? En nähnyt merkkiäkään että se olisi ollut paineessa, se vaan lähti yhtäkkiä. Sain mennä keräilemään itseäni ja koiraa hetkeksi. Jatkettiin jäävistä. Maahan meno vihdoin ja viimein nopea!! Seisominen ja istuminen hienoja, otti istumisessa painetta kun ohjaajaa pyörrytti eikä jaksanut hihkua.

Eka sai nostatella itseään kun muut leikki. Siitä heti kuumana käyvän koiran kanssa seuruukaavan pariin ja se veti innolla! Kertaakaan ei tullut mitään ahditusmista edes hitaaseen siirtyessä! Okei, kyllä mä sille hihkuinkin välillä mutta mitä siitä, nättiä menoa :)

Pidemmän tauon jälkeen jatkettiin hyppynoudoilla, kumpaakin pari kappaletta. Mitään muuta ongelmaa ei ollut kuin liian pitkä nurmi. Kapulaa ei vain millään nähnyt nurtsilta joten joutui Ekakin etsimään kunnolla :( Luojan kiitos se ei ottanut siitä painetta pahemmin vaan palasi aina kapulan kanssa kohti mistä hirveät kehut. Sain myös heitettyä kerran ihan hiton vinoon kapulan ja neiti suoriutui siitä hienosti, palasi vielä esteen kautta <3 Loppu palkkana toimikin eteenmeno.
Iltalenkillä pari janaa. 30m ja 15m. Vanhentunut melkein tunnin.

Nyt ei tarvinnut lähettää kuin kerran kumpaankin! Pidemmällä janalla lähti vähän viistoon vasemmalle mutta korjasi, tarkasti takajäljen mutta päästiin jäljelle lähes heti. Lyhyt jana oli jo nätti! Ravasi reippaasti janan mutta reagoi jälkeen heti (tosin takajälki....) palasi kumminkin mun pysähdyttyä oikeaan suuntaan popsimaan lihapullia.

Torstainakin otettiin kahdet janat samoilla mitoilla kuin keskiviikkona.

Yhdet lähetykset riitti vaikka pidemmällä janalla meni noin viiden metrin päästä pari marjastajaa! Pidempi jana meni ihan hiton nätisti, meni pitkällä ravilla joo mutta reagoi jälkeen heti voimakkaasti. Lyhyemmällä janalla nosti taas takajäljen mitä alkoi ajamaan tosi voimakkaasti ja hienosti, harmi ettei ollut oikea suunta :(
Perjantai iltana käytiin ottamassa pikaiset leikit kentällä.

Aloitettiin sillä että koira maassa, mä potkin patukkaa ja kun nostan sen käteen, vapautan niin neiti tulee haukkumaan mua niin kauan kunnes leluun kiinni. Haukkuminen oli kerrankin hemmetin hyvää joka kerralla! Haukku taukoamatta toisin kuin yleensä. Tämmöstä jännitysmomentteja otettiin kolme. Sopisi oikein mainiosti tottiksen aloitukseen kun virittäytyy tuossa hyvin.
Leikkiminen muutenkin oli tosi hyvää kun kerrankin vaadin tuolta. Kaksi kertaa lelu pääs karkuu niin ei muuten enään irrotellut vaikka taisteli ilmassa mua vasten ;)
Lauantaina  HSKHlla.

Aloitettiin tottikset kahdella vauhtinoudolla, nyt tiedän miten ja mihin palkkaan niin jos sais sitä vauhtia kohti tulemiseen. Ainakin nostot oli nopeampia kuin viimeksi! Eteenmeno loppupalkaksi.

Aksakentällä treenailtiin taas keppejä ja kontakteja. Nyt vaikeutettiin kontakteja siten että joko minä tai Jessica seistään paikoillaan loppupäässä ja toinen juoksee koiran mukana. Alkuun Eka tottakai tuli yli josta joutui aina omatoimisesti korjaamaan haluttuun asentoon. Lopulta neiti alkoi hiffaamaan jutun juonta ja teki kaksi kertaa täydelliset pysähdykset. Tästä on taas hyvä jatkaa!
Sunnuntai iltana käytiin uuden tuttavuuden kanssa treenaamassa maastoja Tuusulassa. Oli muuten helvetin hyvät treenit!!

Esineruutu 25x55m, kaksi omaa ja kaksi vierasta, mulla ei ollut esineiden paikoista tietoa kun ne oltiin valmiiksi ripoteltu.

Eka lähti ihan täysillä, kummallakin kerralla lähti kuin ohjus. Meinasi jopa varastaa eikä pylly pysyny maassa kunnolla. Nosti heti oman esineen ja perään vieraan esineen. Hurjavauhti pysyi yllä töitä tehdessä ja se tuli muakin kohtia ihan hemmetin lujaa, enkä sanonut sanan sanaa!!
Mä vielä juuri ennen ruutua tokasin että "Haluaisin tuohon enemmän vauhtia" joten treenikaverin suusta pääsi heti esineiden jälkeen "Niin missä se vika oli? :D" Mimmi!!


Jälki olikin sitten täysin vieraan talloma. Tunnin vanhentunut, 500m, kuusi 2x5cm keppiä, jana vain 10m ettei mene sekaisin jos ei nostakkaan jälkeä.

Eka reagoi jälkeen heti ja lähti ajamaan turhankin reippaasti. Ensimmäisen kepin yli mentiin joten palautin sen etsimään sitä, jotta muistaisi olla tarkempi (kepit kun on Ekan moottori). Ensimmäisen kepin jälkeen kadottiin, todennäköisesti joku mennyt jäljeltä. Mutta Eka ETSI kokoajan jälkeä, se ei kysynyt kertaakaa apua vaan yritti ja yritti. Hitto, me päästiin takas jäljen päälle!! Sieltä sitten alkoi nousemaan keppejä ja nokka pysyi tiiviisti maassa. 5/6 keppiä saatiin lopulta kasaan.

Ihan kiitettävästi vikalla lomaviikolla ollaan treenattu. Neiti päätti aloittaa juoksutkin tosi hyvään väliin! Kokeessa kerettiin käymään, seuraava vasta kuukauden päässä. Lomakin loppuu joten ei voida edes mennä niin paljoa kuin nyt niin hyvähyvä!

4 kommenttia:

  1. Mistä te ootte löytäneet noin kivat jälkimetsät? :) Ja onnea hyvin menneestä jälkitreenistä! Se on kiva fiilis, kun koira tekee sinnikkäästi töitä, eikä luovuta, vaikka jälki hetkeksi hukkuukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa kuvista on husön viereisestä metsästä ja loput onkin tuusulasta, aika läheltä pajutallia :)
      Todellakin, varsinkin noin herkästi paineistuvan kanssa noi on kauhean palkitsevia kun se tsemppaa itseään :')

      Poista
  2. Kiinnostuksesta löytyykö ekalta instaa? :)

    VastaaPoista