perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tänään allekirjoittanut sai juosta töistä kotiin ja pakata äkkiä jälkikamat mukaan kun lähdettiin Henriikan kanssa metsään tekemään jälkeä ja esineitä. Matkalla käytiin pikavisiitillä koiraurheilu.fi:ssä mistä piskeille ostettiin kilotolkulla lihaa ja neiti sai uuden hienon keltaisen liinan treenejä motivoimaan.

Kun jäljet vanheni niin tehtiin esineitä. Ruutu oli about 50x50m, kolmella pienellä ja vieraalla esineellä enkä itse tiennyt missä ne sijaitsevat. Ekan työskentely oli ihan mieletöntä, olin ihan taivaissa kun katselin sitä :) Eka vaan juoksi ja teki kokoajan duunia, se ei vaan luovuttanut millään! Eikä se paineistunut ollenkaan vaikka välillä tuli uudelleen lähetettäväksi ja silloinkin lähti yhtä tarmokkaasti kuin alussa. Mitä ihmettä!? <3 Nenä ei kuitenkaan ollut niin hyvin mukana kun esineiden nosto vaati aikaa ja juoksemista. Ensimmäinen esine löytyi ruudun oikeasta takareunasta ja toinen oli etuesine ruudun vasemmasta reunasta. Siis mitä!? Eka reagoi heti etuesineeseen vaikka se oli piilossa ja aivan jäekyttävän pienen kokoinen vauvan lapanen. Siihen oli aivan pakko lopettaa ja voi jumaliste kun tyyppi oli ylpeä itsestään, niin myös omistajakin<3
Jälki oli sitten reippaan tunnin vanha, 500m, jana 10m, kuudella kepillä ja muutamilla kulmilla. Pohja oli osittain tosi kivaa sammalmetsää mutta osittain kamalaa kuivaa mutaa kera kaadettujen puiden oksien.
Janalta lähti hienosti ja nappasi heti oikean suunnan. Jäljellä työskentely oli pääasiassa täydellistä, meni reippaasti ja tarkasti mutta joskus käytiin jäljen ulkopuolella mistä onneksi aina omatoimisesti haki jäljelle takaisin. Viidennen kepin kohdalla meidän loiva käännös levisi ja mentiin kepin ohi mutta Eka oli sen jotenkuten haistanut eikä se luovuttanut, se haravoi varmaan 20metrin alueen tarmokkaasti ja niin se nosti senkin kepin :) Eli kaikki kuusi keppiä nostettiin lähes moitteetta.
Nyt janatreeniä ja pientä tarkkuus treeniä niin eiköhän me jälkikokeeseen uskalleta pian. Onneksi meillä on oma jälkipt Henrikka.

Pikkasen oli reissun jälkeen jalat muussina. Töihin aamusta ja sieltä heti tallomaan 2x 500m jälkeä ja yhden 1km, sen jälkeen vielä kävellyt ne uudelleen läpi plus Ekan 500m jäljen. Mutta en mä voi sanoa muuta kuin että nautin. Metsäjälki seurassa on parasta.

2 kommenttia:

  1. Kivaa lukea jälki- ja esineruututreeneistä, ollaan Toscan kanssa aloittelemassa :) Toivottavasti joskus tulevaisuudessa päästään BH läpi ja uskaltaudutaan kokeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni! Sitten vaan treenaamaan! Tsemppiä tuleviin kokeisiin ;)

      Poista