lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kevät ja sulat kentät on selkeästi piristänyt meitä koska ollaan oltu todella ahkeria treenaajia!

Viime viikolla käytiin pari kertaa ulkona tekonurmella jossa hinkattiin pääasiassa seuruuta. Haettii asennetta mutta paikasta oltiin tarkkoja. Samalla teemalla jatkettiin perjantain hallivuorossa. Opetin neidin vihdoin ja viimein hakemaan palkkansa takaakiertäen oikeasta kädestä. Pelleiltiin peilin ääressä perusasentoja ja liikkeelle lähtöjä, näytti ihan tosi hienolta!

Tällä viikolla ollaan käyty pari kertaa Pielan ja Legon kanssa tokoilemassa koska ilmoitin tuon ulkokokeeseen, vähän kyllä jänskättää miten menee. Meillä on ihan hyvin aikaa treenata ennen koetta ja koska naapurissa asuu yhtä innokkaita treenaajia niin seurasta ei ole puutetta.

Ruutu on lähtenyt käyntiin pelottavan hienosti, Eka on tainnut reippaan kuukauden tauolla opiskella sitä salaa?? Nyt parilla treenikerralla se ei ole kertaakaan jäänyt ruudun eteen vaan hakee ruudun taakse juuri oikeaan paikkaan. Kummallakin treenikerralla ollaan aloitettu ruutu palkalle lähetyksenä ja kumpikin aloitus on epäonnistunut. Sen ensimmäisen jälkeen ei tule yhtään huteja vaan sinne ruutuun juostaa jopa 25metrin päästä. Merkinkiertoa ollaan tehty häiriötötsillä ja muovipulloilla. Muovipullo oli pakko käydä katsomassa ennen merkin kiertoa mutta sen jälkeen sekin unohtui. Paikka istumiseen ollaan haettu tarkkaavaisuutta ettei vaan tee uudelleen sitä että menee maahan. Palkkasin tosi yllätyksellisesti, joskus minuutin päästä joskus heti kun lähdin koiran vierestä. Jäävätkin ollaan käyty läpi eikä yhtäkään mokaa!! Istumiset ja seisomisetkin tehtiin oikein, hieno! Luoksetulossa tulee ihanan lujaaaa ja tulee jo ihan nätisti eteen, en enään horjahda. Maahanmenot vaatii vielä hiomista koska haluisin nopean lätsähdyksen mitä esittelee namin kanssa. Ekalla taitaa olla myös uusi bravuuri liike ja se on ohjattu nouto. Tämä taisi olla tasan kolmas treenikerta ja tehtiin kolmella kapulalla ja kisamitoilla. Haki joka kerralla oikean kapulan eikä harkinnutkaan keskikapulan hakua. Vau :) Ainoa suuri miinus ja ketutuksen aihe tuli kapuloiden pitämisestä. En tykkään yhtään tuosta hennosta otteesta. Kapula siis pysyy liikkumatta suussa mutta hennon otteen huomaa siitä ettei kapula ole suorassa vaan vähän vino. Tähän pitää tehdä jotain asennetreeniä koska pitotreeistä ei ole apua. Hmmm.

Meillä on treeneissä taas esiintynyt ihan liikaa paineistumista joten meikäläinen ottaa nyt sen naksuttimen treeneihin ja opettelee sen käytön. Pidetään myös pari viikkoa torumatonta aikaa, eli ei yhtää huomautuksia virheistä. Katsotaan jos saadaan se itsevarmuus taas sieltä pintaan.
Ollaan me myös korkattu maastokausi!
Ollaan tehty kisakokoisella alueella esineruutua jossa oli kolme esinettä (muovi lelu, sukka ja muvoinen puhelimen kansi). Sukka nousi heti ongelmitta ruudun takareunasta mutta ongelmat tuli noiden muovisten etuesineiden kanssa jota treenattiin sitten yksittäin koska haluan ettö siihen hajuun reagoidaan HETI. Monta toistoa saatiin ottaa mutta lopputulos oli se että Eka lähti täysillä juoksemaan ja löi jarrut pohjaan esineen haistettua. Viimeinen esine käytiin hakemassa sienestämällä.

Toisella treenikerralla tehtiin kolme 5x50m suikaletta joissa oli pieniä pehmeitä esineitä, esineet 10m-25m-50m syvyyksissä. Ensimmäiset esineet oli hienot!!! Aloitettiin 25metristä ja siirryttiin 10metriin ja voi hitsiläinen että Eka oli hieno :) Lähti täysillä ruutuun uppoamaan ja joka kerta löi jarrut pohjaan heti esineen kohdalla. Mutta sitten kun siirryttiin meidän bravuurille eli syville pistoille niin ei... Ei sitten millään. En edes tiedä montako kertaan yritin lähettää Ekan mutta ei se vaan uponnut loppuun asti. Lopulta käytiin haistelemassa esineen lähistöllä niin sekin löytyi.

Kolmannelle esinetreenillä tehtiin kaksi suikaletta, toisessa esine 10metrissä ja toisessa 50metrissä. Ei mitenkään erityisen onnistunut treeni kun kummallekin esineelle saatiin lähettää parikin kertaa ennen kuin kumpikaan nousi. Etuesineen ohi juoksi monta kertaa ja kävi hakemassa sen tilalle jonku ihme pullon joten käytiin hakemassa haju esineen läheltä, saatiin toimimaan. Takaesineelle upposi heti kun vänhän nostatteli ja tsemppasi. Plääh.

Esineruutua pohdittu ja pieniä suunnitelmiakin tuleville treeneille. Pitää muistutella vähän sitä nenän käyttöä sienestyksellä ja tehdä motivaatiota helpommilla esineillä jne.
Käytiin ajamassa jälkeäkin mikä oli noin 300m pitkä muutamilla kulmilla, neljällä kepillä ja vanhentua sai about 30min.

Jäljestys alkoi hyvin, selkeästi halusi pitää jäljestä kiinni ja haki sitä aktiivisesti ja itsenäisesti jos se katosi mutta jossain vaiheessa neiti vaikutti vaipuvan epätoivoon. Haki tosi paljon multa tukea ja apuja, rentoutui hyvin haukuttamalla. Ekalle tuossa lähimetsässä jäljestys on ollut aina kovin vaikeeta ja tekee tätä samaa sitten sen takia, tuo metsä on vaan niin täynnä eri hajuja että varmaan hankala pitää siitä omasta kiinni. Hankala tilanne kun eipä täältä mihinkään muualle oikein lähdetä jäljestämään ilman autoa. Kaikki kepit kuitenkin nousi itsenäisesti, yhdestä meinasi mennä ohi mutta huomasin sen tutun ilmeen "tuossa taisi olla jotain mutta jatketaan eteenpäin sieltä löytyy varmasti lisää" joten en päästänyt eteenpäin ennen kuin merkkaa kepin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti