torstai 14. huhtikuuta 2016

Treenaamisen opettelu jatkuu yhä ahkeraan tahtiin.

Ostin duunista meille uuden naksuttimen mikä on päässyt oikein ahkeraan käyttöön. Ollaan sillä päivittäin tehty sivulletuloja ja seuraamisia, niin etten hiiskahda yhtään vaan Ekan pitää sitä itse tarjota. Tässä ollaan menty paljon eteenpäin, intoa on tullut hurjasti lisää ja Eka yhdisti nopeasti että tassujen nostelu tuo paljon nameja. Kokeen jälkeen lähdetään puuttumaan tuohon järkyttävään edistämiseen ihan palkan paikalla, käännöksillä ja oikea aikaisella palkkaamiselka tietty.

Ollaan kentällä tehty muun muassa ruutua missä yhä hakee sinne taakse lujaa. Nouto meinattiin unohtaa mutta sitäkin kerettiin treenata. Keskikokoisella tokokapulalla hienoja ja tasaisia noutoja mutta heti kun kapulan koko kasvaa (pk kapulat) niin ote huononee. En ymmärrä mihin se varma ja jämäkkä ote on kadonnut mistä ollaan aina saatu kehuja. Plääääääh. Eteentuonneissakin lyhistyy kasaan ihan kamalan ruman näköisesti. Pitää varmaan pilkkoa taas vauhtinostoihin, pitoihin ja ryhdikkääseen istumiseen. Paikka istumiset on ollut ryhdikkäitä ja varmoja vaikka kuinka olisi juuri juossut tai ollut tekemättä mitään, hyvä.
Jäävät on tehnyt 100% oikein ja kaukoissa tekee tosi näppärästi istumiset ja maahanmenot, ollaan alettu myös ahkerammin jumppaamaan seisomista. Yritän nyt naksulla opettaa sen loikkaamaan nätisti istu-seiso vaihdon, katsotaan miten onnistutaan vai onnistutaanko ollenkaan.

Maanantaina kuitenkin tehtiin kamalimmat treenit ikinä. Ei kauheasti nostanut luottamusta tulevaa koetta varten. Eka oli niin väsynyt aamu ja päivälenkeistä että se juos laiskasti ruutuun ja kapulalle mistä minä idioottina hermostuin. Ruutuun sain Ekan juoksemaan lujaaaa mutta kapulalle en enään millään, se oli ällöttävä. Naksuteltiin sitten loppuaika seuruuta sekä kapulaan katsomisia ja koskemisia, ilmekkin kirkastui ja taisi jäädä ihan hyvä fiilis kun sai paljon namia.
Illalla teki normaaliin tapaan hienot noudot ja seuraavana aamuna hienot ruudut. Onneksi!

Ollaan käyty myös useana iltana lähikentällä ilman palkkaa tekemässä pieniä kokeenomaisia pätkiä. Joka settiin kuuluu seuruu (pari täykkäriä, oikealle ja vasemmalle käännökset, eteen ja taakse askeleet, juoksu ja sen aikana käännös) ja sitten vaihdellaan luoksaria, jääviä, kaukoja, kiertoa.... On tehnyt joka kerta yhtä hienosti kuin palkalla eikä asenne ole kadonnut mihinkään, tykkään! Toivottavasti pystytään samaan lauantaina :)

4 kommenttia:

 1. Mis oot duunissa? Ekkö sä oo edellee koulusa? :D

  VastaaPoista
 2. Mietein tohon edistämiseen, että palkka silti housujen sauman kohdalta, ei eteenpäin koiran luo. Ootko aatellu palkkaa oikeasta kädestä selän takaa? Tämähän toki pitää opettaa koiralle, mutta Nutulla oon saanut sitä taaksepäin, kun palkka tulee usein oikealta selän takaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Eka osaa hakea palkan takaata oikeasta kädestä mutta unohdan käyttää sitä aina... ärrr nyt tsemppiä ohjaaja :D

   Poista