tiistai 24. toukokuuta 2016

Päällejuoksuja ja välistävetoja

Päästiin aloittamaan ohjatut aksat tänään uudessa ryhmässä, uudella kouluttajalla. Ihanaa kun porukassa on sopivasti koirakoita ja kaikki on osaavia ja kisaavia niin tekeminen ei ole mitään ihan hölynpölyä. Kouluttajakin huomaa kaikki pienetkin virheet ja osaa korjata ne järkevästi, katsoo tiukasti että jokainen lämmittelee ja jäähdyttelee koiran kunnolla, koira pitää palkata aina koska ne mokat tekee ohjaaja sekä laittaa meille materiaalia treenejen aiheista. I like!

Tänään teemana oli päällejuoksut ja välistävedit.. Yllättäen ne vaikeat jutut mulle.

Ensimmäisellä setillä katottiin päällejuoksuja joissa saatiin tasan kerran kaikki kolme esteä puhtaasti vedettyä... :D Tein taas niitä ihmeen ristiaskelia vaikka jalkojen tuli osoittaa meno suuntaan, välillä unohdin ohjata, välillä käskyt tuli iihan liian myöhään, välillä olin liian kaukana. Mitähän vielä? Kaikkein vaikeinta oli juuri jalkojen pitäminen meno suuntaa ja samalla vetää koiraa kääntäen yläkroppaa ja käsi kantapäihin. Kyllä se joskus luonnistui mutta vaatii ehdottomasti lisää treeniä. Mutta nyt on ainakin pohjat valmiina ja nyt tiedän tasan tarkkaan miten tässä kuuluu jalat ja kädet olla että homma toimii.

Seuraavalla setillä tehtiin niitä välistävetoja mitkä meni oikealle juostessa ihan hemmetin hienosti!! Ohjaaja osasi juosta ja ohjata, ei yhtään mokaa. Eka oli niiin hieno<3 Mutta sitten kun piti juosta vasemmalle niin hommasta tuli vaikeaa ja ristiaskeleet sekä ohjaamattomuus tulivat kehiin. Kyllä se pikku hiljaa alkoi luonnistua mutta Ida sanoikin että huomaa kyllä että ollaan tätä treenattu enemmän kuin päällejuoksuja.

Oli kyllä jännä huomata kuinka suuri vaikutus Ekan vauhtiin oli se että uskalsin vedättää mm välistävedoissa kuin silloin kun tein nenästä vetoa ja ristiaskelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti