lauantai 21. toukokuuta 2016

Tokoton kesä

Eka kävi tänään tokokokeessa minkä ohjaaja keskeytti, se oli suunnitelma heti kun saatiin koe paikka. Ei haluttu tehdä pitkää suoritusta vaan lyhyt ja kiva mistä saa nopeasti palkan. Meille siis möllikoe virallisissa... Vähä kallista mutta eipä noita möllejäkään ole.

Oltiin paikalla ajoissa. Käytiin välillä kävelemässä ja aina kun oltiin kentällä niin Eka loikoili rennosti sylissä. Sen kanssa oli niin kiva ja helppo olla vaikka porsas yritti kokoajan viedä lihapullat taskusta.

Kun päästiin paikka istumiseen (10p) niin mulla oli tosi luottavainen fiilis. Ei jännittänyt pätkääkää enkä pölissyt koiralle turhia ja sen myös huomasi. Kontakti pysyi mussa varmasti ja rennosti. 

Mutta kun päästiin suorittamaan liikkeitä niin siinä hajosi kupla heti porteille päästyä. Eka halusi karata heti, se ei lähtenyt liikkeisiin mukaan. Luoksetulon (8p) se teki kuitenkin joten keskeytin siihen ja käytiin omatoimisesti tekemässä ruutu ja merkin kierto, se oli Ekasta kivaa! Kentältä päästyä Eka rohmusi kaikki lihapullat ja hain sille kinkkupiirakan buffetista. Tehtiim vähä tokoliikkeitä ja kyllä huomasi +20 asteen verottavan mutta muuten ihan ookoo mitä nyt saatiin taistella liikkeestä istumisen kanssa koska neiti ei sitä muka osaa!!!

Käytin kaikkia uusia saatuja vinkkejä tilanteessa (älä kehu liikaa, hämmentyy kun et tee niin treeneissäkään, kävele suorassa äläkä tuijota koiraa, älä höpötä kokoajan, älä koske koiraan, älä haukuta, leiki ennen kehään menoa) mutta ei ne auttanut viime kokeen jälkeen koska Eka muisti sen tilanteen hyvin.

Oli kuitenkin helpottavaa kun liikkuri tuli jälkeen päin juttelemaan kun hänellä on ollut saman tyyppinen koira. Pääsin myös tutstumaan Ninaan ja hänen nahkaansa jotka ovat painineet samojen ongelmien kanssa pitkään mutta tänään heidän suoritusta oli ihanaa katsottavaa, eikä ihme että sieltä tuli TK1, KP ja 1.sija. Niin hienoa<3

Mun on pakko lakata yrittämästä näyttää muille. Me ei olla se pari joka tekee vain 1.tuloksia vaan me ollaan se pari jonka koiranetti on täynnä 0.tuloksia, mutta ne ei kerro kuitenkaan mitään meidän treeneistä tai mistään muustakaan. Meistä voidaan ajatella vaikka ja mitä mutta mulle se on ihan sama. Me ollaan me eikä meidän tarvitse olla muuta. Kyllä me vielä päästään onnistumaan mutta sitä ennen Eka saa pitää tokolomaa niin kauan kun siltä tuntuu. Sitten kun on taas fiilis lähteä tokokentille niin me tehdään tokoa, sitä ennen on turha väkertää jotain mistä ei tykkää. Koska mä harrastan elävän olennon kanssa joka on maailman paras Eka <3, eikä kenenkään harrastuksen pitäisi olla perseestä.

7 kommenttia:

  1. Nonni, liputan edelleen ton tauon puolesta, hyvä päätös. Teillä on kuitenkin muita lajeja joita harrastaa, niin mitä sitten, jos tokosta pitää vähän breikkiä. Ja nyt on muutenkin asenne kohillaan. Sullakin on vielä niin paljon vuosia edessä, että jos koiraharrastusta jatkat niin aivan varmasti tuut vielä saavuttamaan niitä isojakin tuloksia jos vain haluat. Ihan turha stressata jos ei niitä vielä ja just tän koiran kanssa tule.

    Mä oon itsekin vasta hiljalleen _oikeasti_ ymmärtänyt sen, että harrastaminen on mun ja koiran välinen juttu. Me pidetään hauskaa yhdessä ja opitaan yhdessä. Ei ole kenenkään ulkopuolisen asia arvostella, millainen mun koira on ja miten me harrastetaan. Niin kauan kun musta itsestä tuntuu hyvältä, oon enemmän ku tyytyväinen.

    VastaaPoista
  2. Juu muihin vertaaminen ei ainakaan auta asiaa. On olemassa vain yksi sinä ja yksi Eka, te muodostatte näin ainutlaatuisen koirakon :) Kyllä se toko vielä tulee luonnistumaan, ehkä te nyt vain tarvitsette hengähdystauon jonka jälkeen voi taas aloittaa puhtaalta pöydältä.

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla että taisi olla jotain iloa meidän keskustelusta, oli kyllä todella mukava koepäivä ihan vaan jo sen takia kun pääsi jakamaan kokemuksia sun kanssa. :) Kiitos vielä seurasta ja tsemppiä teille molemmille kaikkeen! :) Ps. Pöllin tuon palkintopallikuvan omaan käyttöön jos ei haittaa. xD

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa, asennemuutos siis! Ja vaikka olisikin kallis "möllikisa", niin ehkä siitä jäi Ekalle jotain mielenpohjalle kytemään. Ihan fiksua tehdä noin ja antaa piut paut muiden mielipiteille, joskus kisoissa esiintyvät ongelmat on pakko korjata siellä kisoissa. Aika paljon töitä se koiran mielentilan kääntäminen varmasti vaatii, tee se työ jos jaksat ja haluat, mutta turhia stressaamatta :)

    VastaaPoista
  5. Ihanasti kirjoitettu! Toi on niin totta ☺ mä toivon teille molemmille vaan hyvää! Ootte ihana pari. Oot hienosti alkanu lukemaan koiraa. Kyllä pääsette vielä sinne minne haluat. Se tie on vaan erilainen. Eikä se päämäärä ole tärkein vaan se matka sinne ☺ Hyvää Kesää molemmille ✌

    VastaaPoista
  6. Mä tajusin sunnuntain möllien jälkeen, kun treenikaveri takoi järkeä mun päähän, että meidän ongelma on se, että vaikka en jännittäisikään tietoisesti, en pysty olemaan koiralle tarpeeksi rento vieraiden ihmisten kanssa, puhumattakaan koetilanteista.

    VastaaPoista