lauantai 22. maaliskuuta 2014

'Jokainen koira ansaitsee Ke-hun'

... Eli sehän meinaa että Ekakin tarvitsee oman Ke-hunsa... Eikö niin? 
Ojangossa oltiinkin jo ysiltä hakemassa palloja.
Ongelmana oli tuotteen valinta. Lussutuskumi, kongi ja verkkopallo löytyy kotoa, vinkuva pehmopatukka löytyy kotoa, vadelma mini on liian pieni joten vaihtoehdoiksi jäivät pomppu ja ropina.
Ajattelin sitten viisaasti että ostan kutosella pelkän pomppupallon ja kehun ropinan.
Päätöksen tehtyä tuotteet käteen, maksamaan jolloin Eka alkoi roikkua myytävissä olevissa kehuissa ja siitä koiran kanssa pellolle pallojen kera. Sinne se 25euroa meni hujauksessa, vain pariin palloon, ehkä tuosta extreme pallosta voi sen nyt maksaa, onhan se hieno omaan silmään ja koiran mielestä huippu. Jouston, karvan ja pallon yhdistelmää parempaa edes voisi olla?
Pellolla neiti saikin käyttää pomppua joka on ihan super! Eka yritti niin kovasti napata ilmasta, pallo vain pomppi ja vieri menemään, aina saatua pallon juoksi äkkiä luokse ja oli ihan että 'heitäheitäheitä' ja sitten mentiin taas lujaa. Ropinaa se ei saanutkaan kun vähän retuutella mun kanssa koska se on sitten treeneihin.
Illalla käytiin sitten yläkentällä lumien sulattua, parin päivän hiljaiselon jälkeen treenaamassa tokoa.
Treenisuunnitelmana oli:

  • Vire ja iloinen työskentely
  • Lelupalkkausta enemmän
  • Nopeutta luoksetuloihin, siitä eteen ja sivu
  • Paikkaa leluhäiriössä
  • Sivulla käännökset, vasen ja oikea
  • Seuraamiseen virettä, nopea tempo sekä muutama käännös
  • Maahan-Seiso nopeasti ja liikkumatta

Luoksetuloa otin kerran, kutsuin ja lähdin itse täysiä juoksemaan lelun kanssa ja palkka. Luoksetulosta eteen lelun avulla, tuli vähemmillä avuilla suoraan eteen. Luoksetulosta sivulle, tuli nopeasti mutta jäi paikalleen tarkasti. 
Paikkamakuuta otin kaksi kertaa, meni siis niin superista. Pysyi kerran sanottua paikka ja pysyi, häiriönä heiluttelin palloja ja heittelin, siitä sitten lelulle palkka. Kerran meinasi nousta niin että maha oli nousemassa ihan vähän ja oli jännittynyt, jätti kumminkin kesken kun toistin paikan. Sairaan tyytyväinen! 
Sivu ja käännökset meni kanssa tosi superisti! Sivulletulot oli tosi tarkkoja ja korjasi heti ite kun tietää menneensä liian eteen tai vinoon, pitää paneutua että tekee kerralla oikein. Käännöksiä ollaan siis vasta aloiteltu vasempaan suuntaan ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Tuon pepun käyttö on parantunut niin huimasti, pienellä avulla tulee suoraan pepun heilautuksesta sivulle vasempaan, oikealle ei tarvitse apuja kun on iisiä. 
Seuraaminen ja käännökset meni tooooosi kivasti myös. Käännökset otettiin niin nopeasti kuin hitaasti, käännyttiin aina namittamalla ellei ollut loivaa, kääntyi kivasti ja aina käännöksessä otin äkkiä namin pois niin tuli heti mukana. Seuruu oli niiiin hienoa, muka tottistelia. Nosteli niin jalkoja ja keuli, pysyi tahdissa ja oli niin vireessä että hui, sen näki että oli niin sairaan siistiä. Tää oli kivaa, pitää alkaa ottaa tätä enemmän! Vaikka vauhti oli nopea niin silti pysyi siinä oikealla kohdalla ja kontaktia kokoajan pitäen, niin ja omistaja muisti pitää sen katseen edessä vaikka vilkuili välillä alas mitä se kakara touhuaa. Toimi myös ilman namia pallon avulla. 
Maahan-Seiso meni tosi nopeasti verrattuna viime videon työhön, tykkäsin siitä että meni naps heti alas ja heti ylös ja vielä liikuttamatta jalkojaan, jee. 


Palkkana meillä toimi kinkku, pääasiassa kehut, päin hyppiminen ja pallot. Leikittiin yli puolet treeniajasta pallolla heitellen ja repien, oli vaan niin sairaan kivaa!
Tuli myös laitettua sekunttikello mittaamaan kauan me treenattiin ja leikittiin, muutama sekuntti alta 16minuuttia, eli oli aika supertreenileikki vähän pidemmällä :)
Oli mahtavaa tehdä kakarankaa tosi kiva ja iloinen treeni, jäi tosi hyvä maku eikä mikään tosikkomainen. Näitä lisäää!


33 kommenttia:

  1. Teillä on ihana blogi! Tykkään lukea ja seurata juttujanne :) Haittaako jos linkitän teidät Piikan blogin linkkilistalle?

    VastaaPoista
  2. Mitä käskyjä sä käytät tossa luoksarissa? :)

    VastaaPoista
  3. Milloin tavarapostausta? En malta oottaa:3 Tää on tositosi hyvä koirablogi, mutta haluaisin nyt vain sen tavarapostauksen, kun kiinnostaa mitä tämä taitava tyttö oikein omistaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Een tiiä, varmaan nyt tulevalla viikolla heti kun kerkeää :D
      ... mistä näitä anoja oikein tulee, ja vielä näin positiivisia... kohta joku luulee että kommentoin omaan blogiin :D

      Poista
  4. Miks et oo ottanu tätä banneria käyttöön ku oot (vissiinkin) maksanutkin siitä?:D
    http://2.bp.blogspot.com/-3MINZn-07Ks/UymML5b96EI/AAAAAAAALtc/_j6K5ByDtac/s1600/Tilaus_31_valmis.png

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle se on tulossa justiin kunhan saan siihen pari muutosta jne ;)

      Poista
  5. Voitko tehö bannerihistoria postauksen, ku sulla on ollu niin monta hyvää banneria:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nääh ei oo mun tyyppistä, ei sovi ehkä tänne blogiin.. :)

      Poista
  6. Miten sulla on näin hyvä blogi? Tiedätkö ketään hyvää bannerin tekijää (joka tekee ilmaisella), kun kaverillani on blogi ja hän haluaisi bannerin, kun hän ei itse osaa tehdä. Aivan ihana Eka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, mutta kiitos :D No onhan niitä paljon, parhaita löytyy ehkä hevospiireistä?

      Poista
  7. Ihme kun tuli näin paljon positiivista anoilta:-D Mutta siis tämä on vaan niin ihana blogi, itse omistan noin aika lailla samanikäisen belgin Kiiran ja toko kärpänen iskee aina kun tänne blogiin tulen:D Mutta tositosi ihana Eka ja blogi, innolla odotan tavara postausta:)

    VastaaPoista
  8. Tosi järkevää viedä kennelyskää äskettäin sairastanut koira aksahalliin tartuttamaan muita... Sulla ei ole mennyt edes kahden viikon varoaikaa ja samantien vaan viemään koiraa halliin.

    Vaikka en ymmärrä yhtään niitä idiootteja jotka tuo yskäisen koiran halliin kisaamaan niin vielä vähemmän ymmärrän niitä idiootteja jotka tuo sellaisen koiran halliin joka ei edes kisaa. Mikä ihme pakko sitä on sinne raahata tartuttamaan muita? Huoh, tosi typerää touhua.

    Nytkin kisoissa yksi kisaamassa ollut kaveri tunnisti sut tän blogin kautta ja kirosi sitä, että ääliöt tuo yskäisiä koiria hallille. Siitä mäkin tämän hoksasin. Pistää niin vihaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ollut tuolloin yskitty yli viikkoon joten kävin sielä hakemassa vain pallon, siinä ei mitään ehdi tarttumaan ja tuskin enään tarttuu sen takia en käynytkään kuin hakemassa pallon mutta ymmärrän toki vihasi.

      Poista
    2. Jos kennelyskä voi tarttua periaatteessa ihan ihmisenkin välityksellä niin kyllä se voi tarttua ihan vaikka siinä kun Eka haistelee maata ja joku toinen sattuu haistelemaan samaa kohtaan. Ja jos nuo pallot ostit sieltä kisoista niin itsekin kirjoitit, että Eka maisteli myynnissä olevia palloja eli varmasti levitti kyllä pöpöjä. Se kahden viikon varoaika ei ole huvikseen olemassa :)

      Tuossa tapauksessa olisit ihan hyvin voinut käydä hakemassa sen pallon ilman koiraa eikä turhaan riskeerata, että tartutat muita. Kennelyskä voi oikeasti olla tosi inhottava ja minunkin ymmärryksen yli menee, että agilitykisoihin tuodaan vasta kennelyskästä toipuva koira. Yritähän seuraavan kerran ottaa muutkin huomioon :)

      Mulla ulkoasu muuten ei istu kunnolla. Tuo oikean puoleinen sivupalkki tulee tekstin ja kuvien päälle. Chromella siis selailen. Joudut luultavasti kaventaa vähän tekstikenttää tai leventää blogia.

      Poista
    3. Totta, nyt kun ajattelen mutta olisi ollut vaikea lähteä monen kilsan lenkille ilman koiraa parin minuutin takia, siksi lähti mukaan. Se pallo me tosiaan ostettiinkin.. :)

      Joo tuo on nyt niin päin honkia... En saa valkosta osaa istumaan, tausta toistuu, bannerin takana valkosta jne. Yritän saada asian korjattua! :)

      Poista
    4. Ja se kennelyskästä toipuva koira on todella järkevää ottaa mukaan monen kilsan lenkille. Huoh... Säälin tuota sun pentuasi. Pieni rassukka kärsii typerästä ja piittaamattomasta omistajasta.

      Poista
    5. Muutama kilsa ei ole todellakaan paha siitä ettänoin kolmen päivän päästä karenssiaika on mennyt, ei tuo malttais edes jos ei kahteen viikkoon saisi muutaman kilsan lenkillä käydä :D sääli vain anonyymi, ehkä kateutta ilmassa kun mä olen muka niin typerä ;)

      Poista
    6. Multa meni nyt ohi se, että mille mun pitää olla kateellinen? Sulleko? Joo en... Sun pentusi on hankittu epämääräseltä kasvattajalta, se on ruma ja videoiden perusteella muutenkin surkea joten siitäkään en ole kateellinen. Tosin ne videot toimii monelle suurena huumorin lähteenä ja sellaisena "älä tee näin" inspiraationa.

      Oikeastaan mä en edes tiedä miksi ihmeessä vaivaudun kommentoimaan henkisesti jälkeenjääneen pikkutytön typeriä touhuja. Ehkä mua ennen kaikkea säälittää tuo pieni koiranalku joka ei ole voinut valita omistajaansa vaan on ikäväkseen joutunut sulle.

      Poista
    7. Varmaan siellä asustelee kärttynen vanhus kuka ei nahkoista tiedä, varsinkin kun ei kehtaa edes nimellä tulla sanomaan :D
      Ruma? Perustele? Miten pentua voi sanoa rumaksi varsinkin kun se ei ole täydessä koossa ja massassa? Mikä on kaunis nahka?
      Surkea? Sit voisin sanoa ettänääääin moni koira on paska koska monien videoiden perusteella Ekan on montaakin koiraa parempi, ja ihme kyllä niin moni osaava ja harrastava tokoihminen on kehunut kuinka hienosti Eka työskentelee. Puhu vaan omasta puolestasi ja videot on minua varten että nään kehityksen :)

      Ja taas, mä tiiän itseäni moooonta henkisesti nuorempaa ikäistäni joten tuntemasi teinit on aika super aikuisia ;) mä en tajua sun pointtia? Mitä olen tehnyt että Eka kärsii? Se saa sosialistumista, tutustua uusiin koiriin sekä leikkiä tuttujen kanssa, pääsee metsiin joka päivä juoksemaan, rakkautta, hyvää ruokaa, aivotöitä ja treeniä. Mitä vielä? Onhan JOKAISELLA parantamisen varaa ja kukaa ei ole täydellinen, etenkään sinä.

      PS toko on meille laji missä pidetään hauskaa eikä niin ettäkaikki on just eikä melkein, niin ja kaikilla on eri mielipide täydellisestä suorituksesta, jonkun mielestä lahnaseuruu on ok ja toisesta tottisseuruu on hyvä.

      Poista
    8. Mua säälittää noi anot.. joo itekin olen ano, koska en jaksa nyt kirjautua. Eka on tosi hieno ja taitava nahka ikäisekseen.

      Poista
  9. Aivan ylisöpö koiranpentu:3 Vähänkö hieno banneri! Kuka ton on tehnyt vai ootko ite?:0

    VastaaPoista
  10. Saako koiran ottaa mustiin ja mirriin mukkaan ihan vaa ostoksille? Vaikka ois iso koira?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Saa toki, me ollaan tavattu mustissa&mirrissä kani :)

      Poista
  11. Hei kannattais laittaa toi tausta sillee että ei vieritö mukana, niin ois järkevämmän näköinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän saaha kunhan löydän ohjeen.. :p

      Poista
    2. Auttaisikohan tämä: http://koodikielella.blogspot.fi/2013/07/asiaa-taustakuvista.html :)

      Poista
    3. Tässä pienet ohjeet:
      Mene malli > mukauta > taustaväri > ja sen kvan vieressä pitäisi olla pieni neliö jossa lukee: Vieritä sivun mukana ja sen valitset "pois" ja sitten sen pitäisi olla hyvin:-) Toivottavasti ymmärsit

      Poista
  12. Mikä musiikki sulla on tossa Eka treenaa 8? :)

    VastaaPoista