torstai 28. elokuuta 2014

Sunnuntai (17.8) iltana käytiin tekemässä parit esineruudut pienellä narupallolla.
Otettiin tosi iso metsäalue, isoin tähän mennessä. Kaksi ensimmäistä lelu löyty ihan suuuper nopeasti, sanotaanko että melkein heti. Kaksi muuta yritin piilottaa niin hyvin ja kierrellä tuplasti ja tehä hämy jättöjä mutta ei. Nekin löyty yhtä nopeasti. Tarkka!

Käytiin myös ottamassa metskun noutoa. Eka innostui mutta nosti ns varoen, nopeautta sai hakea ite juoksemalla ja sit irtos mukaan. Piti ehkä vähän turhan heikolla otteessa. Tää on kyl jääny, pitäis ottaa enemmän.

Myös otettiin uusilla kikoilla seuruuta muttei siitä nyt oikeen mitään tullu. Toi paineistu jostain vaikka olin ilonen tai en tiiä yhtään. Jättäyty välillä mukaata joten kun tuli yksikin hyvä niin leikittiin ja pääs Cirankaa juoksee kentälle.
Lainasin sit Jessicalta pari namia ja toi teki super hienon seuruun ilman imutusta, vau! Kaksi pätkää sitä oli jees ja lähettiin kotiin iloisin mielin vaikka sitä se ei eka ollut :)
Maanantaina (18.8) oltiin taas sovittu treeniä ihan uusien ihmisten ja koirien kanssa viikkiin. Bussilla lähdettiin vähän ennen seiskaa kulkemaan, poikettiin äkkiä hakemassa lihoja, nameja ja aktivointilelu, siitä sitten suoraa eviran parkkikselle.

Seuruu - Iiiihan täätellistä, namikäsi oli lantion kohalla ettei tuo saa namia, katsoo siihen vain, vähän keuli ja heitteli jalkoja. Meni ihan super kivasti, vaikka mentiin muiden ohi. vautsi vau, korjasti eilisen hienosti!
Sivut - Tosi ripeitä, korjasi kerran vinoon mennen jo ite
Eteen - Taas jälleen niin kivaa ja nopeaa
Luoksari - Tuli super nopeesti koska lelu
Luoksepäästävyys - Alku meni huonosti koska keskitty huutavaan koiraan eikä ottanut muhun kontaktia, pari kertaa nousi ja sitten kolmannes yritys meni täydellisesti, toljotti mua ja anto silittää rauhassa
Paikka - Katsoi mua tarkkana vaikka vieressä leikittiin ja maa oli märkä, jei.
I-s-m - Alussa otti maasta-seiso askelen mutta jätti siihen kun uusittiin, meni hienosti maahankin vaikka oli märkää.
Liikkeestä seis-maahan - Alku oli vähän tahmea mutta sitten alko luonnistuu, tosiaan ihan avuilla että kävellee mua kohti innokkaasti ja siitä ohjaan.

Tosiaan otettiin vaikka mitä tuossa 15minuutissa, ihan yks-kaks kertaa muutamaa ja seuruuta, sivulletuloa, kontaktin ottoja pääasiassa koska häiriötä oli kivasti pitkästä aikaan.
Likka veti ihan super hyvän treenin, toki tosi hienosti ja hiljaa, yllätti kyllä kivasti! Leikkikin super kivasti niin patukoilla kuin pallolla. Saatiin kyllä kommenttia että on innokas collie, tykkää tehdä ja omistaa poweria, sekä ollaan hyvillä malleilla vaikka noin vähän ikää, jeees :)!
Tiistaina (18.8) käytiin koulun jälkeen metsässä tekemässä jälki ja esineruutu ukkosta kuunnellen.

Talloin ensin jäljen ja sitten esineruudun. Aloitettiin esineistä.
Alue oli ehkä semmosen 30x30 jota kävelin paljon ympäri. Tiputin pariin piilopusikkoon sukan ja pienen lompakon ja sitten kakaran lähetys.
Lähti huonosti alko haistelemaan mun tulo jälkeä mutta sanoin uudestaan lähetys niin lähti ruutuun. Hetki meni niin sukka löytyi ja tuotiin käteen josta uusi lähetys ja haki super nopeesti ongelmitta vaikkei olla ennen kahdella tehty. Loppuun vähän tavaroiden heittelyä puskiin ja leikkiä.

Hetki rauhoittelua ja mentiin jäljelle. Alku lähti ei niin hyvin, kolmella ekalla askeleella harhaili ja yritti pyöriä ja mennä. Jarrutin ja alotettiin iiha alusta ja sit se meni TÄYDELLISESTI (meidän suorituksiin nähden). Teki tarkasti sopivalla vauhdilla ja matkalla oli kaksi loivaa käännöstäkin. Ite olin 3m liinan päässä ja neiti teki tarkkaa työtä. Vau, super ylpeä!

Sitten lähdettiinkin leikityksen jälkeen ja kotipihalla otettiin yksi hieno seuruu pätkä.
Illalla käytiin vielä Tikkurilassa hakemassa nameja ja treffaamassa Cyttää ja Katia.
Lähdettiin heti heurekalle missä koirat rälläsi aluksi, yhtäkkiä Eka alkoi nuolla takamustaan ja muuttui apaattiseksi. Varoi häntää ja arkoi sitä. Käänsin sen sitten kyljelleen lepuuttelemaan ja katottiin kun Cyttä treenasi. Ekahan siitä innostui ja kun päästin sen oli neiti täysin normaali ja piti häntää ilmassa. Mikäköhän sille tuli? Öttiäinen pisti?
Otettiin sit itekkin lelupalkalla treeni mm liikkeestä maahan mikä oli ihanan nopea, eteentuloa vauhdista mikä oli super nopea, sivulletulotkin oli kivan vauhdikkaita ja koitettiin Katin neuvoilla lelun kanssa seuruuta. Sekin onnistui hienosti mutta ahnehdin ja otin kolmannen seuruun mikä meni mönkään. Korjattiin se namilla ja leikillä josta koirat pääs leikkimään.

Ei kauaa menny kun neidit alotti rähinän namista, Kati sai vähän osumaa käteen ja ite revin Ekan jaloista mun luokse. Onneks ei mitään käyny ja sen jälkeen oltiin normaaleita kaveruksia.
Lähdettiin siitä sitten bussipysäkille missä koitin kerran lelulla sitä seuruuta ja meni super hyvin joten jätin siihen ja vähän leikittiin.
Josko mä nyt alkaisin vääntämään ja alettais treenata pelkällä lelulla, kaikki paitsi seuruu nyt ainakin, seuruukin kun paremmassa kunnossa...

Kotona päin käytiin metsässä ja kun tuon päästin vapaaksi tuli heti toinen koira vastaan. Huusin vaikka tiesin että tuo lähtee kun pinko jo sinne kohti mutta mitä kakara tekee. Pysähtyy ja kääntyy mun luokse. Mitä!? Taaitava kakara!
Perjantaina käytiin kentällä Ciran ja Jessican seurassa ottamassa treenin, jos sitä siksi voi kutsua. Koko homma meni päin persettä, täysin.
Aloitettiin kahdella ruudulla, meni hyvin ja ookoo vauhdilla.
Sitten yksi sivulletulo ja maahan meno, siihen ne hyvät jutut jäikin paitsi leikki oli tosi kiva kokoajan, paitsi pari kertaa pallon haku oli hiiiidas.
En tosiaan tiiä kun alettiin seuruuta ottamaan mikä meni (minä) mutta koira oli ihan lukossa aina kun nostin lelun lantiolle, ei vaan onnistunut millään ja asiaa ei helpottanut oma vitututus. Lopulta saatiin sitten namilla ite rauhotuttua yks imutuspätkä mistä lähettiin metsään.

Illalla frisbeen heittelyä koiruuksille.
Maanantaina  käytiin tekemässä metsään esineruutu ja vähän tavaroiden merkkausta. Ja taas meni huonosti, mitenkään ei tavaran merkkaus luonnistunut ei edes muka huomannut tavaroita vaikka niitä näytin.
Mentiin sitten ruudulle ja alku meni hyvin, löys pillin sekä kivan nopsasti lompakon. Toka kerta meni niiin hitaasti että vihelsin sen sieltä pois ja heiteltiin vaan leluja loppuaika.

Illalla käytiin tekemässä samaa hommaa, kaks ruutua tarkotus hakea sitä vauhtia joten tehtiin patukalla. Kummatkin ruudut meni sairaan hyvin, se juos täysillä ruudussa, kertaakaan ulkopuolella ja patukka löytyi super nopeesti vaikka aluetta oli melkeen sen 50mx50m, tallo(ehkä) hyvin ja kunnon pusikko metsä. Otettiin sitten vielä toinen pienen pieni ruutu ja niin että näyttelin patukkaa ja tiputin johonkin koloon, taas nopea lähtö ja nopea tulo, hyvä etsintäkin! Tuonnissa otin kummassakin niin että lähin juoksemaan että sai lisää nopeautta ja tehos hyvin.
Sitten sitä tavaroiden merkkausta, otettiin kahdessa kohtaa ja kummatkin onnistu hyvin, istuin hiljaa ja ootin että tutkis maata, sieltä ne löytyi ja merkkaus super hyvin!
Loppuun vielä leikit ja Ciran seuraan kentälle heittelemään frisbeetä.
Tiistaina me lähdettiinkin koulun jälkeen HSKHlle kävellen, ofc Cira ja Jessica mukana.
Kentällä otettiin alkuun ihan Ekaa kertaa aksasta pussia, sehän sujahti sinne ongelmitta. Sitten parit putket ja pari läpijuoksua, ei muuta.

Ciran treenin jälkeen mentiin tokoilemaan.
Otettiin heti alkuun noutoa, kunnolla heitsailuja, heittoja mitä haki super hyvin ja siitä juostiin yhdessä, kerran otettiin eteentuloon asti mutta muuten se oli semmosta nopeuden hakua. Koiralle jäi intoa hyvin tosta kun keskeytettiin.
Sitten väliin pari I-S-M vaihtoa mitkä meni kivasti, ei liikkunut tai mitään, paikka pysyi hyvin, sanon aina hyi kivasti kun kattoo muualle kun mua, piti heti hyvän kontaktin ja pysy maassa vaikka kosteaa, eteentulo läheltä oli kiva, kauempaa vauhtia sai hakea kunnolla lelua heitsaamalla, ei ollut alussa kunnolla messissä siihen ne tais jäädäkkin paitsi seuruu. Seuruussa alku meni taas pipariksi lelun kanssa, yritettiin yritettiin mutta lopulta ei ottanut muhun mitään kontaktiakaan ja laahas vaan mun kanssa kävellessä, sama namilla, menin sitten sivulle melkein itkemään miten voikaan kaikki mennä näin ja katottiin Ciran leikkiä. Kasasin itteni ja koira innostui, leikittiin, pysyin iloisena ja otin namilla seuruuta mikä meni super hienosti, siihen oli hyvä jättää kontaktien ottojen jälkeen. Jee, vaikkei ihan putkeen mennykkään.
Pellolla sitten Jessica tallo tolle semmosen 15-20metrisen jäljen joka ei kyllä paljoa vanhentunut mutta se meni HYVIN.
Eka aloitti nopeasti, tiesi missä kulkea ja kaikki namit ei todellakaan tullut mukaan (mikä sinäänsä onkin huono), liikkui vain jälkeä pitkin ja muutamat namit nappas mukaan, vauhti silti pysyi tosi hyvänä, eli me lähdetään nameja vähentämään matkalta. Kertaakaa ei alkanut pyörimään tai nostelemaan nuppia heinikosta ja itse pysyin 3m liinan päässä hissukseen. Jeejee sentään joku meni heti putkeen hienosti!
Eka sai myös mennä Ciran käyneen jäljen läpi, missä oli harvakselta nameja kun Cira ne nappasi ite, silti se veti keskittyneesti päähän hyvällä menolla, on se hieeeno :)
Hetken aikaa koirat vielä juos lelujen kanssa pellolla ja sitten Eka sai vielä ettiä palloa pellolta, kyllähän se löys muttei niin nopeasti, vika taasen meni tosi kivasti ja nopeasti, muttei tuossa ollutkaan oikeen mitään tarkotusta.

Illalla käytiin vaan heittelemässä koirille frisbeetä missä otettiin taas pari satunnaista liikettä, seuruukin meni hienosti kun kokeilin lelulla.
Tänään me sitten vain ollaan lenkkeilty Sissin ja Ciran kanssa, käyty metsässä ja illalla kentällä.
Otettiin kentällä myös vähän seuruuta namilla sekä lelulla paikka ja sivulle tulo. Taas kiva normaali ittensä, paikkassakin oli kivan tarkka!
Eka on saanut taas vaikka mitä uutta mm liinan, pari narupalloa, ruokaa, herkkuja sekä pari kapulaa. Toinen on kaksi kiloinen millä ollaan treenattu pitoa muttei noutoja koska painaa niin paljon, tuo kapulahulluna diggaa tostakin kauheasti ja aina innoissaan ottamassa sitäkin.

Sekä huonoista treeneistä alan vähän syyttämään josko tolla alkais juoksut, niin ahkerasti pisuttelee mutta saas nähä mutta aina ei vaan onnistu mikä on ihan hyväkin vaikka se harmittaa perkeleesti! :)

Välipäivinä ollaan otettu myös jonkinverran treeniä mikä ei muistu mieleen, lenkkeilty ahkerasti, käyty kaupoissa ja vaikka mitä normaalia arkea siis.
Taas postaus mikä kirjoitettu eri päivinä joten sekava, pahoittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti