maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pekka Korrin koulutus #1

HSKH:n hakuporukka järjesti Pekka Korrin kouluttamaan meitä muutamana kertana ja tänään oli ensimmäinen koulutus johon mekin osallistuttiin. Harmillisesti takatalvi iski ja ilma oli mitä hirvein, räntää satoi ja maa oli ihan lumessa, kovin mielekästä ei siis ollut katsella muiden touhuja.

Ekan liikkeinä oli seuruu, jäävät, ihmisryhmä ja nouto. Estettä oli tarkoitus ottaa mutta tuolla ilmalla sitä ei tehdä, sainpa myös kuulla että noin leveitä esteitä kokeissa ei ole kuin HSKHlla ja ne on ollut meidän ongelma, hahaa, kokeillaan siis ensi kerralla sitä ohuempaa ja tsekataan oikea tilanne.

Seuruussa Eka oli taas yhtä hieno itsensä. Saatiin ihan hirrrrveästi kehuja siitä, nosti pientä painetta mulle. Ekalla on kuulemma upea kestävä kontakti, ryhdikäs, innokas ja ylipäätään hieno seuruu, tuolta sen täytyy näyttää eli palkan kanssa pitää olla tarkkana, jos palkkaan namilla niin saatiin vinkiksi opettaa se takaata kiertämään kädelle. Meidän täyskäännöskin on kuulemma hieno, jee, ihan päin honkia ei siis olla menty ja mun käännöskin on ihan oikein tehty.

Jäävät oli Ekalle tänään vaikeat. Istuminen oli upea ja Korri sen varmistikin. Eka jäi heti käskyn saatua joten enempää ei tehty, jeeeee. Seisomisessa meni kaksi kertaa istumaan, näytin sille kerran mitä haetaan ja sen jälkeen se jäi ongelmitta paristi seisomaan. Maahan menossakin tarjosi ensin istumista (miten niin istuminen on kivaa....) ja sen jälkeen jäi kyynäret ilmaan, lumi tais olla neidistä ällöttävää. Saatiin se monen yrityksen ja näyttämisen jälkeen kaksi kertaa kunnolla makaamaan, meidän varma liike, mutta ensi kerralla paremmin sitten. Vinkiksi saatiin keksiä vihjesanat jokaiselle liikkeelle jotka helpottavat koiraa ettei sen tarvitse miettiä mikä käsky nyt tuli.

Noudossa otettiin ensin vauhtinouto mikä tehtiin ongelmitta. Kokeiltiin sitten kokonaista noutoa ja otettiin niitä kaksi. Ekan nouto on hieno Korrin mielestä, hakee hyvällä vauhdilla, nostaa hyvin, tuo hienosti oikealle kohdalle eteen (ei liian lähelle muttei jää kauaskaan, mitä epäilin) ja ote on erittäin hyvä, ainoa mikä ongelma on että vähän ennen kapulaa Eka tekee pari saalishyppyä. Vinkiksi tuohon saatiin kokeilla ylipitkää noutoa joilla nuo yleensä loppuvat.

Viimeiseksi pyörittiin ihmisryhmässä koska se kannattaa aina hyödyntää. Eka ei vilkaissutkaan ihmisiä, se tuli normaalilla seuruullaan mukana ja taas tuli kehua sen häiriönkestosta ja seuruusta.

Oikei, oikein kiva koulutus ilmasta huolimatta! Pekka oli tosi mukava ja rauhallinen kouluttaja. Innolla odotan meidän seuraavaa treeniä jolloin toivottavasti olisi parempi ilma, pääsee tekemään eri liikkeitä ja rennompi kuunnella muutenkin.

1 kommentti:

  1. Pekka on kyllä hyvä kouluttaja! Teidän seuruu kyllä on aina videoiden perusteella tosi kivan näköistä.:)

    VastaaPoista