keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Eilen tottiksia ennen Eka pääsi viilettelemään aksan parissa.
Rata näytti helpolta mutta ei ollut sitä todellakaan, omistajan piti pinkoa minkä kerkes, ohjata samalla ja koiran piti irrota kunnolla.

Rata aloitettiin joko vasemmalta esteeltä tai oikealta putkesta. Vasemmalta aloittaen se oli helppoa, oikealta kun juostiin niin vika este aiheutti harmaita hiuksia. Sitä sai hetken jankata että vaikka mä tuun perässä, hyppäät silti. Lopulta saatiin vikan kerran koko rata puhtaasi, voi sitä kiljumista, mutta hei me onnistuttiin!! Ja meillä oli vielä hauskaakin!
Hallitodeihin sitten.

Aloitettiin taas leikillä ja kehääntulolla (ollaan otettu tää nyt rutiiniksi). Leikki hyvin mutta haukku on heikentynyt, sitä nyt siis treeneihin lisää.

Jäävissä Eka teki kutakin liikettä yhden, koska jokainen meni ensimmäisellä nappiin. Istuminen taas hieno, maahan meno kiva mutta kyynäret jäi vähän ilmaan, odottelin hetken että ne painuu alas ja palasin vasta silloin palkkaamaan, seisominen oli hieno ja onnistui ensimmäisellä yrityksellä, jee!

Seuruussa otettiin eri tahteja, käännöksiä ja muutama stoppi. Juoksussa tulee hyvin mukana mutta tuntuu jäävän pidemmällä matkalla väljäksi, joten palkkasin vain kun se oli mun mielestä kivassa kohdassa. Hitaassa neidillä oli vaikeeta tänään, meinasi kokoajan tulla sivulle mutta siitä ei palkkaa herunut niin saatiin yksi tosi kiva pätkä, taino oli se siinäkin vähän turhan edessä mutta silti. Käännökset oli ihan tosi kivoja, ei enää pahemmin erkane ja pysyy mukana hienosti. Täyskäännökset olikin sitten normaalia huonompia, tosi hitaita, pyörimisissä sama homma, parani kumminkin loppua kohde. Loppuun vielä ihan pari seuruuta haukutuksesta alkaen ja palkaten takaata, hienosti oli taas mukana hommassa. Piiientä poikitusta löytyy, videolta vasta senkin huomasin. Mun palkkaus taas kusee, lähdin vasta vikoilla pätkillä työstämään takaakiertopalkkausta, heh, pitäis takoa taas se omaan päähän ja lähteä tekemään ahkerasti, muuten ei käy hyvin...

Sivulletuloja tehtiin paljon pitkästä aikaa, en kyllä puuttunut vielä liian edessä olevaan paikkaan vaan tehtiin eri kulmista sivulletuloja, paikoillaan käännöksiä ja sitä rataa. Tosi hienosti pyörähteli viereen ja pysy mukana matkassa, oli jopa innoissaan, nuo sivulletulot tuntuu vaan jotenkin lannistavan Ekaa joten siihen on puututtu nyt pikku hiljaa.

Eteentuloja pelleiltiin kanssa lyhyellä matkalla, juoksuttelin Ekaa mun edessä ja pysähtelin. On sillä vaan hienot ja suorat eteentulot.

Paikkis tehtiin ihan lopussa, Eka pysyi noin kaksi minuuttia, toisen koiran noutaessa ilman että se piippasi tai meni lonkalle, woooo!

Mulla tuntuu jäävän se lelupalkkaus nyt kauheen taka-alalle kun on joko ohjattua tai hallivuoroa, hallissa mä en vaan osaa palkkaa liikkeistä, jostain pienistä joo mutta en kaikesta niinkuin ulkona, siihen pitää alkaa taas alkaa keskittyä kun tuntuu mun leikitys taitokin huononevan.... 

6 kommenttia:

  1. Jos numeroit noi esteet niin se helpottais selvästi ymmärtämistä! T. Nyt en kyllä tiiä mistä alotitte ja mihin jatkoitte ja miten päin suorititte :D ja numero siis tulee aina esteen sille puolelle mistä se suoritettiin :)

    VastaaPoista
  2. Mä taas hahmotan tuon radan ihan hyvin selityksienkin perusteella :) Mutta kunhan etenette ja vaikeampia ratoja tulee eteen, numerointi olis kyllä aika pop :)

    Ja Eka tekee tottistakin niin upeesti :)

    VastaaPoista
  3. Olette alkaneet harrastamaan agilitya vai? Ajattelin, kun juuri muutama postaus takaperin sanoit miten ette tule ikinä harrastamaan agilitya, kun esteet on sun mielestä niin hurjia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 6/5 luetun ymmärtäminen. Sanoin että me haettiin agilityryhmään ja haluttais alkaa vähän aktiivisemmin liitelemään mutta ei KISAAMAAN koska maxi esteet, jyrkät kulmat ja kontaktit on aika hurjia kun niitä paljon ottaa :)

      Poista