maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pekka Korrin koulutus #2

Tänään oli sitten toinen Pekka Korrin tottiskoulutus Ojangossa.

Esteet - Toi koira ei ole kunnossa. Jos mitään ei tapahdu C-vitkukuurista viikossa tai juoksut ala (mikä oli Pekan mielestä hyvin mahdollista) niin se kiikutetaan eläinlääkäriin, selkeesti jotain on vialla. Ei siis hyppää taikka juokse niin lujaa kuin normaalisti.
Hypyssä sekin näkyi, Eka kiersi muutaman kerran ja otti joka kerralla tukea. Säädettävää estettä ei ollut joten hyppyä ei sitten pahemmin otettu. Hyppyyn saatiin ihan super hyvä vinkki mikä lähtee kyllä heti käyttöön kun koira on kondiksessa! Eli kun treenataan hyppyä ja aloitetaan niin koira hyppää heti metrin korkuisen esteen, sen jälkeen otetaan yksi lauta pois, taas hyppy ja taas lauta pois. Eli aina kun koira hyppää lähtee yksi lauta pois, näin koiran itsetunto kohoaa kun hyppäämällä voi pienentää estettä.
Aassa kaksi ensimmäistä kertaa meni epäröiden eikä kiivennyt. Sen jälkeen ei ongelmaa, Pekka sano että hienosti se tuon menee. Harmillisesti ei ollut loivempaa aata niin tätäkään nyt ei pahemmin otettu.

Eteenmeno - Tähänkin saatiin ihan super hyvä vinkki mitä kokeiltiin Pekan kanssa heti. Meillä kun siis on ollut ongelmana se vinoon lähtö niin Pekanvinkki oli: PK kokeissahan seuruukaavion pitkä suora osuus on samassa kohdassa kuin kaikki noudot, istumiset, luoksarit, maahanmenot eli kuljetaan kokoajan samaa suoraa ja siinä samassa suorassa koira lähtee myös eteen. Joten seuruutettiin Ekaa suoraan edes takas, myös muutama luoksari otettiin (mitä ihmettä koira, tuli toisella luoksarilla sivulle, vähän muistuteltiin sen jälkeen mikä se luoksari olikaan), jonka aikana Pekka piilotti kaukopalkaksi Ekan ruokapurkin. Lähetin sitten tietämättömän Eka suoraan eteen ja sehän hitto juoksi suoraan eteenpäin kunnes bongasi oman ruokapurkkinsa jiiiii!!

Seuruu - Ei ongelmaa. Pekka jaksoi taas kehua että Eka seuruu on niin nättiä, alkaahan se olla joo. Täyskäännöksetkin meni ihan hitoksen hienosti!

Jäävät - Eka on tainnut unohtaa mikä on maahan ja mikä on istu. Maahanmenon sai muutaman kerran toistaa, istuminen olisi ollut paljon siistimpää, istumisessa taas seisominen olisi ollut siistimpää mutta seisominen kyllä onnistui:D Kaikista kumminkin saatiin loppuun onnistuneet johon lopetettiin.

Leikkiä Eka kyllä tällä kerralla suostui, vähän heikommin kuin normaalisti mutta lähti se kyllä ravistelemaan rajusti teddyä kun leikittiin yhdessä. Pallon perään se ei tosin halunnut juosta, teddyn perään kylläkin.

























Koulutuksen jälkeen pelleiltiin vähän aksan parissa, tässä taas ei näkynyt koiran ongelmat yhtään. Treenailtiin kontakteja, keppejä, rullattiin putkia ja liideltiin esteiden läpi uusin tekniikoin. Eka alkaa jo vähän hahmottaa kontakteja. Putkesta puomille lujaa tullessakaan ei mitään ongelmaa, vähän avitin joo mutta niin hienosti jalat asettui oikeille paikoille!

4 kommenttia:

  1. Lihaksiston aukeamista (mikäli siitä nyt on kyse noissa hypyissä yms.) voit avittaa myös magnesiumsitraatilla ja B-ryhmän vitamiineilla. Molempia löytyy yleensä isommista marketeistakin.

    VastaaPoista
  2. Saanko kysyä, että miksi ihmeessä viet koiraa jossa on sun mielestä jotain selkeää "vikaa" agilitytreeneihin/ treenaat A-estettä? Aika pirun viisasta toimintaa. Ehkä se koira kuuluu hoitaa ensin kuntoon. Huoh. Kurjaa, että koirien hyvinvointi ei näytä kiinnostavan sua lainkaan. Kunhan vaan pääsee treenaamaan. Tässä näkee juuri sen mistä petsiessä on puhuttu - Eka on sulle vaan urheiluväline. Kurjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävää, ei nimeä ;)
      Joo, onhan toi lenkki- ja yökaveri aikamoinen väline. Meillä on sitten aivan erillainen käsitys milloin koira on urheiluväline ja kelle. Mä enemmänkin miellän koiran urheiluvälineeksi kun koira ei käy kuin kentällä, treenejä on kookoajan ja koiran terveydestä ei välitetä yhtään, niin ja sitten jos koira onkin rikki se laitetaan vaihtoon.
      Koirassa ei ollut muuta erikoista kuin hitaus, eikä näyttänyt mitenkään jumiselta, enkä usko että sillä mitään pahempaa ollu, nyt kaikki näyttäisi olevan ennallaan.
      Esteet oli semmosta 10senttiä ja A-estettä ei kiivetty kuin puoliksi, tehtiin vaan kontaktiharjoitusta.

      Poista
    2. Mutta mä myönnän, olisi voinut jättää tekemättä. Ei vaan tullut pahemmin ajatelleeksi siinä tilanteessa.

      Poista