maanantai 7. joulukuuta 2015

Päivän teema - kulje lujaaa

Tuurattiin vielä tänäänkin Jessicaa Ojangossa. Kouluttajana Jaana Sievänen joka oli tosi tsemppaava, reipas ja pisti oikein kunnolla poistumaan omalta mukavuusalueeltaan.
Alta löytyy taas koko radasta piirrustus.

Meidän ensimmäinen ongelma tuli 4esteellä kun Eka lähti tosi herkästi suoraan enkä saanut sitä käännettyä 5esteelle tiukasti takaaleikkauksella, kokeiltiin valssausta mutta en kerennyt millään sitä tekemään. Jaana oli lelun kanssa esteen reunalla jolloin saatiin neitikin kääntymään paremmin. 10-12 esteillä haastoin itseni enkä tehnyt valssia. En siis lähtenyt esteympyrän keskelle vaan vedätin ulkopuolelta ja 11-12 esteiden välistä sujahdin itse ympyrään vedättäen samalla koiraa 12 esteelle, mikä oli yllättävän veikeeta, kertaakaa ei tullut ohi mutta ei ollut kyllä kaukanakaan. 15putkesta 16 hypylle tyrkkäys toi myös haastetta, Eka meni herkästi esteen ohi joko takaa tai edestä, ilmoitin nimittäin liian myöhään missä itse menen, kun huusin heti kun koira sujahti putkeen niin johan onnistui. Takaakierrot oli hiemat ruosteessa, haki hyvin mutta tarvitsi pienen tsempin koska lähti herkästi kiertämään esteitä(!!), niihin siis hurjasti lisää treeniä.

Sitten positiivisia asioita treenistä. Kontaktit oli hemmetin hienot!! Kepeillä Eka yllätti mut koska olin varma ettei se hae tuommoisella kulmalla oikeaa väliä, vielä näin harvalla treenillä ja vielä kun kepit oli lähellä seinän vieressä olevia esteitä joten niitä ei erottanutkaan kunnolla mutta niin se vaan haki kepit heti oikein ja teki ne mageesti loppuun asti!! Irtoamiset oli myös ihan sika hienoja, ei mitään ongelmaa mennä pitkää suoraa ilman mua ja kääntyä siitä tiukasti putkeen. Mutta koko päivän juttu oli vauhti. Siis herran jumala! Eka ei ole koskaan ikinä juossut noin lujaa ja vielä treenin alusta loppuun. Sitä on niin vaikee selittää näin mutta se vaan tykitti. Yleensä mä kerkeän tehdä koiran edessä kaikki varmistelevat ohjaukset mutta nyt ei kyllä onnistunut millään. Kun yritin 3-4 esteillä valssata niin Eka meni jo ohi kun kerkesin edes aloittaa. Alkaa neiti puhjeta kukkaan agilityn parissa kun joka treenillä vaan paranee :)

1 kommentti: