keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vuosi euroina

Tartuin vuoden alussa itseäni niskasta kiinni ja laskin tammikuusta joulukuuhun suunnilleen jokaisen pennin joka meni koiramaisiin menoihin. Olen niin ylpeä että jaksoin tehdä tämän loppuun asti, aiempina vuosina se ei ole onnistunut. Pikkuisen kuitenkin järkytti tuo käytetyn rahan määrä...

Kaikkein eniten rahaa vei harrastusjutut kuten koulutukset, kokeet, näyttelyt, paimennukset. Niihin kului 1501.60euroa.
Turhiin tavaroihin meni ihan järkyttävä summa... 1094.45euroa. Luovuin kyllä myös paljosta mutta summa on silti liian suuri.
Ruokiin ja nameihin paloi yllättävän vähän rahaa 309.20euroa. Mietin että muistinko laskea tähän kaikkea mukaan mutta ihan maksimissaan 50euron heitto ylöspäin. Tuolla summalla söi kaksi reilu 20kiloista koiraa lihaa ja nappuloita.
Muihin kuluihin kuten hierontoihin, rokotuksiin, polvi ja silmätarkkeihin meni 456.65euroa.

Kaiken kaikkiaan rahaa paloi 3361.90euroa.

Ensi vuodelle vielä yksi tavoite. Turhan tavaran ostelusta päästävä eroon, kaikkea mahdollista ja paljon ylimääräistäkin kun jo omasta takaa löytyy.

14 kommenttia:

 1. Upea tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 2. Ai kamala. Sielu meni ihan osiin summia lukiessa! Aika hyvä heräte, ja huippu idea oikeasti jättää kaikesta kuitti.

  Itse olen onneksi vihdoin päässyt eroon turhan ostelusta, ja meillä koirilla enää muutama treenilelu, jotka tulevat laatunsa puolesta kestämään ikuisuuden. JA koska pitkätukkaiset koirat, ei meillä mitään panta/valjast/villapaita hifistelyjä edes voi harrastaa ;)

  Harrastuksiin tietysti uppoaa rahaa, jos aikoo muutakin tehdä kuin takapihatokoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mielummin sijoittaa nuo turhat krääsäostelut ruokiin ja harrastuksiin, ne kun on paljon olennaisempia asioita. Kaapitkin tursuaa tavarasta niin uusia ei kyllä tarvittaisi...

   Poista
 3. Mitä sun koirat syö, jos siulla vuodessa menny niihin 300e??
  Miulla menee pelkkii reenipalkkoihi tuon verran vuojesa...
  + 150e vähimmissää KUUKAUDESSA ruokiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syövät Brit prerium nappulaa. Summa voi olla siitäkin syystä pieni että Eka on voittanut alennuskuponkeja ja ties kuinka monet säkin racinel nappuloita.

   Poista
 4. Minäkin listasin viime vuoden menot ja kyllä oli summa järkyttävä. Turha ostelu täytyy saada kuriin täälläkin suunnalla. :D

  VastaaPoista
 5. Herranjumala.. Oon kyllä aina miettiny että paljonkoha sulla menee pantoihi, leluihi yms. Mutta näköjään paljon.. :D Ja mie pidin itteäni vielä turhan hampstraajana.. :'D Kerrotko mistä ihmeestä sie revit noi rahat tohon? Mäki haluun! :D
  Ootan meijän ensvuoden listaa.. Pentu, sera startista 3lk. vuoden loppuun, luonnetestiä, jne..

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä sinulla on rahaa noin paljon tommoisiin turhuuksiinkin, jos et käy edes töissä ja asut kotona? Wattaaaaaaaaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun suurin rahan lähde on ehkä synttärit ja joulu. Jotain pikku duunejakin oon tehnyt. Mun raha-asiat ei pahemmin tänne kuulu joten tuossa lyhyesti vastaus :D

   Poista
 7. Minkä takia tänne laittaa viime vuoden menot jos sitten ku kysymyksiä tulee niin ilmoittaa ettei sulle kuulu? Jos on 16 eikä tee töitä niin se on aika selvää mistä tommoset rahat tulee, vanhemmilta tietty. Eikä se ole paha asia, 16 vuotias on lapsi! Kuuluu asiaan että on riippuvainen vanhemmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli jos laitan kulut julki mun pitää julkistaa myös rahan lähde. Porukat maksaa vain koirien ruuat, loput oon maksanut omasta lompakosta :)

   Poista
 8. Ei välttämätta mutta sillon "mun raha asiat ei kuulu sulle" vastaus voisi muotoilla eri tavalla. En tarkoita pahalla, mutta niin se vain on että 16 vuotias on riippuvainen vanhemmilta monella tavalla, eli myös raha asioissa. Mutta jos 3000 saa pikkuduuneilla minun pitää ehdottomasti vaihtaa alaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai olen enkä sitä mitenkään häpeä. Mä vaan oon joutunut tekemään duunia lähes kaiken maksamiseen. Sanotaanko että tuosta on noin 400-500euroa tullut vanhemmilta. Mä en maksa elämisestä mitään joten rahoja on helppo tuhlata omaan harrastukseen kun ei ole muutakaan. Hauskaa miten jotain voi kiinnostaa niin kovin kun sanoin ihan asiallisesti etten enempää asioita avaa koska perjaatteessa mun raha-asiat ei tänne blogiin kuulu.

   Poista