keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ohjeiden mukaan



Siinä olis teidän neuvojen mukaan treenausta, ainakin yritin kaikkia neuvoja ja lisäksi paikkamakuun harjoittelua.
Mitäs sanotte? 

5 kommenttia:

  1. Leikki näytti hyvältä. :) Sulla on kovin nuori pentu, leikkihetketkin kannattaa pitää vieläkin lyhyempinä ettei koira kylläänny. Niitä voi toki tehdä usein. Lopettaa silloin, kun pentu on kaikkein innokkaimmillaan. Jahka hampaat alkaa vaihtumaan, kannattaa suosia hyvin pehmeitä leluja ja välttää liikaa nostelua ja riepomista lelun kanssa, ettei leikki käy epämukavan tuntuiseksi.

    VastaaPoista
  2. Kivan potentiaalinen pentu! :)

    Saisit itse olla vieläkin rauhallisempi leikkitilanteissa - anna siis koiran leikkiä ja riepottaa oman maun mukaan olemalla vain hyvä vastus. Ja lelulla palkatessa ehdottomasti lyhyempiä leikkihetkiä. Treenit on hyvä pitää lyhyenä ja tehdä niille aina selkeä alku (esim. vihjesanan avulla) ja loppu (selkeällä vapautuskäskyllä), jotta pentu tietää mitä tehdään eikä keskittyminen ehdi herpaantua muualle (niinkuin tuossa 3.2. videoidussa kapulatreenissä pääsi käymään). Tottisnäkökulmasta tuo perusasento on yksi tärkeimmistä osattavista asioista. Itse siis erottelisin tuossa opetusvaiheessa seuruun ja perusasennon toisistaan ja rakentaisin molempia erikseen. Seuruut vain muutaman askeleen mittaisia. Älä vaadi liikaa, mutta pidä silti kiinni omista kriteereistäsi (itse esim. en koskaan palkkaa koiraa korjaavista liikkeistä, vinoudesta yms.). Hiljaa hyvä tulee, joten älä kiirehdi. Ja tuosta positiivisesta kouluttamisesta kannattaa ehdottomasti pitää kiinni :)

    VastaaPoista
  3. Kapulatreeni näyttää, omaan silmääni ainakin, paljon paremmalta nyt kuin edellisessä videossa =) Kapulaa voi välillä siirrellä, tai itse ainakin siirtelin, esim. vaikka niin että kun palkkaa niin aina siirtää kapulaa samalla. Jossain vaiheessa kannattaa olla palkkaamatta noista ei keskiosan puremisista, ettei tule tavaksi, mutta nyt alkuun ehkä ihan hyvä että palkkasit, koska osoitti kuitenkin sillä kiinnostusta kapulaan.
    En tiedä treenasitko nuo kaikki jutut samaan putkeen (?) mutta jos teitte niin kannattaisi mieluummin tehdä vaikka monta minuutin kahden treenihetkeä ja tehdä aina vain yhtä juttua niin jaksaa pikku pentu keskittyä vielä paremmin ja siitä tulee isona vieläkin innokkaampi treenailia. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees! :)
      Tosiaan noiden treenien välissä oli pieniä taukoja ja leikkituokioita eli ei putkeen vedetty :)

      Poista
  4. Tosi hienolta näyttää! En ehkä käden kanssa siirtäisi pentua parempaan asentoon kun se ei opeta koiralle mitään. Astumalla itse vasemmalla jalalla koiran etutassujen eteen aika monet koirat parantaa itse asentoa. Ja yksi tärkeä vinkki: alusta asti kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ei ikinä tiedä mistä palkka tulee, sille ei siis vakiinnu mitään tiettyä paikkaa. Esim. palkka kipassa, palkka heitettynä lattialle, käsi, suu, perstasku...

    VastaaPoista