keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Liikutaan ja touhutaan

Maanantaina käytiin kuuden jälkeen yläkentällä ottamassa pari noutoa, tunnari, jälki sekä paaljon leikkiä.

Aloitettiin narupallolla leikkiminen, Ekan suuhun nuo DCn täysikumipallot on hyviä, sopivan pehmeitä ja helppo ottaa kiinni ja parasta on jos mamma pompauttaa sen niin sitä on pakko yrittää saada ilmasta kiinni ja onhan se muutamat kerrat onnistunutkin.
Palloilun jälkeen otettiin pari noutoa jotka meni tosi hienosti ja nopeasti, tein niin että menin vähän koiraa vastaan että sain kapulan ja siitä heti palkka (ps. DC petti meidän ja kapulan liimauksen meni ja lavat lähti lentoon)
Otettiin myös kolme onnistunutta takaperinketjutusta (menin ihte koiran viereen niin ei tullut sivulletuloja, hyi mua), eli kapula nassuun, kiitos ja palkka, hienosti onnistu mutta kerran pudotti kapulan kun olin ottamassa, sen jälkeen koskin aina vähän kapulaan ja sitten vasta kiitos sana.
Välissä leikkiä hiukan kovemmalla patukalla mihin Eka ei ole tottunut, eli DC agilitypatukka. Eka oli ihan innoissaan ja annoin tytön voittaa pienistäkin nykimisistä, pääasia oli että pysyi patukassa kiinni, lopussa se veti patukan lyttyy ja tosissaan sen mun kädestä pois, siihen oli hyvä jättää leikki mutta Eka olisikin halunnut jatkaa niin hampi osuikin suoraan mun sormeen, kiva verta vuotava haava jäljellä siis.

Leikin jälkeen jatkettiin tunnarilla, yksi heitto niin että oman tunnarin heitin nurmikolle josta Eka sai sen hetken päästä etsiä ja hienosti löysi toosi nopeasti ja äkkiä mammalle näyttämään aarretta ja palkka. Tuosta kokeiltiin niin että etsin viisi keppiä ja laitoin sekaan oman tunnarimme, Eka etsimään hetken se kaikkia haisteli ja siitä sitten oma suuhun ja mamin luo, se oli niin hienosti vedetty että jätettiin siihen iloisin mielin työt.

Loppuun otettiin rauhallisempaa työtä eli jälki.
Vanhentunut oli 15minuuttia ja pituutta semmonen 10-15metriä.

Alussa Eka tarvitsi vähän käsi apua eli näytin suuntaa suoraan, pian kumminkin hokaisi että kun etenee nenä maassa eteenpäin niitä nameja löytyy, veti tosi hienosti ja rauhallisesti, tarkasti haistellen eikä varmasti jäänyt namin namia taaksepäin, lopussa odotti vielä vähän makaroonilaatikkoa mihin oli kiva jättää nenätyöt ja painua lenkille.
Jäljestys on kyllä siitä kiva kun siinä voi rauhottua, antaa koiran tehä rauhassa työtä sen sijasta kun kummatkin touhottaa menemässä, kivaa vaihtelua!

Kohta joku on että tää on treenausta, tää ei ole meille mun mielestä mitenkään treenausta (puhun siis tunnarista ja noudosta) vaan ennemminkin leikkiä, niin kuin noutoa, se on hauskaa leikkiä samoin tunnari että jee nyt etsitään lelua. Itse en siis ainakaan laske tätä treeniksi mutta kullakin omat rajat.

Alla video takapäänkäytöstä, viikko sitten kuvattu.

Eilen sitten orjatyövoiman jälkeen lähdettiin viikkiin Ekan, Ciran ja Fannyn kanssa. Mentiin peltoja pitkin lintutorniin ja takaisin peltojen kautta bussiin, matkaan kumminkin meni reilut kaksi tuntia (heehhe, koska innostuin 'pikkusen' kuvaamaan Seran kameralla..). Kivaa oli, aurinko paistoi ja välillä lunta leijaili. Otettiin myös sivukuva feikattuna sekä kahen askeleen seuruu, eli ei me olla vieläkään niin sanotusti treenattu, eikä edes ole aprillia ;) Kotona sitten likka oli super väsynyt, veti kanan selkärankaa ja painui nukkumaan haava nenässä, mistä lie sekin tullut.

Tänään sitten lähdettiinkin taas kakaroiden kanssa maailmalle, mustavuoreen lenkkeilemään. Koirat menivät omia menojaan, oli nätti ilma vaikka olikin myöhä ja kivaa oli, vähän vaihtelua tuttuihin maisemiin. Alussa kumminkin uin kenkiä myöten vedessä koska suunnitelmat mutta ne muuttui aika pian ja palattiin tielle. Puolitoista tuntia siinä vierähti, kivasti käveltiin mutta koirat tuplasi matkan kyllä ihte juoksemalla. Kotona taas se yliväsynyt pentu, josko sitä huomenna ottaisi pikkuisen treeniä jos kerkeää, kumminkin jo kolme päivää jaksettu malttaa treenaamatta ;)
Eilen Eka aloitti kauhean paskomisen. Ei syö nappulaa kunnolla, nirsoilee ja jättää, ahdistavaa koska yleensä tuo vetää ruokansa kuin ensimmäistä kertaa saisi ruokaa nenänsä eteen. Epäilen että paskoo läpi ruokaansa kun tulee niin paljon tavaraa ja usein joten me siirrytään pienempään määrään ja kahteen kertaa päivässä, toivotaan että lähtis masu taas normaaliin kuntoon, muuten onneksi pirteä itsensä.




2 kommenttia: