keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Sunnuntai iltana lähdettiin vielä Ellan & Kendin (auspai) seurassa treenaamaan kentälle tokoa.
Alku meni aika surkeasti, en ollut yhtään mukana eikä ollut koirakaan, pienen pieni pinnani ei tykännyt koska mikään ei onnistunut ja paskat ohjatunnoudonkapulat petti jolloin lavat lenteli joten menin istuskelemaan hetkeksi sivuun josta hetken päästä kokosin itseni ja aloitin treenin.

Aloitettiin ihan pallon kanssa leikillä, Eka ei innostunut yhtään repimään palloa eikä noutaminenkaan sujunut kuin ekan heiton verran jolloin jakso repiäkin mutta toisella kerralla olisi ollut pakko päästä Kentsun luokse joten oli ihan mälsää, pallo leikkejä siis lisää.

Sitten kaivettiin namit esille ja otettiin seuruuta, meni koko treenin seuruut superhyvin, oli sopivassa vireessä, halusi tehdä ja pysyi vaikka tehtiin liian pitkää pätkää jopa mun makuun, ens kerralla vähemmän! Ohiteltiin Kentsu seuruussa, tehtiin pari käännöstä kumpaakin suuntaan, oikealle mennesssä meni hiukan kauas mutta palautu äkkiä.  
Sivulletulot meni lopussa kivasti mutta nyt se on alkanut takertumaan mun tuohon käteen minkä vedän taakse, jos en tee noin se tulee melkein eteeni istumaan joten tätä todellakin aletaan nyt häivyttämään pois, lopussa ei käytetty enään paljon apua jolloin tuli ihan kivasti mutta joutui kyllä korjailemaan.  
Eteentulot meni jälleen tosi hyvin, tulee toosi pienestä vihjeestä hienosti eteen.  
Vaihdot meni tosi kivasti ainoa että kun maa oli kurainen niin maahan menot meni nopeasti mutta maha EI voinut koskea maahan ellei mamma tullut näyttämään yhhyh, muuten tosiaan kivoja vaihtoja teki nopeasti, varsinkin seisosta maahan oli hieno! Kerran yritti huijata kävelemällä istusta seisomaan mutta komennus istumaan niin jäi siihen kertaan.
Paikka otettiin makuulteen kerran mikä meni alkuun niin että maha vähän nousi mutta korjauksestani jäi siihen pariksikymmeneksi sekunniksi kunnes vapautin kaukopalkalle.
Liikkeestä seis otettiin taas vain kerran ja pysähtyi nopeasta vauhdista tosi kivasti, vähän samalla tyylillä kuin viimeksi. Tähän tarvitaan kohta seinä mikä tulee aina tielle, treeniä vaan.
Leikkiä me otettiinkin lopussa nahkapatukalla mikä oli noutajataluttimen päässä, Ella piti Ekaa liinassa jolloin härnäsin lelulla, alku meni niin että Eka tuijotti Kentsua mutta pian syttyikin lelulle jolloin pääsi juoksemaan sen perään. Hetken tytyä juoksutin kunnes alettiin ottamaan pienestä vedosta palkkauksia jotka onnistui hienosti, sitten niin että saa iskeä patukkaan kiinni ja se oikeasti PYSYY tuossa kiinni, roikkuu kuin hullu, helposti nostan sen ilmaan jolloin ei todellakaan irrota. Ainoa hassu juttu on että Eka puree ns etuhampailla, ei käytä takahampaita yhtään vaan roikkuu ns kulmureista :D Mutta ihan superleikki tuli koska saatiin niin hyvät pidot, se puree ihan kunnolla kiinni eikä irrota, parasta on jos nyin patukkaa niin neiti vetää ittelleen, tästä pitää saada teillekkin videota!

Maanantai ohitetaan koska lenkkeilimme normaaliin tapaan.
Tiistaina käytiin koirien kanssa remuamassa metsässä, ihana Jessica poikkesi Dog&Cat liikkeessä porvoossa josta raahasi meille renkaan narulla, tää on tosi hyvä koska 1. Se kelluu 2. On sopivan levynen 3. Tosi pehmeä ja koira saa hyvän otteen 4. Ofc tuo naru omistajan käteen koska grip. Niin ja toinen juttu oli palloteline, tää tulee niin käyttöön, tosi kätsy jossain ruudussa, jäljen päässä tai kaukopalkkana.
Illalla saatiin KAUHEITA uutisia Cirasta, neiti on jalkapaketissa ja kakarat eivät nää reilu kahteen kuukauteen. Nyt siis kaivaan todella kovasti uusia leikkikavereita!  
Tänään päivällä kävimme ottamassa vielä tokotreeniä yläkentällä jossa aiheena oli vain seuruu, sivulletulot ja paikka, niin sekä leikki.

Leikissä me leikittiin uudella rinkulalelulla, teddypatukalla ja pallolla. Rinkula oli tosi pop ja siinä Eka pysyi vähän jo kiinni, parasta taisi olla tuon noutaminen kun tykkäsi sitä kovasti kannella. Pallolla otettiin vain noutoja ja pikkuisen repimistä jossa pysyi hyvin, viimeksi ongelmamme taisi olla vain Kendi. Patukalla taas leikittiin kuin hullut, juostiin toisia kiinni, patukka toimi hyvin vieheenä ja Eka metsästäjänä. Vetoleikit oli ihan sairaan kivoja, tuli vähän jopa niitä Ekan omia vetoja sekä pysyi patukassa kun revittiin, pitäis saada ne yläkulmurit poijes ja uudet tilalle niin ei olis naskaleita häirittemässä.
Paikka - Otettiin juuri kun muutama koirakko ja ihminen meni ohi, maaten. Kiertin kävellen yhden pidemmällä olevan tolpan ympäri, tuliessa meni lonkalle joten uudelleen asettelu ja uusi kiekka, hienosti valppaana pysyi minuutin ajan ongelmitta.
Seuruu - Meni sairaan hienosti namilla mutta lelusta motivaatio hiipu kun en tajunnut kehuta, kaksi vikaa pätkää meni lelulla ihan superisti koska kehut ja lelu, tykkään vaan ton ilmeestä kun se seuraa mutta oikeasti nyt se ohjaaja opettelee katse ETEEN.
Sivulletulot - Meni päin vattuja. Haaveeni häivyttää vähitellen kättä kusi niin että koira ei tajua mennä niin kauas taakse että tulisi suoraan vaan pompahtaa vähän ja tulee vinoon 'eteen' joten otettiin superherkulla jolloin pienesti ohjaus onnistui mutta muuten autoin. Me siis pysytään vielä auttamisessa ja kun tää on varma alan pikku hiljaa ohjausta häivyttämään, mutta eiks se niin mee että hiljaa hyvää tulee.

Sekä äsken käytiin iltapisun aikaan ottamassa pieni kaden minuutin seuruu-sivulletulot treeni ziwipeakin avulla ja superisti meni, pienellä ohjauksella sivulle, seuruu taas tosi vireisenä. Ja mä katsoin eteen! Mutta noh, supernamit. Näh huono teko syy koska tyttö teki paremmin töitä löytämällä pehmopalasella ja se repiminen..... hulluna muristen. Siinä oli kyllä hyvä ottaa seisoma treeniä perjantain mätsiä varten mutta ipana aina seisoo kuin sakemanni vapaaseisotuksessa >:D

Niin ja ollaanhan me välillä lenkeillä hyödynnetty matalia puita 'tokohyppyinä'. Onnistuu ihan superhyvin tuolta ja palaa nätisti sovulle käskystä.
PS. Malttamattomille tiedoksi, varustepostauksesta tavaroista on jo puolet kuvattu... :p

2 kommenttia:

  1. Voi että, voin niin samaistua tohon, että hermo menee jos ei onnistu. Se on kyllä tosi rasittavaa, mutta silloin on vaan parasta pitää tauko ja koittaa uudelleen. Joskus oon kyllä joutunut lopettamaan ite treenit keskenkin, kun oikeasti on vaan ottanut liikaa tunteisiin ja ei ois ollu reilua koiralle raivota ja itkeä samalla kun pitäisi treenata jotain. :D Seuraavan kerran kun ne vaikeat jutut on onnistunut niin se onkin ollut sitten ihan superhienoa. Lisää treeniä vaan! :) Vaikka Eka onkin jo nyt ihan superhieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vielä oon niin huonolla hermolla varustettu ihminen että niitä taukoja treenejen aikana tulee pisettyä ettei koiralle räjähdä turhaan! :D Noin se on, sillpin ne pikku jutut tuntuu sairaan hyviltä :)

      Poista