keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Tokoa tää vaan on

Sunnuntai yö meni treenatessa erikoisempia ja ottaen normaalia yläkentällä.

Aloitettiin ruudun tekemisellä, keskellä uusi palloteline johon lihaa ja koira sivulle jostaa lähetys. Näitä kolme kertaa ja siihen lopetus.
Seuraavana otettiin merkkiä, kokoajan meni hyvin mutten itse ollut täysin tyytyväinen mutta neljäs kerta meni superisti joten lopetettiin siihen. Osaa kivasti jäädä hyvään kohtaan merkillä.
Sitten treenattiin kapulan pitoa, irrottamista sekä se suussa juoksua. Onnistui tosi hienosti!

Pian kentälle ilmaantyi pari parikymppistä naista koirineen joilla nähtävästi oli tylsää joten häiritsi meitä, ei siinä oli hyvää häiriötä ainakin (huusi vapaa käskyä kun Eka jätettiin paikoilleen, laitto jotain vinkumis ääniä puhelimesta, esitti kehumista tms)
Paikka vapaa huuteluista huolimatta oli super, ei vilkaissukkaan huutajia vaan keskitty millon tulen tai vapautan. Otettiin myös ympäri kiertoa, vaan pää käänty mukana.
Otettiin perus vaihtoja, alkuun ottiseisomisessa askelia mutta lopetti muutamaan toistoon mistä alkoi sujua hienosti. Sai kaverin kanssa kokeilla maahan menoa ja meni ihan kivasti jopa vaikka katteli mua.
Eteentulojen alussa jäi kauas mutta kehumalla sain tykin aikaseen ja veti eteen ihan täysillä.
Sivulletulon alkeet on ihan huippuja! Oon jo nytten vähentänyt apuja ja se osaa jo vähän heittää peppuaan viereen likelike.
Seuruuta otettiin paljon! Hiidasta, normaalia ja juoksua. Kaikessa pysyy ainoa että hitaan alussa vähän poikitti muttei pahemmin. Otettiin käännöksiä, oikealle alussa vähän jäi kauas muttei pahasti ollenkaan mutta parani huomattavasti. Näihin aletaan nyt panostaa kun jäänyt taka-alalle.
Seuruusta otettii myös yksi seis mikä meni täydellisesti, istumista koitettiin mutta eih jäi seisomaan. Istumista ja maahanmenoa treeniä! Maahanmenoa treenattiin niin kuin alkuajoin että juoksen edessä ja autan maahan, meni sairaan nopee ja sulavasti maahan joten tätä vois treenata lisää ja normalisoida sivulle jne.

Välillä otettiin tennispallolla leikkiä ja se TOI joka kerta heti pallon mulle että heitäheitä. Oli pakko lopettaa kolmeen heittoon kun meno niin hyvin.
Taas otettiin noutoa mutta niin että sai etsiä kapulan josta kun löysi lähdettiin juoksemaan ja toi mulle. Tiputti vähän kauemmas mutta riitti hyvin. Tää on kyllä nyt ottanut niin takapakkia (nouto ja tuonti ylipäätään) että näihin otetaan treeniö kokoajan!! Sekä pitoja vielä lopuksi.
Vikana otettiin vielä oman tunnarin etsiminen nurtsilta, eka tunnari merkattiin vaan koskemalla josta sai palkan kyllä toinen sittem tuotiin mulle ihan onneissaan.

Treenin loppuun lettipallo lelulla leikkiä. Roikku sairaan hyvin ja lenneltiin vähän ilmassa, verkkopallossakin roikku hyvin. Vire oli tosi korkea ja AINA kun voitti kanto pallon mun luokse että leikitään, vau! Lopussa otteet vähän huononi ja taas parani, pitää kiinnittää huomiota kuinka kauan leikkii ja millon lopettaaa!!
Illalla käytiin hiekkakentällä ottamassa leikkiö ja vireen hakua seuruuseen. Seuruussa hain tosiaan virettä lyhyissä pätkissä, alussa aina haukutin ja alotettiin homma suoraan. Teki sairaan ilosesti ja halukkaasti töitä, tassut vähän nousi korkealle. Kerran meni kauempana ja rallitti muttei haittaa. Ärsyttää oma pää kun on kokoajan 'mikään ei riitä' ja voisin ärsytykseen asti seuruuttaa mutta onneksi osaan puhua yksin ja lopettaa hyvään kohtaan.

Sitten noutoa niin että heitsasin ja kapulan pitoa heti sitten kapulan heitto, yhdessä juoksu jolloin tyty otti kapulan ja toi lähemmäs mistä palkka. Tästä muutama toisto. Piti sairaan hyvin kapulaakin vaikka silittelin leuan alta tms. Kerran tosin päästi liian ajoissa.

Leikki..  eieiei. Luin että piti heittää aina eri suuntiin lelu mutta ton vire laski siihen heti joten alko ketuttaa miksei mul oo jotain saatanan leikkihullubelggaria (ei kaikki toki ole) ja miksen osaa leikittää tuota oikein. Loppuun otettiin sitten mun sytyttämänä patukalla repimistä mikä oli huippua josta kummatkin piristyi, siihen oli hyvä lopettaa.

Otettiin vielä minuutin paikkis piilossa (istuen). Auton takana tirkistelin ja pysy mageesti paikoillaan ♡

Kotiin päin meno nosti vitutuspromillet niin ylös vain yhtäkkiä. Koira vaan haukkuu muille koirille ja korva kääntyy taakse, siis oikeasti toinen korvista taittuu taakse melko usein. Prkele. Niin ja toi on tajunnut että aina ei tarvi tulla luokse vaan lähteä hajujen maailmaan on kivempi. Mulle vois joku lahjottaa hermoja kiitos!

Iltapisulla koitettiin vielä kahden lelun leikkiä 'oikeilla' ohjeilla mikä onnistui hyvin kunnes tökkäsin muka liikaa ja meni lukkoon. Aloin leikittää Emmaa mistä sytty ja saatiin oikein hienot leikit. Aamulla tää oli kyllä kaikkein parhain!
Tiistaina me käytiin Ekan kanssa hakemassa meille uusi panta, ihanan helmin vinttari soljella, kellertävä keltaisilla timanteilla. Siis NIIIIN ihana! Tulee esiintymään joskus kuvissa, instasta löytyy myös kuvaa. Oli muuten pikkasen uuvuttavaa reissata busseilla edes takas kuumalla.
Ilta lenkillä otettiin vireseuruuta makaroonilaatikon avulla. Vire oli supeeer hyvä mutta parilla pätkällä poikitti niin että huhheli hei (videon avulla näin). Muuten meni kivasti, alussa ja lopussa, syy saatto olla myös että katoin koiraa jolloin menee vinoon.

Iltapisulla otettiin samaa eikä poikittanu, meni sairaan hyvin vireessä. Toimi myös lelulla. Leikittiin tosiaan teddypatukalla ja toi joka kerta mun eteen että repisin. Jeeeeee.
Niin ja tänäänkin meillä oli treenit, mutta isommat semmoiset koska nähtiin Jennyä (niin ja postauksen kuvat (c) jenny) ja Jennyn kaveri belgineen treenin merkeissä Heurekalla.

Alkuun tytöt sai tutustua toisiin josta aloitettiin hommat.
Seuruu - Meni alkuun näääääin perseelleen. Oli vähän muilla mailla sekä oli kauhea hajurako muhun, muutaman toiston jälkeen kumminkin palasi viekkuun johon lopetettiin ja katottiin muita. Muutamassa erässä otettiin lisää pätkiä mitkä alko jo näyttää hyvältä, ei mennyt vinoon (kerran kuulemma vähän käväsi vinossa mut palautu) sekä oli OK vire päällä.
Sivulletulot - Avuilla taas hieeenosti, osaa jo alkaa käyttää sitä pyllyä.
Paikka - Makuussa yritti nousta mutta käskin takaisin maahan missä pysy semmoset parikyt sekkaa, istuen sit vähän pidempää.
Eteentulo - Jäi alkuun kauemmas, koska aloin nostaa kättä pikku hiljaa ylemmäs ja kohta pois. Kumminkin saatiin vauhdistakin hyvä suora ja lähelle tullut.
I-M-S - Otettiin kerran ja hieenosti meni taasen, vähän harkitsi maahan menoa muttei kummemmin.
Nouto - Otettiin jopa kerran koska 

Leikissä se kyllästy sanotaanko heti patukkaan, kerran se innostu repimään jolloin patukka jätettiin kuvioista. Yhdessä vaiheessa katottiin belgien leikkiä jonka ajan Eka haukku, siitä sitten lainaamaan tätä ihanata muiden lelua josta innostui kaauheasti mutta minäpä kusin ja leikitin liikaa jolloin lopussa kyllästy vähän, siitä taas muiden leikkiä kattomaan ja pallon heittelyä, se on Ekan mielestä super hauskaa! Se pomppii kuin hullu sen perässä ja ekan kerran se jopa sai sen ilmasta kiinni ja niin kuin Jenny sanoikin siitä tulis hyvä frisbeekoira, pitäiskö harkita ;) Loppu leikki vedettiin Ekan löytämällä hanskalla mikä oli superhauskajuttu! Siitä se innostui ja osasinkin lopettaa hyvissä ajoin!

Lopussa vielä likat pääs leikkimäänkin yhdessä, lujaa mentiin ja leikin jälkeen mulla oli mustien merkkejen sijaan harmaa merkkinen rakki, niin ja väsynyt ofc, silti oli pakko käydä eläinkaupassa hakemassa putkiluita ja pari tokojuttua, ehkä mä nekin vielä jossain näytän. 

Niin ja hätääntyneille, vaikka me ollaan treenattu näin usein treenit on pidetty tosi lyhyinä paitsi tänään, tänäänkin kyllä oli taukoja monetmonet kun katottiin muita ja muutakin on toki puuhailtu, mutta silti me taidetaan mennä pariksi päiväksi levolle ettei kyllästytä koko touhuun, seuraavaksi sitten noutoja, vireen hakua ja nopeusjuttuja!
Tosiaan arjesta sitä että mitä sanoinkin, korvat miettii kuuleeko vaiko eikö, sisälle ei ole kuukauteen tullut mitään paitsi kerran vatsan ollen löysä, kulmureittenkaa on ollut huonoa tuuria koska ne ei heiluneet mutta vihdoin ja viimein tänään sain ne heilumaan, eli lisää heilutuksia ja leikkimistä, lenkkeilty on paljon vaikkei Cira meidän seurassa olekkaan ja niin edelleen. Näkemisiin!

1 kommentti:

  1. Varustepostauksen perään kyselisin? :) Ja vau on sulla upea pentu!

    VastaaPoista